23:02 - 11/05/2024

Ο φλαμανδός ευρωβουλευτής προειδοποιεί ότι οι δεξιοί θα λογοκρίνονται και θα αποβάλλονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Διαφημίσεις

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ReMix News, ο ανώτερος εθνικιστής Βέλγος νομοθέτης Gerolf Annemans προειδοποίησε τα συντηρητικά πολιτικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, καθώς η μαζική λογοκρισία από το φιλελεύθερο κατεστημένο είναι αναπόφευκτα σύντομα επερχόμενη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στην Ουγγαρία την περασμένη εβδομάδα, ο ευρωβουλευτής του Vlaams Belang και πρόεδρος της ομάδας Ευρωπαϊκή Ταυτότητα και Δημοκρατία δήλωσε ότι οι δεξιοί θα πρέπει να ξεκινήσουν με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το πώς θα συνεχίσουν να ακούγονται οι φωνές τους όταν απαγορευτούν και εκδιωχθούν από το διαδίκτυο και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένουμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οργανώνουμε τώρα επισκέψεις σε σπίτια σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Στρεφόμαστε προς μέσα που μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε το εκλογικό σώμα, ακόμη και αν μας κόψουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, δήλωσε ο Annemans. «Έχουμε νέα μέσα για να μιλήσουμε με τον κόσμο. Οι άνθρωποι θέλουν να μας ακούσουν. Έτσι, ο κόσμος είναι ανοιχτός να μας ακούσει και να μας ακούσει και εμείς προσαρμοζόμαστε στην κατάσταση. Περιμένουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα κλείσουν για την κανονική πολιτική επικοινωνία».

Το κόμμα του Άνεμανς έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια. Έχει 620.000 οπαδούς στο Facebook. Επιπλέον, είναι το πιο δημοφιλές κόμμα στους νέους στο TikTok. Ωστόσο, η παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αντιδράσεις, καθώς προειδοποίησε ότι έρχεται μια μεγάλη καταστολή εναντίον όσων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι απόψεις τους αποκλίνουν από την τυπική αριστερή επικρατούσα τάση και ότι τα συντηρητικά κόμματα πρέπει να βρουν λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατ’ ιδίαν συναντήσεων με το κοινό.

«Επενδύουμε όπου μπορούμε και χρησιμοποιούμε τα μέσα που διαθέτουμε, αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να βασίζεται [στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης] για περισσότερο από μερικά χρόνια, διότι βλέπουμε τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών [DSA]», δήλωσε. Η DSA μόλις τέθηκε σε εφαρμογή, αναγκάζοντας περισσότερους από 40 διαδικτυακούς κολοσσούς να επιτηρούν το περιεχόμενο που παρέχουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 25 Αυγούστου. Το μπλοκ επιχειρεί να ρυθμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας απαιτήσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες για την παρακολούθηση του περιεχομένου και την αφαίρεση αυτού που κρίνεται ότι δεν είναι «κοινωνικά επιθυμητό» ήδη από το 2022, όταν και προτάθηκε αρχικά. (Σχετικό: SILENCE! Ο νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία είναι πλέον νομικά εφαρμόσιμος σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης).

Βλέπει μια μικρή ελπίδα στο X, πρώην Twitter, καθώς ο μεγιστάνας της Μεγάλης Τεχνολογίας Elon Musk ισχυρίζεται ότι είναι υπέρμαχος της «ελευθερίας του λόγου». Αλλά ο Annemans είναι σκεπτικός ως προς το ότι η πλατφόρμα μπορεί να παραμείνει απρόσβλητη από την αυξανόμενη παλίρροια της ρύθμισης και της λογοκρισίας. «Υπάρχει μια μικρή αλλαγή με την έλευση του Elon Musk στο Twitter. Αλλά φυσικά, όπως γνωρίζετε, το Twitter δεν είναι το μόνο πράγμα, αλλά είναι επίσης σε αυτό. Είναι ένα σημάδι ελπίδας και ακόμη και αυτός, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Θα επικρατήσει; Δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα μπορέσει να διατηρήσει αυτή την ελεύθερη ζώνη”, προειδοποίησε ο ανώτερος ευρωβουλευτής.

