Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:59 - 20/06/2024

Ο ιαπωνικός τραπεζικός γίγαντας Norinchukin ΒΓάζει το βύσμα από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα με 63 δισεκατομμύρια δολάρια Treasuries, ευρωπαϊκά ομόλογα LIQUIDATION

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Όπως πολλοί είχαν προβλέψει, η επόμενη φάση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη πλήττει την Ιαπωνία, καθώς ο τραπεζικός γίγαντας Norinchukin, γνωστός ως η “φάλαινα των CLO της Ιαπωνίας”, ρευστοποιεί αμερικανικά κρατικά ομόλογα και ευρωπαϊκά ομόλογα αξίας 63 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες μη πραγματοποιημένες ζημίες στον ισολογισμό του.

Πολλοί άνθρωποι το έχασαν, αλλά το περασμένο φθινόπωρο η Norinchukin προστέθηκε αθόρυβα στο Standing Repo Facility του ιδιωτικού τραπεζικού καρτέλ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, το οποίο το Zero Hedge περιγράφει εύστοχα και απλά ως “το ταμείο ρουσφετιών της Fed για τη διάσωση ξένων τραπεζών”, με ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας με ενεργητικό 840 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Norinchukin φέρεται ότι θα πουλήσει περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια γιεν από τις συμμετοχές της σε κρατικά ομόλογα τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του έτους που λήγει τον Μάρτιο του 2025 “καθώς στοχεύει να περιορίσει τις απώλειές της από τα στοιχήματα σε ξένα ομόλογα χαμηλής απόδοσης, μια κύρια αιτία της επιδείνωσης του ισολογισμού της, και να μειώσει τους κινδύνους που συνδέονται με την κατοχή ξένων κρατικών ομολόγων”, για να παραθέσει το Nikkei.

Ακριβώς όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ιαπωνικές τράπεζες γενικά κάθονται πάνω σε βουνά μη πραγματοποιημένων ζημιών που τελικά πρέπει να διευθετηθούν. Οι εξουσίες που είναι (TPTB) τραβούν όλες τις στάσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις συνήθεις χρηματοοικονομικές απάτες τους, για να προσπαθήσουν να σωθούν, αλλά σε αντίθεση με το 2008, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για να κλωτσήσουν το κουτάκι πιο κάτω από το δρόμο από ό, τι είναι ήδη.

Οι αμερικανικές τράπεζες κάθονται πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε μη πραγματοποιηθείσες ζημίες
Δεδομένου ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι παγκόσμιο και διασυνδεδεμένο, ό,τι πλήττει την Ιαπωνία πλήττει και τις ΗΠΑ και το αντίστροφο. Στην πραγματικότητα, όλα τα δυτικά έθνη που έχουν συμμαχήσει στην αντίπαλη πλευρά των BRICS αντιμετωπίζουν επικές οικονομικές καταρρεύσεις μόλις ο πύργος από τραπουλόχαρτα που πέφτει πάρει πραγματικά μπρος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι αμερικανικές τράπεζες κάθονται σήμερα πάνω από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια σε μη πραγματοποιηθείσες ζημίες ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι αυξήσεις ήταν απαραίτητες, μας λένε, για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, αλλά καθώς ανεβαίνουν τη σκάλα οι τράπεζες στην άλλη πλευρά του κακού εμπορίου αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη.

Η Fed τυπώνει τα άχρηστα ομοσπονδιακά αποθεματικά της (FRN) όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να προσπαθήσει να κλείσει την τρύπα του πλοίου που βουλιάζει, ανεβάζοντας στην πορεία τον λογαριασμό του Αμερικανού φορολογούμενου, αλλά φαίνεται ότι το δυτικό χρηματοπιστωτικό ολιγοπώλιο έχει ξεμείνει από σχέδια για να σωθεί από μια αναπόφευκτη κατάρρευση.

Ενώ τα επιτόκια στην Ιαπωνία έχουν μόλις και μετά βίας μετακινηθεί όλο αυτό το διάστημα, οι προσπάθειες της Fed να σαρώσει τον υπερχειλίζοντα οχετό των μη πραγματοποιηθεισών ζημιών κάτω από το παροιμιώδες χαλί, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ιαπωνίας αισθάνεται ήδη μαζικούς κραδασμούς που απειλούν να ανατρέψουν τον χρηματοπιστωτικό της χάρτινο πύργο.

Τα δυτικά χρηματοπιστωτικά συστήματα μοιάζουν πολύ με εκείνους τους κλόουν του τσίρκου που περιστρέφουν ένα μάτσο πιάτα πάνω σε ξύλα, χορεύοντας γύρω γύρω και δημιουργώντας ένα θέαμα, ενώ προσπαθούν να μην τους πέσει κανένα από αυτά. Τη στιγμή που ένα πέφτει ή χτυπάει ένα άλλο, καταλήγουν να πέφτουν όλα, ακολουθούμενα από ένα γουμ, γουμ – αν και δεν θα υπάρξει γέλιο ή χαβαλές όταν πέσουν όλα αυτά τα οικονομικά πιάτα.

“Ίσως η Ιαπωνία τώρα και οι ΗΠΑ αργότερα”, υπέθεσε ένας σχολιαστής στο διαδίκτυο. “Όλοι κατευθυνόμαστε προς τον γκρεμό”.

“Η προφανής εξέλιξη ΟΛΩΝ των τραπεζικών συναλλαγών με κλασματικά αποθεματικά θα ήταν η καταστροφή όλων των νομισμάτων”, έγραψε ένας άλλος.

“Η ιστορία το έχει αποδείξει αυτό ξανά και ξανά και ξανά. Αυτό επιτρέπει στην USSA και το Petro$ να ζήσουν άλλη μια μέρα, αλλά ο κύβος έχει ριφθεί. Το παγκόσμιο σχέδιο Ponzi για το χρέος καταρρέει. Δεν θα υπάρξουν σωσίβιες λέμβοι για κανέναν”.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*