ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Φρίκη! Σαπίζουν τα πτώματα ασθενών μέσα στα βρετανικά νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να τα βάλουν

· Κατοχικά Νέα

Τα σώματα αφήνονται να αποσυντίθενται στα νοσοκομεία του βρετανικού συστήματος υγείας λόγω ανεπαρκούς αποθήκευσης και έλλειψης χώρου κατάψυξης, προειδοποιούν οι επιθεωρητές.

Σύμφωνα με το Skynews ειδικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι ανεπαρκείς εγκαταστάσεις αποθήκευσης και η έλλειψη χώρου κατάψυξης οδήγησαν σε αποσύνθεση σωμάτων ασθενών μέσα στα νοσοκομεία του NHS.

Οι επιθεωρητές στην Αρχή Ανθρώπινου Ιστού (HTA) έχουν προειδοποιήσει ότι τα καταπιστεύματα του NHS δεν τηρούσαν πάντα τους κανόνες σχετικά με τη διατήρηση των σωμάτων. Η επίσημη καθοδήγηση λέει ότι τα σώματα πρέπει να μεταφέρονται σε παγωμένη αποθήκευση μετά από 30 ημέρες στα ψυγεία ή πριν, ανάλογα με την κατάσταση του σώματος. Αλλά αυτοί οι κανόνες δεν ακολουθούνταν πάντα λόγω έλλειψης πόρων, προειδοποίησε η υπηρεσία.

Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, στο Γενικό Νοσοκομείο του Λιντς πέρυσι, η υπηρεσία είπε: «Η ομάδα επιθεώρησης παρατήρησε ένα σώμα που βρισκόταν σε αποθήκευση για 70 ημέρες και δεν είχε τοποθετηθεί σε κατεψυγμένο αποθηκευτικό χώρο παρόλο που εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή. Αυτό το σώμα έδειξε σημάδια αποσύνθεσης και είχε λερωμένο σάβανο. Ένα δεύτερο σώμα βρισκόταν σε αποθήκευση για 47 ημέρες, είχε επίσης ελεγχθεί από ιατροδικαστή και δεν είχε τοποθετηθεί σε παγωμένη αποθήκευση και έδειξε σημάδια αποσύνθεσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

120.000 κάμερες καταγράφουν τα αυτοκίνητα – Και τώρα ένα νέο AI μπορεί να συνδέει οδηγούς, διαδρομές και γνωριμίες

ΔΙΕΘΝΗ

«Μου το είπαν οι δαίμονες»: Γιατί όλο και περισσότεροι δολοφόνοι μιλούν για τις ίδιες φωνές;

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ανακάλυψη στο Γκεμπεκλί Τεπέ: Κι αν δεν ήταν μόνο ναός; Τα κτίρια που αλλάζουν ξανά την ιστορία των πρώτων ανθρώπων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά