Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

00:51 - 15/06/2024

Οι Χούτι της Υεμένης επιτίθενται σε πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου στην Ερυθρά Θάλασσα με μη επανδρωμένο σκάφος αυτοκτονίας – για πρώτη φορά σε αυτή τη σύγκρουση

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η κατάσταση επιδεινώνεται στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίων, όπως φαίνεται, με τη χρήση ενός μη επανδρωμένου σκάφους αυτοκτονίας.

Σε μια σημαντική απόκλιση από τους συνήθεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων και τα αεροσκάφη καμικάζι, οι Χούτι φέρεται να έπληξαν το πλοίο, γνωστό ως “Tutor”, στην πρύμνη χρησιμοποιώντας “ένα μικρό σκάφος” περίπου 66 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Al Hudaydah, στην Υεμένη, σύμφωνα με τις θαλάσσιες εμπορικές επιχειρήσεις του βρετανικού στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα δεδομένα παρακολούθησης δείχνουν ότι το Tutor απενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αφού εισήλθε στη διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με την εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Diaplous. Λίγο αργότερα, ένα σκάφος αυτοκτονίας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το σκάφος, με αποτέλεσμα το μηχανοστάσιο του να πάρει νερό.

Δεν είναι ακόμη γνωστό με βεβαιότητα αν οι αντάρτες Χούτι ευθύνονται για την επίθεση, παρόλο που η ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτήν. Αυτό είναι λογικό υπό το πρίσμα όλων των επιθέσεων των Χούθι σε πλοία που συνδέονται με τη Δύση και έχουν σημειωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν τους τελευταίους έξι μήνες. Οι Χούθι αναλαμβάνουν επίσης την ευθύνη για πολλές άλλες επιθέσεις στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής, οι αντάρτες Χούθι έχουν επιτεθεί σε 28 πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου, σύμφωνα με έγγραφο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού που περιήλθε στην κατοχή του Middle East Eye.

“Εννέα από τα πλοία είχαν σημαία Νήσου Μάρσαλ και τρία είχαν σημαία ΗΠΑ”, ανέφερε το Middle East Eye. “Άλλα προέρχονταν από τη Μάλτα, τα Μπαρμπάντος, τον Παναμά, το Μπελίζ, την Ελλάδα, το Παλάου, τη Λιβερία, τη Σιγκαπούρη και την Πορτογαλία”.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Tutor κινδυνεύει πλέον να βυθιστεί, αυτό σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο των Χούτι, Yahya Saree, ο οποίος εκφώνησε τηλεοπτικό λόγο μετά το περιστατικό.

Εκτοξεύεται στα ύψη το κόστος μεταφοράς καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις των Χούτι
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατηγορούν βέβαια για την εκτόξευση του κόστους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα ύψη τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι, αγνοώντας την οικονομική τρομοκρατία που τελικά έθεσε τις βάσεις για την εκτόξευση του πληθωρισμού και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας τα τελευταία χρόνια.

Όσο για το Tutor, υπέστη “σοβαρές ζημιές” που οι Χούθι λένε ότι δικαιολογούνται επειδή ο ιδιοκτήτης του φορτηγού πλοίου παραβίασε την απαγόρευση των Χούθι να εισέλθει σε ισραηλινά λιμάνια.

Οι Χούθι φέρονται επίσης να πραγματοποίησαν “κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ” εναντίον διαφόρων στόχων στις ισραηλινές παράκτιες πόλεις Άσντοντ και Χάιφα. Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τις επιθέσεις αυτές.

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος της ακτοφυλακής της κυβέρνησης της Υεμένης ισχυρίζεται ότι το Tutor δέχθηκε πράγματι δύο επιθέσεις. Από τα 21 μέλη του πληρώματος διαφορετικών εθνικοτήτων που επέβαιναν στο πλοίο, ένα κηρύχθηκε αγνοούμενο μετά την πρώτη επίθεση.

Από τότε που οι Χούτι άρχισαν να βάζουν στο στόχαστρο πλοία που, όπως ισχυρίζονται, συνδέονται με το Ισραήλ και διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, όλα αυτά για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους μαχόμενους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, ένας ναυτικός συνασπισμός ΗΠΑ-Βρετανίας που σταθμεύει στην περιοχή διεξάγει τακτικά αεροπορικές επιδρομές και πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων των Χούτι.

“Έχουν ουσιαστικά κλείσει τη διώρυγα του Σουέζ χωρίς να κλείσουν τη διώρυγα του Σουέζ με όπλα που κοστίζουν χιλιάδες (όχι εκατομμύρια), και οι ισχυρότερες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό”, έγραψε ένας σχολιαστής για όσα κάνουν οι Χούτι. “Θέλω να πω, είναι εντυπωσιακό, όταν το σκέφτεσαι”.

“Τώρα φανταστείτε ρωσικά όπλα υψηλής τεχνολογίας σε αυτό το θέατρο”, πρόσθεσε ένας άλλος. “Αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Λίντσεϊ Γκράχαμ;”

Άλλοι πρόσθεσαν στη συζήτηση ότι οι “νεοσυντηρητικοί” (neoconservatives) στις ΗΠΑ παίρνουν αυτό που ήθελαν με αυτόν τον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με τη Ρωσία.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*