Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:01 - 10/06/2024

Θρίλερ με μεγάλη ελληνική τράπεζα: Κίνδυνος για λουκέτο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τράπεζες: Σε θρίλερ εξελίσσεται το μέλλον της Attica Bank καθώς δεν προκύπτει λύση διάσωσης

Νέα σοβαρά εμπόδια ανακύπτουν στην υλοποίηση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης και εξυγίανσης της Attica Bank, με συμμετοχή του επενδυτικού σχήματος Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου.

Οι υποψήφιοι στρατηγικοί επενδυτές – οι οποίοι με την ολοκλήρωση του σχεδίου θα αποκτούσαν τον έλεγχο της τράπεζας- θέτουν πλέον ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους την ανάληψη δέσμευσης από τους άλλους μεγαλομετόχους (ΤΧΣ, ΤΣΜΕΔΕ), ότι μετά την ΑΜΚ θα ακολουθήσει συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Οι “εφοπλιστές” διαμηνύουν ότι δεν τους αρκεί να στηρίξουν τώρα την Attica Bank και να αποκτήσουν σε επόμενη φάση τον έλεγχο της.

Στόχος τους είναι ή δημιουργία ισχυρού σχήματος που θα αποτελέσει τον 5ο πόλο στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον εάν η “τράπεζα των μηχανικών” συγχωνευθεί με την Παγκρήτια και με άλλες συνεταιριστικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τhrinvest των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου ενημέρωσε τη διοίκηση της Attica, το ΤΧΣ και το ΤΣΜΕΔΕ, ότι εάν δεν υπάρξει εκ των προτέρων δεσμευτική συμφωνία για συγχώνευση με την Παγκρήτια, δεν πρόκειται να εισφέρει στην ΑΜΚ τα υπεσχημένα 100 εκατ. ευρώ, αλλά θα περιοριστεί σε μία συμμετοχή “καλής θελήσεως”, της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ.

Η υπαναχώρηση μπορεί να είναι μόνο μία κίνηση προς άσκηση πιέσεων και να μην υποδηλώνει αλλαγή στάσης και προθέσεων εκ μέρους του επενδυτικού σχήματος των “εφοπλιστών”.

Δημιουργεί όμως έντονη αβεβαιότητα ως προς τη δυνατότητα κάλυψης της μεγάλης ΑΜΚ, που αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης και εξυγίανσης της Attica Bank.

Χωρίς τα 100 εκατ. των εφοπλιστών είναι μάλλον αδύνατο να καλυφθεί η ΑΜΚ και θα χρειαστεί να εκπονηθεί νέο σενάριο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας ή/και να βρεθούν άλλοι επενδυτές.

Αναμένονται τώρα νέα “επεισόδια” στο σήριαλ, που αποκτά σασπένς ενώ τα χρονικά περιθώρια για την Attica Bank στενεύουν.

newsthessaloniki.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*