Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:10 - 06/06/2024

Αρχίζει; Τώρα Που Κάποιος Πέθανε, Ο Φόβος Του H5N2 Έχει Ήδη Αρχίσει Να Εξαπλώνεται Σε Όλο Τον Κόσμο.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχε ήδη αρκετή ανησυχία για το ενδεχόμενο μεγάλης επιδημίας H5N1

μεταξύ των ανθρώπων. Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σε όλες τις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από αυτή την εκδοχή της γρίπης των πτηνών και τρεις εργαζόμενοι σε γαλακτοκομεία βρέθηκαν θετικοί. Ένα πλήρες ξέσπασμα H5N1 μεταξύ των ανθρώπων θα είχε τη δυνατότητα να είναι καταστροφικό, αλλά δεν ξέρουμε καν πώς θα έμοιαζε ένα ξέσπασμα H5N2 μεταξύ των ανθρώπων, επειδή δεν υπήρξε ποτέ. Μέχρι στιγμής έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και έναν θάνατο. Εάν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει μετάδοση του H5N2 από άνθρωπο σε άνθρωπο, οι μάσκες, τα lockdown, οι πυροβολισμοί και η δημόσια υστερία που είδαμε πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσαν να επιστρέψουν εν ριπή οφθαλμού.
Το άτομο που μόλις πέθανε αφού μολύνθηκε με H5N2 ζούσε στο Μεξικό και μας λένε ότι αυτό το άτομο δεν είχε έκθεση σε πουλερικά ή άλλα ζώα.

Τα παρακάτω προέρχονται απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας …

Στις 23 Μαΐου 2024, το Μεξικό IHR NFP ανέφερε στον PAHO/WHO ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ανθρώπινης μόλυνσης με τον ιό της γρίπης των πτηνών A(H5N2) που εντοπίστηκε σε 59χρονο κάτοικο της Πολιτείας του Μεξικού, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο στην Πόλη του Μεξικού και είχε κανένα ιστορικό έκθεσης σε πουλερικά ή άλλα ζώα. Η υπόθεση είχε πολλαπλές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Οι συγγενείς της υπόθεσης ανέφεραν ότι η υπόθεση ήταν ήδη κλινήρης για τρεις εβδομάδες, για άλλους λόγους, πριν από την έναρξη των οξέων συμπτωμάτων.

Στις 17 Απριλίου, το κρούσμα εμφάνισε πυρετό, δύσπνοια, διάρροια, ναυτία και γενική κακουχία. Στις 24 Απριλίου, η υπόθεση αναζήτησε ιατρική βοήθεια, νοσηλεύτηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Αναπνευστικών Νόσων «Ismael Cosio Villegas» (INER σύμφωνα με το ακρωνύμιο στα ισπανικά) και πέθανε την ίδια ημέρα λόγω επιπλοκών της κατάστασής του.

Τα αποτελέσματα από την Αλυσιδωτή Αντίδραση Πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο (RT-PCR) ενός αναπνευστικού δείγματος που συλλέχθηκε και δοκιμάστηκε στο INER στις 24 Απριλίου έδειξαν έναν μη υποτυποποιήσιμο ιό γρίπης Α. Στις 8 Μαΐου, το δείγμα εστάλη για αλληλούχιση στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας των Αναδυόμενων Νοσημάτων Κέντρο Έρευνας στις Λοιμώδεις Νόσους (CIENI σύμφωνα με το ακρωνύμιο του στα Ισπανικά) του INER, το οποίο έδειξε ότι το δείγμα ήταν θετικό στη γρίπη A(H5N2). Στις 20 Μαΐου, το δείγμα παρελήφθη στο Ινστιτούτο Επιδημιολογικής Διάγνωσης και Αναφοράς (InDRE σύμφωνα με το ακρωνύμιό του στα Ισπανικά) του Εθνικού Κέντρου Γρίπης του Μεξικού, για ανάλυση με RT-PCR, λαμβάνοντας θετικό αποτέλεσμα για τη γρίπη Α. Στις 22 Μαΐου, Η αλληλουχία του δείγματος επιβεβαίωσε ότι ο υπότυπος της γρίπης ήταν A(H5N2).

Εάν αυτό το άτομο δεν το έπιασε από ένα πουλί ή κάποιο άλλο ζώο, πώς μολύνθηκε αυτό το άτομο;

Και αυτό το άτομο μετέδωσε τον H5N2 σε άλλους πριν ζητήσει τελικά ιατρική βοήθεια;

Αναφέρεται ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα H5N2 στον άνθρωπο που έχει επιβεβαιωθεί ποτέ από εργαστήριο…

Αυτό ήταν το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον υποτύπο A(H5N2) της γρίπης των πτηνών που αναφέρθηκε παγκοσμίως και η πρώτη μόλυνση από τον ιό H5 σε άτομο που αναφέρθηκε στο Μεξικό.

Αυτό το άτομο θα μπορούσε δυνητικά να έχει μεταδώσει την ασθένεια σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλους.

