22:56 - 03/05/2024

Η Υεμένη επεκτείνει το μέτωπο κατά του Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα

Διαφημίσεις

Η Σανάα προειδοποίησε ότι εάν ο ισραηλινός στρατός εισέλθει στη Ράφα, δεν θα επιτραπεί η ναυσιπλοΐα στην «περιοχή των στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης ανακοίνωσαν στις 3 Μαΐου την έναρξη της «τέταρτης φάσης» της κλιμάκωσης κατά του Ισραήλ και προς υποστήριξη της Παλαιστίνης, απειλώντας να βάλουν στο στόχαστρο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ «οπουδήποτε εντός της εμβέλειάς μας».

Η Σαναά τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι οι επιθέσεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει με επιτυχία το Ισραήλ από την Ερυθρά Θάλασσα, θα επεκταθούν στη Μεσόγειο Θάλασσα. Νωρίτερα φέτος, οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης επέκτειναν το πεδίο των φιλοπαλαιστινιακών τους επιχειρήσεων στον Ινδικό Ωκεανό, επηρεάζοντας σοβαρά την ισραηλινή οικονομία.

Η ανακοίνωση της Παρασκευής από την κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Ανσαράλα προειδοποιεί επίσης το Τελ Αβίβ να μην ξεκινήσει την επίθεσή του στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα, λέγοντας ότι, με άμεση ισχύ, οποιαδήποτε πλοία «που συνδέονται με την παροχή προμηθειών και την είσοδο στα παλαιστινιακά λιμάνια υπό κατοχή» θα υπόκεινται σε «αυστηρές κυρώσεις».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα πλοία αυτά δεν θα επιτρέπεται να «διέρχονται από την περιοχή των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τον προορισμό τους».

Η κλιμάκωση από την Υεμένη δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων ταξίαρχο Γιαχία Σαρί, ο οποίος έκανε την ανακοίνωση μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες Υεμενίτες που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα στην πρωτεύουσα για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, η Υεμένη διατηρεί ναυτικό εμπορικό αποκλεισμό κατά του Ισραήλ. Οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων παραμένουν ως επί το πλείστον ανεπηρέαστες, παρά την παράνομη εκστρατεία βομβαρδισμών των ΗΠΑ και την έντονη στρατιωτικοποίηση της Ερυθράς Θάλασσας από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

«Δεν περιμέναμε απαραίτητα αυτό το επίπεδο απειλής. Υπήρξε μια ανεμπόδιστη βία που ήταν αρκετά εκπληκτική και πολύ σημαντική. [Οι Υεμενίτες] δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν στο επίπεδο του νερού, να τα ανατινάζουν σε εμπορικά πλοία και να εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους”, δήλωσε τον περασμένο μήνα στη Le Figaro ο Jerome Henry, διοικητής της γαλλικής φρεγάτας FREMM κλάσης Aquitaine Alsace της Γαλλίας.

Οι ηγέτες της Ανσαράλα έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι επιχειρήσεις στην Υεμένη θα συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει ο γενοκτονικός πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα και να εφαρμοστεί μια διαρκής κατάπαυση του πυρός.

Μπροστά στην αποτυχία της να αποτρέψει την Υεμένη, η Ουάσινγκτον προσέφερε πρόσφατα στη χώρα «μια αναγνώριση της νομιμότητάς της» με αντάλλαγμα την ουδετερότητά της στον πόλεμο στη Γάζα.

«[Η Ουάσινγκτον] δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τις ζημιές, να απομακρύνει τις ξένες δυνάμεις από όλα τα κατεχόμενα εδάφη και νησιά της Υεμένης και να αφαιρέσει την Ansarallah από τη “λίστα τρομοκρατίας” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – μόλις σταματήσουν τις επιθέσεις τους για την υποστήριξη της Γάζας», σύμφωνα με πηγές από την Υεμένη που μίλησαν αποκλειστικά στο The Cradle.

Η προσφορά περιελάμβανε επίσης τη «σοβαρή μείωση» του ρόλου του διορισμένου από τη Σαουδική Αραβία Προεδρικού Συμβουλίου Ηγεσίας (PLC) και την «επιτάχυνση της υπογραφής ενός οδικού χάρτη» με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας για τον τερματισμό του εννεαετούς πολέμου που έχει αποδεκατίσει την Υεμένη.

thecradle.co



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*