Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:42 - 24/06/2024

Η καναδική μελέτη που κατηγορεί τη “δωδεκάδα παραπληροφόρησης” για τη διάδοση της μεγαλύτερης “διαδικτυακής παραπληροφόρησης κατά του εμβολίου” διαψεύδεται από τη Meta για απάτη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ένας απίθανος συνήγορος, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, βγήκε μπροστά για να διαψεύσει δημοσίως τους ψευδείς ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σε ένα άρθρο του Μαρτίου 2021 από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, το οποίο κατηγορούσε τον Sayer Ji και άλλους από τη “δωδεκάδα της παραπληροφόρησης” για τη διάδοση του μεγαλύτερου μέρους της “διαδικτυακής αντιεμβολιαστικής παραπληροφόρησης” που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της “πανδημίας” του κοροναϊού της Wuhan (COVID-19).

Μια πρόσφατη δήλωση της Meta ανέφερε ότι υπάρχουν θανάσιμα ελαττώματα στην έκθεση, η οποία επικαλείται στοιχεία από το Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Ψηφιακού Μίσους (CCDH) που υποστηρίζουν ότι “τα δύο τρίτα του αντιεμβολιαστικού περιεχομένου που μοιράστηκε ή δημοσιεύτηκε στο Facebook και το Twitter μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 16ης Μαρτίου 2021 μπορούν να αποδοθούν σε μόλις δώδεκα άτομα”, ένα από αυτά είναι ο Ji, ο ιδρυτής του GreenMedInfo.com.

“Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό”, δήλωσε η Monika Bickert, αντιπρόεδρος πολιτικής περιεχομένου της Meta, σχετικά με τον κεντρικό ισχυρισμό του CCDH. “Επιπλέον, η εστίαση σε μια τόσο μικρή ομάδα ανθρώπων αποσπά την προσοχή από τις πολύπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια COVID-19”.

Είναι το Πανεπιστήμιο McGill πραγματικά ένα αξιόπιστο ακαδημαϊκό ίδρυμα;

Σύμφωνα με τον Bickert, η έκθεση του CCDH “ανέλυσε μόνο ένα στενό σύνολο 483 κομματιών περιεχομένου σε διάστημα έξι εβδομάδων από 30 μόνο ομάδες”. Περιγράφοντας αυτή τη μεθοδολογία ως “cherry picking” δεδομένων, ο Bickert δήλωσε ότι το δείγμα “σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτικό των εκατοντάδων εκατομμυρίων αναρτήσεων που μοιράστηκαν οι άνθρωποι σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 τους τελευταίους μήνες στο Facebook”.

Ο Bickert έθεσε επίσης θέμα με την έλλειψη διαφάνειας στο CCDH όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ταξινομεί το περιεχόμενο ως “anti-vax”. Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει ή να επιτρέπεται να πει τι συνιστά περιεχόμενο “anti-vax”, οπότε τι αποδεικνύει στην πραγματικότητα η έκθεση του CCDH; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο τίποτα.

Το άρθρο που ακολούθησε από τον Jonathan Jarry του McGill απέτυχε να εξετάσει κριτικά οποιοδήποτε από αυτά τα σοβαρά μεθοδολογικά ζητήματα. Αντ’ αυτού, ο Jarry απλώς αναπαρήγαγε όσα ισχυρίζεται το CCDH για τη λεγόμενη δωδεκάδα παραπληροφόρησης σαν να είναι αποδεδειγμένο γεγονός, το οποίο δεν είναι.

“Αυτό εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με την ακαδημαϊκή αυστηρότητα και τα συντακτικά πρότυπα του McGill”, σχολίασε ο Ji σχετικά με τις αποκαλύψεις.

Αποδεικνύεται ότι η McGill δέχεται εκατομμύρια δολάρια από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Merck και η Pfizer, γεγονός που σαφώς επηρεάζει το είδος της “επιστήμης” που βγαίνει από τη σχολή. Το McGill ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα μετρητά δεν έχουν αντίκτυπο στο επιστημονικό περιεχόμενο του πανεπιστημίου, αλλά προφανώς έχουν.

Το McGill προέβη σε ορισμένους σοβαρά ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον ειλικρινών ανθρώπων όπως ο Ji που προειδοποιούσαν το κοινό για τους κινδύνους των ενέσεων COVID πολύ νωρίς. Σύμφωνα με τη Meta, τα δεδομένα του CCDH που χρησιμοποίησε ο McGill για να προβάλει αυτούς τους ισχυρισμούς είναι πολύ αδύναμα για να υποστηρίξουν τα συμπεράσματα που διατυπώθηκαν.

“Ενισχύοντας αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς, οι Jarry και McGill επιδόθηκαν ακριβώς στο είδος της απερίσκεπτης διάδοσης παραπληροφόρησης για την οποία κατηγορούν άλλους – με δυνητικά δυσφημιστικές συνέπειες”, προειδοποιεί ο Ji.

“Αυτό υπογραμμίζει τους κινδύνους ενός πολιτικοποιημένου λόγου παραπληροφόρησης στον οποίο ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές αισθάνονται ενθαρρυμένοι να διατυπώνουν εμπρηστικούς ισχυρισμούς εναντίον αντιληπτών αντιπάλων χωρίς τη δέουσα επιμέλεια ή σεβασμό στην αλήθεια”.

Ένα άλλο πράγμα που αποκαλύπτει αυτό το σκάνδαλο του McGill είναι η παραφροσύνη και η υστερία που περιβάλλει την “παραπληροφόρηση κατά των εμβολίων” και όλα όσα κάνει για να τροφοδοτήσει συνωμοσιολογικές αφηγήσεις, ενώ δικαιώνει τη δίκαιη αντίληψη πολλών σκεπτικιστών ότι το ιατρικό κατεστημένο και οι υποστηρικτές του ακαδημαϊκού κατεστημένου είναι προκατειλημμένοι όταν πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με την υγεία.

“Αν θέλουμε να σημειώσουμε πραγματική πρόοδο στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης, πρέπει να κρατήσουμε οργανισμούς όπως το CCDH και τους επιστημονικούς εταίρους τους όπως το McGill στα ίδια υψηλά πρότυπα ακρίβειας, διαφάνειας και ακεραιότητας που περιμένουμε από τους άλλους”, λέει ο Ji.

Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και η ιατρική βιομηχανία στο σύνολό της έχουν φρικάρει με το γεγονός ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν την άσχημη αλήθεια για τα εμβόλια.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*