Αν αυτό συνέβη στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να το περιορίσουμε.

Ένας ειδικός που ρωτήθηκε πρόσφατα για μια πιθανή πανδημία γρίπης των πτηνών παραδέχτηκε ότι «είμαστε σε μεγάλο πρόβλημα» μόλις αρχίσει να εξαπλώνεται στους ανθρώπους σε ευρεία βάση…

«Όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην αποτροπή συμβάντων αυτών των γεγονότων», δήλωσε ο Μάθιου Μίλερ, συνδιευθυντής του Καναδικού Κέντρου Ετοιμότητας για Πανδημία στο Πανεπιστήμιο McMaster.

«Μόλις έχουμε εκτεταμένες μολύνσεις ανθρώπων, βρισκόμαστε σε μεγάλο πρόβλημα».

Αλλά δεν θα πατούσα ακόμα το κουμπί πανικού.

Μια μεμονωμένη περίπτωση είναι απλώς μια μεμονωμένη περίπτωση.

Ωστόσο, εάν αρχίσουν να εμφανίζονται περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα H5N2, αυτό θα ήταν σίγουρα λόγος ανησυχίας.

Φυσικά και ο H5N1 συνεχίζει να ανησυχεί τους ειδικούς.

Αυτή την εβδομάδα, μάθαμε ότι 11 σπίτια ποντίκια στην πολιτεία του Νέου Μεξικού βρέθηκαν θετικά στον H5N1 …

Τα σπιτικά ποντίκια έχουν γίνει το τελευταίο θηλαστικό που μολύνθηκε από τη γρίπη των πτηνών H5N1, πυροδοτώντας φόβους ότι τα σχεδόν πανταχού παρόντα παράσιτα θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους.

Έντεκα οικόσιτα ποντίκια στην πολιτεία του Νέου Μεξικού – όπου πολλά κοπάδια βοοειδών γαλακτοπαραγωγής έχουν μολυνθεί από τον Η5Ν1 – βρέθηκαν θετικά στη γρίπη των πτηνών, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό προκαλεί τόση ανησυχία είναι επειδή υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια ποντίκια που ζουν παντού γύρω μας και σε πολλές περιπτώσεις τα σπίτια μας είναι μολυσμένα από αυτά …

Η ανακάλυψη του ιού σε ποντίκια είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης στον άνθρωπο και περαιτέρω εξάπλωσης, λένε οι ειδικοί.

Τα ποντίκια ζουν σε στενή γειτνίαση με τους ανθρώπους: τρέχουν κάτω από σανίδες δαπέδου, κρύβονται σε ντουλάπια και περιφέρονται στα γραφεία, τις θήκες και τα εστιατόρια μας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η βουβωνική πανώλη εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη από ποντίκια.

Αυτό λοιπόν θα είναι κάτι που θα θέλαμε να παρακολουθούμε πολύ στενά.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι επιστήμονες διεξήγαγαν πρόσφατα μια μελέτη που αποδεικνύει ότι τα ποντίκια μπορούν να μολυνθούν από τον H5N1 αφού πίνουν νωπό γάλα από αγελάδες γαλακτοπαραγωγής …

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή παρέχει περισσότερες ενδείξεις για τον πιθανό κίνδυνο της κατανάλωσης μη παστεριωμένου ή ωμού γάλακτος που περιέχει ιούς της γρίπης των πτηνών H5N1.

Η εργασία, που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, έδειξε ότι τα ποντίκια που τρέφονταν με γάλα από αγελάδες μολυσμένες με H5N1 αρρώστησαν πολύ.

Η μελέτη δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτό που συνέβη στα ποντίκια θα συνέβαινε σίγουρα σε άτομα που πίνουν νωπό γάλα που περιέχει τον επικίνδυνο ιό, αλλά υπογραμμίζει τον πιθανό κίνδυνο, είπαν οι ειδικοί. Μελέτες όπως αυτή δεν μπορούν να διεξαχθούν σε ανθρώπους, για ηθικούς λόγους.

Στο πιο πρόσφατο βιβλίο μου , έχω ένα ολόκληρο κεφάλαιο με τίτλο «Μολύνσεις», γιατί είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι παγκόσμιες εστίες ασθενειών θα είναι ένα από τα κύρια θέματα των επόμενων πολλών ετών.

Η γρίπη των πτηνών έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδων εκατομμυρίων πουλιών σε όλο τον κόσμο και τώρα μολύνει αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, οικόσιτες γάτες και ποντίκια εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει πανδημία γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι.

Αλλά το γεγονός ότι κάποιος μόλις έπεσε νεκρός από τον H5N2 σίγουρα τράβηξε την προσοχή μου, γιατί αν ξεσπάσει πανδημία γρίπης των πτηνών θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερο φόβο από ό,τι η προηγούμενη πανδημία.

themostimportantnews.com

triklopodia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*