10:23 - 16/05/2024

Το Βατικανό ετοιμάζει «κατευθυντήριες γραμμές» για τις «εμφανίσεις», και «άλλα υπερφυσικά φαινόμενα»

Διαφημίσεις

Το Βατικανό ετοιμάζεται να δημοσιεύσει ένα έγγραφο που θα δίνει οδηγίες για το πώς να διακρίνουμε τα υπερφυσικά φαινόμενα.

Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο έγγραφο θα δημοσιευθεί στις 17 Μαΐου με μια συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί ζωντανά με τη συμμετοχή του Νομάρχη της Δικατερικής Υπηρεσίας για τη Διδασκαλία της Πίστης Καρδινάλιου Víctor Manuel Fernández.

Ο Φερνάντεζ έχει δηλώσει προηγουμένως ότι το Δικατείο «βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός νέου κειμένου με σαφείς κατευθυντήριες γραμμές και κανόνες για τη διάκριση των εμφανίσεων και άλλων φαινομένων», σύμφωνα με το National Catholic Register.

Μια «εμφάνιση» αναφέρεται σε μια περίπτωση κατά την οποία μια θεϊκή οντότητα – όπως ένας άγιος, η Παναγία ή ο ίδιος ο Χριστός – γίνεται γνωστή σε ένα άτομο στη Γη. Η έννοια είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη Βίβλο και τα περισσότερα χριστιανικά δόγματα επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι τέτοιες επαφές με το υπερφυσικό μπορούν να συμβαίνουν ακόμη και σήμερα με διάφορες ιδιότητες.

Η Καθολική Εκκλησία προτρέπει σε «άκρα σύνεση» πριν αποδώσει φαινόμενα σε υπερφυσική δύναμη, προειδοποιώντας ότι η υπερβολική βιασύνη να αποδίδεται θεϊκή προέλευση σε εξηγήσιμα φαινόμενα μπορεί να βλάψει την πίστη και να διαστρεβλώσει την πίστη.

Οι υποτιθέμενες εμφανίσεις συνήθως τεκμηριώνονται και εξετάζονται από το γραφείο του επισκόπου της επισκοπής και στη συνέχεια διαβιβάζονται στη Ρώμη για περαιτέρω έρευνα.

Η τελευταία φορά που το δογματικό γραφείο του Βατικανού εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τις εμφανίσεις ήταν το 1978 υπό τον Πάπα Παύλο ΣΤ’. Εκείνο το έγγραφο, «Κανόνες σχετικά με τον τρόπο διαδικασίας στη διάκριση των υποτιθέμενων εμφανίσεων ή αποκαλύψεων», κυκλοφόρησε λόγω της αυξημένης επιρροής των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το θαύμα της Φάτιμα το 1917 είναι ίσως η πιο καλά τεκμηριωμένη εμφάνιση στη σύγχρονη εποχή. Μετά από μια υποτιθέμενη σειρά εμφανίσεων της Παναγίας σε διάφορα παιδιά χωρικών που υποσχέθηκαν ένα δημόσιο θαύμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Φάτιμα της Πορτογαλίας ισχυρίστηκαν ότι είδαν τον ήλιο να κινείται ακανόνιστα στον ουρανό και να παράγει λαμπερά χρώματα για αρκετά λεπτά.

Σε αυτή τη φωτογραφία του 1952, προσκυνητές κατευθύνονται στη Φάτιμα της Πορτογαλίας, για να δουν τον τόπο όπου λέγεται ότι εμφανίστηκε η Παναγία το 1917

Η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε την «υπερφυσική» πτυχή του γεγονότος το 1930. Ο Πάπας Πίος ΧΙΙ ενέκρινε επίσημα τις εμφανίσεις της Φάτιμα μια δεκαετία αργότερα.

Τον περασμένο μήνα, το Βατικανό δημοσίευσε ένα έγγραφο που παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τη θέση της «ανθρώπινης αξιοπρέπειας» στη σύγχρονη εποχή.

Το έγγραφο κατήγγειλε τη θεωρία των φύλων, τις μεταβάσεις φύλου και τις παρένθετες εγκυμοσύνες ως παραβιάζουσες βασικές ηθικές αρχές.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*