Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

00:47 - 15/06/2024

Η Σαουδική Αραβία αφήνει να λήξει η 50ετής συνεργασία με το πετροδολάριο των ΗΠΑ, προμηνύοντας το ΤΕΛΟΣ του πετροδολλαρίου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τα Federal Reserve Notes (FRN) βρίσκονται στο στόχαστρο μετά την απόφαση του πετρελαϊκού γίγαντα της Σαουδικής Αραβίας να μην ανανεώσει την 50ετή συνεργασία της με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πετροδολάριο.
Τα μεσάνυχτα της 9ης Ιουνίου 2024, η μακροχρόνια εταιρική σχέση έληξε επίσημα, επιτρέποντας στη Σαουδική Αραβία να αρχίσει να πωλεί πετρέλαιο και άλλα αγαθά σε νομίσματα εκτός δολαρίου ΗΠΑ, όπως το κινεζικό ρενμίνμπι και το γεν, το ευρώ και ψηφιακά κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

Επιταχύνοντας την παγκόσμια στροφή μακριά από το δολάριο ΗΠΑ, η λήξη της σύμβασης πετροδολαρίου της Σαουδικής Αραβίας, η οποία υπογράφηκε αρχικά στις 8 Ιουνίου 1974, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλους κραδασμούς σε ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τεχνικά, το σύστημα πετροδολαρίου καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1972 και δημιουργήθηκε αφού οι ΗΠΑ, που ελέγχονται από το ιδιωτικό τραπεζικό καρτέλ Federal Reserve, αποσύνδεσαν το αμερικανικό δολάριο από τη στήριξη σε χρυσό.

Η επακόλουθη συμφωνία του 1974 μεταξύ των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας ουσιαστικά πρόσθεσε νέα υποστήριξη στα FRN, τα οποία είναι κάτι περισσότερο από χρήμα που μοιάζει με μονοπώλιο, το οποίο τυπώνεται κατά βούληση και δεν υποστηρίζεται από απολύτως τίποτα άλλο εκτός από ψευδαισθήσεις και εξαπάτηση.

Ένας άλλος σκοπός της συμφωνίας πετροδολαρίου με τη Σαουδική Αραβία ήταν να παρακινήσει τη χώρα της Μέσης Ανατολής να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με άλλα έθνη για να συναλλάσσεται για το πετρέλαιο χρησιμοποιώντας το δολάριο των ΗΠΑ, κάτι που δεν ισχύει πλέον.

Η Σαουδική Αραβία ανακοινώνει το Project mBridge, μια νέα πολυκεντρική τραπεζική πλατφόρμα CBDC
Αντί να ανανεώσει τη συμφωνία για το πετροδολάριο με τις ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία αποφάσισε αντ’ αυτού να αναπτύξει αυτό που αποκαλεί Project mBridge, μια πλατφόρμα ψηφιακού νομίσματος (CBDC) πολυκεντρικών τραπεζών, στην οποία συμμετέχουν τόσο οι κεντρικές όσο και οι εμπορικές τράπεζες που συνεργάζονται για τη διευκόλυνση του εμπορίου χωρίς το πετροδολάριο.

“Το CBDC βασίζεται σε μια τεχνολογία κατανεμημένου λογιστικού βιβλίου για άμεσους διασυνοριακούς διακανονισμούς πληρωμών και συναλλαγές συναλλάγματος”, ανέφερε το Newsmax.

Αποδεικνύεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πλήρως σύμφωνη με αυτή τη μετάβαση από το πετροδολάριο σε ένα νέο παράδειγμα CBDC. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ελεγχόμενη κατεδάφιση της υπάρχουσας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων – όπως και η 11η Σεπτεμβρίου, όλα αυτά είχαν σχεδιαστεί για μια τέτοια στιγμή.

Επί του παρόντος, περισσότερα από 26 έθνη είναι μέλη της mBridge, μεταξύ των οποίων τα ακόλουθα:

Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Παγκόσμια Τράπεζα

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας

Τράπεζα του Ισραήλ

Τράπεζα της Γαλλίας

Κεντρική Τράπεζα του Μπαχρέιν

Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου

Κεντρική Τράπεζα της Ιορδανίας

Τράπεζα της Ναμίμπια

Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Αφρικής

Τα ακόλουθα πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιστώνονται την πρωτοπορία του έργου mBridge, η συνεργασία για το οποίο ξεκίνησε το 2021, ενώ ο κόσμος αποσπάται από την “πανδημία” του κοροναϊού της Γουχάν (COVID-19), η οποία ήταν απλώς ένα κάλυμμα για αυτές τις βρώμικες πράξεις του σκότους που συνέβαιναν κρυφά:

BIS Innovation Hub

Τράπεζα της Ταϊλάνδης

Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ινστιτούτο ψηφιακών νομισμάτων της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας

Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ

“Αντί να βασίζεται στον χρυσό, όπως στη δεκαετία του 1970, το δολάριο των ΗΠΑ βασίζεται τώρα στην τιμή του πετρελαίου”, έγραψε ένας σχολιαστής για τις εξελίξεις αυτές. “Όταν τα πλεονάζοντα πετρελαϊκά δολάρια βγουν στην αγορά, θα αξίζουν λιγότερο, πράγμα που είναι ακριβώς σαν να τυπώνουμε περισσότερα δολάρια – οπότε η αξία του δολαρίου θα καταρρεύσει, άρα θα υπάρξει περισσότερος πληθωρισμός”.

“Μερικοί οικονομολόγοι μας είχαν προειδοποιήσει γι’ αυτό και τώρα έγινε πραγματικότητα”.

Ένας άλλος έγραψε ότι τα τελευταία 20 χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τυπώσει και ξοδέψει 30 τρισεκατομμύρια “ψεύτικα δολάρια”, πιστεύοντας ότι τα οικονομικά τους εγκλήματα δεν θα τους πιάσουν ποτέ.

“Κάποιοι από εσάς θυμάστε τις υψηλές τιμές και τις μεγάλες ουρές στη δεκαετία του ’70 – λοιπόν, φαίνεται ότι μπορεί να το ξαναπεράσουμε αυτό”, έγραψε ένας άλλος.

Μόλις το πετροδολάριο δεν υπάρχει πια, το ίδιο θα συμβεί και με το δολάριο των ΗΠΑ.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*