23:47 - 07/05/2024

Περισσότερα από 2.100 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αλληλεγγύης στη Γάζα σε πανεπιστήμια και κολέγια σε όλη τη χώρα

Διαφημίσεις

Ένας καταυλισμός περίπου 50 σκηνών που σχηματίστηκε στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις 17 Απριλίου έδωσε το έναυσμα για διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Γάζα σε πανεπιστήμια και κολέγια σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι σήμερα, πάνω από 2.100 έχουν συλληφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, καθηγητών και υποτιθέμενων «εξωτερικών ταραχοποιών», καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις αύξησαν την καταστολή των εν λόγω συγκεντρώσεων.

Η εξέγερση αποτελεί απάντηση στη γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία έχει σκοτώσει πάνω από 35.000 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 14.000 παιδιών. Η πλειονότητα των διαδηλώσεων έχει ζητήσει την αποεπένδυση από εταιρείες που υποστηρίζουν το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα.

Μία ημέρα μετά την έναρξη των διαδηλώσεων, το πανεπιστήμιο εξουσιοδότησε το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) και περισσότεροι από 100 από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν αμέσως. Η εν λόγω σύλληψη πυροδότησε ένα κίνημα σε πανεπιστημιουπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ άλλων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Chapel Hill και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Στις 30 Απριλίου, περίπου 300 φοιτητές διαδηλωτές συνελήφθησαν σε μια επιδρομή στο Κολούμπια και στο City College της Νέας Υόρκης. Την επόμενη ημέρα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου συνέλαβαν τουλάχιστον δώδεκα άτομα στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον.

Καθώς πλησιάζουν οι τελικές εξετάσεις και η αποφοίτηση, οι διευθυντές των σχολείων πιέζονται να επαναφέρουν την τάξη στα σχολεία. Η αστυνομία είναι παντού στις συλλήψεις. Σύμφωνα με την Washington Post, η αστυνομία έχει διαλύσει πανεπιστημιακές συγκεντρώσεις με δακρυγόνα στη Φλόριντα. Στο Ουισκόνσιν, φωτογραφίες έδειξαν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν καθηγητή του Μάντισον με αίμα στο μέτωπό του. Στην Καλιφόρνια, μασκοφόροι επιτέθηκαν σε φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό σε πανεπιστημιούπολη του Λος Άντζελες και φοιτητές επέκριναν την αστυνομία επειδή δεν επενέβη νωρίτερα. Αναφέρθηκαν δεκαπέντε τραυματισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσηλευόμενου, αφού οι αστυνομικοί κατέστειλαν τη βία.

Μια ομάδα φοιτητών που συμμετείχε στις διαδηλώσεις δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης τραυμάτισε «πολλούς» φοιτητές, οι οποίοι πήγαν στο νοσοκομείο με «πρησμένα πρόσωπα από τις επανειλημμένες κλωτσιές». Όμως, σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής επίτροπος Tarik Sheppard υποστήριξε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των συλλήψεων δεν περιλάμβανε «τραυματισμούς, ούτε πραγματικές συμπλοκές με την αστυνομία».

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ προσπάθησε να υποβαθμίσει τις πανεθνικές διαδηλώσεις. «Μιλάμε για μια μικρή ομάδα φοιτητών που διαταράσσουν τη δυνατότητα των φοιτητών να έχουν αυτή την ακαδημαϊκή εμπειρία», δήλωσε. «Αυτό είναι απίστευτα σημαντικό. Και πρέπει επίσης να καταδικάσουμε το μίσος. … Αυτό είναι κάτι που πιστεύει αυτός ο πρόεδρος».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια και τις χαρακτήρισε «φρικτές». Τους κάλεσε να «σταματήσουν» τις διαδηλώσεις και χαρακτήρισε τους φοιτητές που συμμετείχαν ως αντισημίτες.

«Αυτό που συμβαίνει στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής είναι φρικτό», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δήλωσή του. «Αντισημιτικοί όχλοι έχουν καταλάβει κορυφαία πανεπιστήμια. Ζητούν την εξόντωση του Ισραήλ. Επιτίθενται σε Εβραίους φοιτητές. Επιτίθενται σε Εβραίους καθηγητές. Είναι ασυνείδητο. Πρέπει να σταματήσει». (Σχετικό: «Οι Ισραηλινοί είναι μια από τις πιο επικίνδυνες οργανώσεις που έχουν διαπράξει το θάνατο: Israel wants U.S. National Guard deployed against anti-Israel protesters at American universities.)

Ο Shafik αποκαλεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες «τις πιο δύσκολες» στην ιστορία του Πανεπιστημίου Κολούμπια
Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος του Κολούμπια Minouche Shafik εξέφρασε πως οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν «από τις πιο δύσκολες στην ιστορία του Κολούμπια», σε σχέση με τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη Γάζα που συμβαίνουν στο πανεπιστήμιο και οι οποίες οδήγησαν σε συλλήψεις και κάποιες, βίαιες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ο Shafik πρόσθεσε ότι η αναταραχή, η ένταση, ο διχασμός και η αναστάτωση επηρέασαν ολόκληρη την κοινότητα. Έθεσε δε ότι οι φοιτητές «πλήρωσαν ιδιαίτερα υψηλό τίμημα» χάνοντας τις τελευταίες ημέρες του έτους στις αίθουσες διδασκαλίας και στις εστίες.

«Για όσους από εσάς είστε τελειόφοιτοι, τελειώνετε το κολέγιο με τον ίδιο τρόπο που ξεκινήσατε: διαδικτυακά», δήλωσε. «Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να επιλύσουμε το ζήτημα του καταυλισμού μέσω διαλόγου. Πολλοί από τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν εκεί ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικοί και νοιάζονταν πολύ για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα».

Σύμφωνα με τον Shafik, τα ζητήματα που προκαλούν σήμερα το κοινό, όπως η παλαιστινιακή-ισραηλινή σύγκρουση, ο αντισημιτισμός, η αντιαραβική και ισλαμοφοβική προκατάληψη, υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Ζήτησε τη συνεργασία όλων, καθώς «η Κολούμπια δεν μπορεί να λύσει αυτά τα ζητήματα μόνη της».

Μεταβείτε στο IsraelCollapse.com για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που μιλάει για τη «μαμά απάντηση» του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην κρίση των διαμαρτυριών του πανεπιστημίου.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*