Το Παρατηρητήριο Μέσων Ενημέρωσης αποκαλύπτει αύξηση της λογοκρισίας των μέσων ενημέρωσης στην Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία
Το παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) ανέφερε πρόσφατα ότι υπήρξε μαζική αύξηση της καταστολής της ελευθερίας του Τύπου κατά το τελευταίο έτος στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 3 Μαΐου σημείωσε την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στη Λευκορωσία, όπου ο πρόεδρός της, Alyaksandr Lukashenka, διώκει δημοσιογράφους με τη δικαιολογία της καταπολέμησης του «εξτρεμισμού». Περιελάμβανε επίσης τη Γεωργία, όπου η κυβέρνηση έχει προωθήσει τη νομοθεσία περί «ξένων πρακτόρων» κατά το πρότυπο της ρωσικής νομοθεσίας. Η Λευκορωσία έπεσε 10 θέσεις στην 167η θέση στον κόσμο, ενώ η Γεωργία, στην 103η θέση, έπεσε κατά 26 θέσεις.

«Η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης έχει ενταθεί σε μια θεαματική μίμηση των ρωσικών κατασταλτικών μεθόδων», παρατήρησε η RSF, υποστηρίζοντας ότι οι χώρες έχουν ως πρότυπο τη Ρωσία. Εν τω μεταξύ, η ευρασιατική χώρα, η οποία κατέλαβε την 162η θέση μεταξύ 180 χωρών, φέρεται να συνεχίζει την εκστρατεία της κατά της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Προς το παρόν, ορισμένοι ξένοι δημοσιογράφοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή, καθώς περισσότεροι από 1.500 έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την έναρξη του πολέμου.

Το Αζερμπαϊτζάν υποχώρησε 13 θέσεις στην 164η θέση κυρίως λόγω της καταστολής των μέσων ενημέρωσης από τις αρχές πριν από τις προεδρικές εκλογές, ενώ η επιδείνωση της κατάστασης στη Σερβία, η οποία υποχώρησε επτά θέσεις στην 98η θέση, αποτέλεσε παράδειγμα της «μεγάλης εμβέλειας του Κρεμλίνου», υποστήριξε η έκθεση. Από την άλλη πλευρά, το RSF σημείωσε μια «θετική εξέλιξη» για το άλμα 18 θέσεων που έκανε η Ουκρανία λόγω των «βελτιώσεων στους δείκτες ασφάλειας και πολιτικής», όπως είπε. Η πολιτική παρέμβαση στην Ουκρανία έχει μειωθεί, με τη χώρα να κατατάσσεται σήμερα στην 61η θέση, υποστήριξε η έκθεση.

Στην Ανατολική Ευρώπη, η έκθεση σημειώνει μια «επικίνδυνη τάση» ορισμένων κυβερνήσεων να καταπνίξουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, την οποία η RSF αποκαλεί «Ορμπανισμό», από τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν. Ο Όρμπαν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, έχει κατηγορηθεί ότι φιμώνει τον ελεύθερο Τύπο. Η Ουγγαρία βρίσκεται επί του παρόντος στην 67η θέση. Στη Σλοβακία, που κατατάσσεται στην 29η θέση, η κατάσταση επιδεινώνεται επίσης υπό τον ρωσόφιλο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίκο, αναφέρει η RSF. Εν τω μεταξύ, το Τουρκμενιστάν, όπου η ανεξάρτητη δημοσιογραφία απαγορεύεται πλήρως, κατατάσσεται στην 175η θέση. Το Κιργιστάν βρίσκεται στην 120η θέση. Στο Αφγανιστάν, όπου οι διώξεις κατά των δημοσιογράφων είναι «αδιάκοπες» μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021, τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 συνελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο. Το Αφγανιστάν υποχώρησε κατά 26 θέσεις στην 178η θέση σε σύνολο 180 χωρών του δείκτη.

Βάλτε σελιδοδείκτη στο Censorship.news για να ενημερώνεστε για τον τρόπο με τον οποίο καταστέλλεται η ελευθερία του λόγου παγκοσμίως.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*