Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:25 - 19/06/2024

Ανακοινώθηκε επίσημα η ανάγκη αλλαγής της διατροφής μας! Ποιά τρόφιμα θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Δεν είναι πια θεωρία συνωμοσίας!

Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη «διατροφική μετάβαση», απαιτεί το WEF. Η διατροφή πρέπει να στραφεί σε εργοστασιακή παραγωγή για το καλό του πλανήτη!

Για να σώσουν το κλίμα, τα κράτη πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα παραδοσιακά ζωικά τρόφιμα, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αντικαθίστανται από «εναλλακτικά προϊόντα», όπως γράφει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις του WEF, οι ζωικές τροφές θα πρέπει να αντικαθίστανται σταθερά από εργοστασιακά προϊόντα. Η οργάνωση των 1.000 μεγαλύτερων δισεκατομμυριούχων εταιρειών και ΜΚΟ ζητά αλλαγή στην διατροφή, γράφει ο Peter F. Mayer στην ειδησεογραφική πύλη tkp την Τρίτη.

Στις 13 Ιουνίου, το WEF δημοσίευσε το «Renovation and Reinvention are the Key to Saving Our Food System – Η ανακαίνιση και η επανεφεύρεση είναι το κλειδί για τη διάσωση του διατροφικού μας συστήματος».

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων:
Το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων μας χρειάζεται επειγόντως μετάβαση. Επί του παρόντος, το ένα τρίτο των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από την παραγωγή τροφίμων . Ταυτόχρονα, ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να φτάσει σχεδόν τα 10 δισεκατομμύρια άτομα έως το 2050, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση για τρόφιμα κατά 60% . Πολλοί από τους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούμε, παρασκευάζουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα προκαλούν μια διπλή κρίση ανθρώπινης και περιβαλλοντικής υγείας και η πολυπλοκότητα μόνο θα ενταθεί.

Η μετάβαση στα τρόφιμα στοχεύει να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία παράγει, διανέμει, καταναλώνει και απορρίπτει τα τρόφιμα – ένας μετασχηματισμός που θα επηρεάσει την αμοιβαία πρόοδο της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής υγείας. Η κλίμακα της αλλαγής είναι παρόμοια με την ενεργειακή μετάβαση. Ο επαναπροσανατολισμός σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα απαιτεί παρέμβαση σε κάθε επίπεδο στρατηγικής. Για παράδειγμα, οι βιομηχανίες πρέπει να υιοθετήσουν νέες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική. Οι εταιρείες πρέπει να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες και οι καταναλωτές πρέπει να αλλάξουν τρόπους κατανάλωσης μέσω ενεργειακών συνεταιρισμών και χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η μετάβαση στα τρόφιμα περιλαμβάνει έναν εξίσου ολοκληρωμένο μετασχηματισμό, με δύο διαφορετικά στάδια αλλαγής: Ανακαίνιση (Renovation) και Επανεφεύρεση (Reinvention). Ενώ το Renovation κάνει σταδιακές βελτιώσεις σε όλη την αλυσίδα αξίας των τροφίμων, το Reinvention στοχεύει σε συστημική αλλαγή: τον πλήρως κλιμακωτό επαναπροσανατολισμό της παραγωγής τροφίμων με τρόπο που αλλάζει τις υποκείμενες δομές στη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων.

Η ανακαίνιση είναι το πρώτο στάδιο της μετάβασης στα τρόφιμα. Δίνει προτεραιότητα στην άμεση μείωση περισσότερων επιβλαβών συστατικών και συστατικών στα τρόφιμα μας, συμπεριλαμβανομένων των υπερβολικών επιπέδων αλατιού, ζάχαρης, λίπους και πρόσθετων. Η ανακαίνιση μπορεί επίσης να βελτιώσει το διατροφικό προφίλ ενός προϊόντος, όπως με την προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών ή μικροθρεπτικών συστατικών. Αν και ο αντίκτυπος σε επίπεδο προϊόντος είναι μικρός, η συνολική συμβολή στη διατροφή μπορεί να είναι σημαντική. Για παράδειγμα, εάν μια πολυεθνική εταιρεία τροφίμων προσθέσει δημητριακά ολικής αλέσεως στην κύρια σειρά προϊόντων σνακ της, θα μπορούσε να αυξήσει την πρόσληψη φυτικών ινών από τους Αμερικανούς κατά 5% έως το 2030. Δίνοντας προτεραιότητα στη διατροφική αναμόρφωση, μπορούμε να μετριάζουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις στην δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των χρόνιες ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η ανακαίνιση θα μπορούσε επίσης να σημαίνει την προσθήκη προβιοτικών σε ένα υπάρχον προϊόν για την βελτίωση της υγείας του μικροβιώματος (σ.σ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ)

(…)

Η επανεφεύρεση απαιτεί μια ριζική αναθεώρηση σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και τις τεχνολογίες, αναθεωρώντας τον τρόπο παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης των τροφίμων για να τονιστεί η διαθεσιμότητα, η διατροφή και η βιωσιμότητα.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα της Επανεφεύρεσης είναι η εισαγωγή εναλλακτικών πρωτεϊνών. Αυτές οι βιώσιμες αντικαταστάσεις ζωικών πρωτεϊνών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην μείωση του συνολικού αντίκτυπου των αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων, ενώ μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για τρόφιμα χαμηλού κόστους και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Οι ραγδαίες πρόοδοι με βάση τα φυτά καθώς και στις βιο-πανομοιότυπες φυτικές ή ζωικές πρωτεΐνες, λίπη και έλαια που παράγονται μέσω ζύμωσης ακριβείας και βιοτεχνολογιών που καλλιεργούνται από κύτταρα, ανοίγουν χώρους για Επανεφεύρεση (σ.σ. ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ). Το 2024 κυκλοφόρησε το πρώτο «γαλακτοκομείο χωρίς αγελάδες» με ζύμωση ακριβείας, το οποίο μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του παγωτού. 158 εταιρείες έχουν ανακοινώσει δημόσια ότι θα επικεντρωθούν στη ζύμωση για εναλλακτικές πρωτεΐνες το 2023, σημειώνοντας αύξηση 16% από το προηγούμενο έτος.

Εκτός από εναλλακτικές πρωτεΐνες, η βιομηχανία τροφίμων μπορεί επίσης να επανεφεύρει μέσω εξατομικευμένης διατροφής. Η πρόοδος στην τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση δεδομένων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δίαιτες μοναδικές για την γενετική σύνθεση, τους παράγοντες του τρόπου ζωής και τους στόχους υγείας ενός ατόμου (σ.σ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ( ; ) ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΤΡΩΕΙ). Η εξατομικευμένη διατροφή μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει την σπατάλη τροφίμων, συνδέοντας τα άτομα με προγράμματα γευμάτων που χρησιμοποιούν συστατικά αποτελεσματικά, μειώνοντας τις συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής και της απόρριψης τροφίμων.

(…)

Η μετάβαση στα τρόφιμα είναι μια κομβική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία, που απαιτεί τολμηρή δράση σε τομείς, βιομηχανίες και κλάδους. Δεν υπάρχει μοναδική προσέγγιση για τον μετασχηματισμό, αλλά είναι κρίσιμο η βιομηχανία τροφίμων να εξισορροπήσει εκ νέου την προσέγγισή της στην καινοτομία με σημαντικά περισσότερες επενδύσεις για την επανεφεύρεση. (…) Μπορούμε να χαράξουμε μια πορεία προς ένα πιο ανθεκτικό, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα τροφίμων για τις επόμενες γενιές.

photo freepik/el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Πέστουςναπαναγαμηθούν…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*