20:55 - 25/04/2024

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Οι αριθμοί των ανέργων που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Αμερικης είναι στατιστικά αδύνατοι

Διαφημίσεις

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι ένα από τα στατιστικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσει κανείς μια εικόνα της συνολικής κατάστασης της απασχόλησης στις ΗΠΑ και, κατ’ επέκταση, της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο, οι αριθμοί που μας δίνει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό προκαλούν πολλά ερωτηματικά – και ορισμένοι ειδικοί λένε μάλιστα ότι είναι στατιστικά αδύνατοι.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά όταν η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν ακριβώς οι ίδιες για πέντε από τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Αυτό δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

Τα στοιχεία ήταν 212.000 για πέντε από τις έξι εβδομάδες που πέρασαν από τα μέσα Μαρτίου, με μόνη εξαίρεση την εβδομάδα του Πάσχα. Σε μια οικονομία 28 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με 160 εκατομμύρια εργαζόμενους, πολλά πράγματα θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται τέλεια για να έχουμε τον ίδιο ακριβώς αριθμό τόσες πολλές φορές.

Όπως επισημαίνει ο Jim Bianco της Bianco Research: «Οι αρχικές αιτήσεις για την ασφάλιση ανεργίας είναι κρατικά προγράμματα, με 50 κρατικούς κανόνες, εκατοντάδες γραφεία και 50 ιστότοπους για την υποβολή αιτήσεων. Ο καιρός, η εποχικότητα, οι διακοπές και οι οικονομικές δονήσεις καθορίζουν τον αριθμό των ανθρώπων που υποβάλλουν αιτήσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι τόσο σταθερό που δεν μεταβάλλεται ούτε κατά 1.000 αιτήσεις την εβδομάδα».

Πρόσθεσε ότι μόνο ο όγκος των αιτήσεων που συμπληρώνονται λανθασμένα κάθε εβδομάδα θα έπρεπε να οδηγεί σε μεγαλύτερη διακύμανση από αυτή που βλέπουμε.

Στην πραγματικότητα, είναι τόσο δύσκολο να το καταπιεί κανείς που ακόμη και το CNBC αισθάνθηκε την ανάγκη να το επισημάνει. Σε ένα κομμάτι με τίτλο «Κάτι περίεργο συμβαίνει με τους αριθμούς των ανέργων τελευταία», ο Jeff Cox γράφει: «Το να αποκαλέσουμε την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας αυτές τις μέρες σταθερή μοιάζει με υποτίμηση, αν σκεφτούμε τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από το υπουργείο Εργασίας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες από τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δείξει ότι οι πρώτες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας δεν έχουν κυμανθεί καθόλου – όπως και το μηδέν».

Πολλοί άνθρωποι έχουν υποθέσει ότι οι αριθμοί είναι ευθέως επινοημένοι, ίσως για να κάνουν την οικονομία να φαίνεται καλύτερη από ό,τι είναι, καθώς ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να επανεκλεγεί, ενώ άλλοι λένε ότι εξετάζοντας τα επιμέρους στοιχεία κάθε πολιτείας μπορεί να παρουσιάσει κάποια διαφοροποίηση. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας επιμένει ότι μπορεί να είναι ασυνήθιστη αλλά δεν είναι αδύνατη, λέγοντας ότι η σειρά «μπορεί εύλογα να ερμηνευτεί ως ένδειξη ότι υπήρξε πολύ μικρή μεταβλητότητα στις αρχικές αιτήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε σχέση με τα ιστορικά πρότυπα και ότι οι συντελεστές εποχικής προσαρμογής αφαιρούν αποτελεσματικά την εποχικότητα από τα συνολικά στοιχεία που αναφέρουν οι πολιτείες».

Η ιδέα ότι οι αριθμοί μαγειρεύονται είναι πολύ ανησυχητική όταν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εξετάζουν αυτούς τους αριθμούς στο πλαίσιο της ευρύτερης εκτίμησής τους για την αμερικανική αγορά εργασίας στο σύνολό της.

Πώς οι αριθμοί παραμένουν οι ίδιοι με τόσες μαζικές απολύσεις;
Εκτός του ότι αποτελεί στατιστική αδυναμία, η ιδέα ότι οι αριθμοί παραμένουν αμετάβλητοι δεν φαίνεται πιστευτή, δεδομένου ότι έρχονται στο πλαίσιο μαζικών απολύσεων σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Τον Μάρτιο, ο αριθμός των ανακοινωθεισών περικοπών θέσεων εργασίας στη χώρα ήταν κατά 7% υψηλότερος από τα ήδη υψηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου. Η εταιρεία καθοδήγησης στελεχών Challenger, Gray & Christmas σημείωσε ότι τον Μάρτιο ανακοινώθηκαν 90.309 περικοπές θέσεων εργασίας, το οποίο ήταν το υψηλότερο μηνιαίο σύνολο από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν παρατηρήθηκαν 102.943 περικοπές θέσεων εργασίας.

Πώς είναι δυνατόν ένας τόσο μεγάλος όγκος απολύσεων να μην επηρεάζει τους αριθμούς των αρχικών αιτήσεων ανεργίας; Όλοι όσοι δίνουν προσοχή σε αυτό δυσκολεύονται να το πιστέψουν, και αυτό θα κάνει το κοινό ακόμη πιο επιφυλακτικό απέναντι στα κυβερνητικά στοιχεία που δινονται στο μελλον.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*