Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:06 - 11/06/2024

Αναδρομικά: Απόφαση για Δώρο και επίδομα αδείας σε 370.000 συνταξιούχους Πού έχει μείνει η επιστροφή των Δώρων στους συνταξιούχους. Έρχεται απόφαση για αναδρομικά.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Μία από τις τρεις παρεμβάσεις που είναι στα «σκαριά» αφορά την επιστροφή του Δώρου αλλά και του επιδόματος αδείας σε χιλιάδες συνταξιούχους. Ωστόσο, δεν αφορά όλους, αλλά τους 370.000 που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας αναδρομικά.

Συγκεκριμένα, τον επόμενο μήνα, τον Ιούλιο, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) θα εκδώσει την απόφασή του για τη χορήγηση ή μη της 13ης και 14ης σύνταξης, δηλαδή τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας στους συνταξιούχους. Αφορά την χρονική περίοδο 2013-2018. Τα ποσά που θα λάβουν είναι έως 4.000 ευρώ.

Το θέμα συζητήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στη συνεδρίαση του ΑΕΔ, που ορίστηκε για την έδρα του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ) στην οδό Πανεπιστημίου και η απόφαση θα βγει μέσα στο καλοκαίρι. Η υπόθεση δεν αφορά τις μειώσεις που που επιβλήθηκαν στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα Δώρα.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι 900.000 συνταξιούχοι που μένουν εκτός επιστροφής των Δώρων θα δουν και εκείνοι να γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις.

Μεταξύ άλλων, έρχονται λύσεις για τις συντάξεις χηρείας. Ο νόμος προβλέπει την περικοπή της σύνταξης χηρείας μετά τα τρία χρόνια από τον θάνατο του αρχικού δικαιούχου. Από το 2020 που ξεκίνησε να ισχύει, εφαρμόστηκε στους δικαιούχους του Δημοσίου και του ΟΓΑ. Τώρα, όμως, πρέπει να εφαρμοστεί και στον ιδιωτικό τομέα. Οι περικοπές αυτές αγγίζουν σχεδόν 400.000 συνταξιούχους χηρείας, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων -δηλαδή πάνω από 90%- είναι γυναίκες, με τον ΕΦΚΑ να χορηγεί μη βιώσιμες παροχές στις πιο αδύναμες οικογένειες. Ωστόσο, νομικοί που επικαλούνται σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να καταθέσει ρύθμιση γιατί αν προσφύγουν δικαστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αγρότες, τότε θα πρέπει να τους επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά της παρακράτησης.

Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ.
Συντάξεις Ιουλίου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) ΟΠΣ– ΕΦΚΑ Ιουλίου 2024 για όλους όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί και μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016) θα καταβληθούν την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.
Ειδικότερα:Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2024 την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα τις καταβάλλει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
Ο ΟΓΑ θα τις καταβάλλει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
Το ΙΚΑ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Το ΕΤΑΤ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Η ΔΕΗ θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
Το Δημόσιο θα τις καταβάλλει την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα τις καταβάλλουν όπως το Δημόσιο. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο.

ieidiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*