Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:04 - 23/06/2024

Τελικά συνδέεται η μεγάλη ζέστη με τους σεισμούς; – Τι έδειξε νέα επιστημονική έρευνα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει αρκετές δεισιδαιμονίες που συνδέουν φυσικά φαινόμενα με τους σεισμούς.

Οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιους να προβλέπουν ισχυρούς σεισμούς επειδή κάνει πολύ ζέστη ή γιατί το φεγγάρι είναι κόκκινο. Θεωρίες χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, τουλάχιστον έως τώρα.

Μια νέα επιστημονική μελέτη δείχνει για πρώτη φορά πως οι κλιματικές συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σεισμούς!

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Advances, οι επιστήμονες του ΜΙΤ ανακοίνωσαν ότι ορισμένα καιρικά φαινόμενα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πυροδότηση σεισμών.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως «επεισόδια έντονης χιονόπτωσης και ισχυρής βροχόπτωσης συνέβαλαν σε ένα σμήνος σεισμών στην Βόρεια Ιαπωνία.

Η μελέτη

«Βλέπουμε ότι η έντονη χιονόπτωση και άλλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις στην επιφάνεια της Γης επηρεάζουν την κατάσταση καταπόνησης υπόγεια και ότι ο χρόνος των έντονων βροχοπτώσεων σχετίζεται με την έναρξη του σμήνους σεισμών», περιγράφει ο συγγραφέας της έρευνας, William Frank, επίκουρες καθηγητής στο τμήμα Επιστημών Γης, Ατμόσφαιρας και Πλανητών του ΜΙΤ.

Όπως προσθέτει στο συμπέρασμά του: «Το κλίμα προφανώς έχει αντίκτυπο στην απόκριση της στερεάς γης και μέρος αυτής της απόκρισης είναι και οι σεισμοί».

Η μελέτη επικεντρώθηκε σε μια σειρά συνεχόμενων σεισμών στην χερσόνησο Νότο της Ιαπωνίας. Η ομάδα των ερευνητών ανακάλυψε πως η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι εκπληκτικά συγχρονισμένη με ορισμένες αλλαγές στην υπόγεια πίεση και ότι οι αλλαγές αυτές επηρεάζονται από εποχικά μοτίβα χιονόπτωσης και βροχής!

Στο μέλλον

Κοιτάζοντας μάλιστα προς το μέλλον, προβλέπουν ότι η επίδραση του κλίματος στους σεισμούς θα μπορούσε να είναι πιο έντονη με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Αν πάμε σε ένα κλίμα που αλλάζει με πιο ακραία γεγονότα βροχοπτώσεων και αναμένουμε ανακατανομή του νερού στην ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς και τις ηπείρους, αυτό θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο φορτώνεται ο φλοιός της Γη», επισημαίνει ο Frank.

Τέλος, είναι ενδιαφέρον ότι πολλά χρόνια νωρίτερα από τη συγκεκριμένη έρευνα, οι γεωλόγοι είχαν εντοπίσει μια σχέση μεταξύ των ρυθμών βροχοπτώσεων και της σεισμικής δραστηριότητας.

Στα Ιμαλάια για παράδειγμα, είχε καταγραφεί ότι το 48% των σεισμών σημειώνεται κατά τους ξηρούς μήνες πριν τους μουσώνες (Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο) και μόλις το 16% στην εποχή των μουσώνων.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*