13:56 - 10/05/2024

Ταϊλάνδη: 61 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της ακραίας ζέστης από την αρχή της χρονιάς

Διαφημίσεις

Για σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα τον περασμένο μήνα, οι αρχές στην Μπανγκόκ εξέδιδαν καθημερινά έκτακτα προειδοποιητικά δελτία εξαιτίας του καύσωνα, καθώς η «αίσθηση» της θερμοκρασίας ξεπερνούσε τους 52° Κελσίου

Το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, πως μέχρι ώρας από την αρχή της χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους 61 άνθρωποι λόγω της αφόρητης ζέστης που πλήττει τους πολίτες της χώρας της Ασίας εδώ κι εβδομάδες.

Για σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα τον περασμένο μήνα, οι αρχές στην Μπανγκόκ εξέδιδαν καθημερινά έκτακτα προειδοποιητικά δελτία εξαιτίας του καύσωνα, καθώς η «αίσθηση» της θερμοκρασίας ξεπερνούσε τους 52° Κελσίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας, 61 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία ή ηλίαση σε όλη τη χώρα από την αρχή του 2024. Συγκριτικά, όλο το 2023, οι θάνατοι εξαιτίας της ακραίας ζέστης είχαν φθάσει τους 37.

Η βορειοανατολική Ταϊλάνδη, όπου βρίσκονται κυρίως αγροτικές κοινότητες, θρήνησε τους περισσότερους θανάτους, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η κλιματική αλλαγή που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί πιο συχνούς, πιο μακρούς και πιο ισχυρούς καύσωνες, προειδοποιούν συχνά επιστήμονες.

Αν και το φυσικό κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο συνέβαλε οι θερμοκρασίες να είναι εξαιρετικά πιο υψηλές από το φυσιολογικό φέτος, στην Ασία η αύξηση της θερμοκρασίας είναι ακόμη ταχύτερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου νοσημάτων στο υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης συνέστησε στους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά το δυνατόν.

Φέτος ο θερμός και ξηρός καιρός διαρκεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο στη χώρα, καθώς άργησαν να εκδηλωθούν οι βροχοπτώσεις.

Αυτή την εβδομάδα ξέσπασαν καταιγίδες κατά τόπους, που μείωσαν τις θερμοκρασίες μεν, αλλά οδήγησαν τις αρχές να προειδοποιήσουν εναντίον του κινδύνου ξαφνικών πλημμυρών.

Τον Απρίλιο, στο βασίλειο καταγράφτηκε θερμοκρασία 44,2° Κελσίου στην επαρχία Λαμπάνγκ (βόρεια), όχι πολύ χαμηλότερη από το εθνικό ιστορικό ρεκόρ (44,6° Κελσίου), που είχε σημειωθεί πέρυσι.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*