09:18 - 24/04/2024

ΗΠΑ:Τενεσί-Πέρασαν νομοσχέδιο οι εκπαιδευτικοί να φέρουν οπλισμό

Διαφημίσεις

Διαδηλωτές φώναξαν «αίμα στα χέρια σας!» και στη συνέχεια ξάπλωσαν στο πάτωμα του Καπιτωλίου της Πολιτείας του Τενεσί σαν να ήταν θύματα ένοπλης βίας, μετά την ψήφιση από τους νομοθέτες την Τρίτη νομοθεσίας που επιτρέπει σε ορισμένους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό να φέρουν όπλα στο σχολείο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κάμερον Σέξτον διέκοψε τις εργασίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και διέταξε τους πολιτειακούς αστυνομικούς να καθαρίσουν τη γαλαρία των θεατών από τους διαδηλωτές.

Η ψηφοφορία με 68-28 ήρθε ένα χρόνο αφότου ένας εισβολέας πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σε σχολείο του Νάσβιλ, προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες από τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής και συνεχείς εκκλήσεις για αυστηρότερους νόμους περί όπλων.

Αλλά αντί να περιορίσει την πρόσβαση στα όπλα σε μια από τις πιο φιλικές προς τα όπλα πολιτείες της Αμερικής, το νομοθετικό σώμα που ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στέλνει στον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Μπιλ Λι ένα νομοσχέδιο που θα την επεκτείνει.

Οι θεατές ήταν θυμωμένοι.

«Πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε η Μάρλεϊ Μέλο, μια 15χρονη μαθήτρια του Νάσβιλ. «Τα όπλα είναι το πρόβλημα, όχι η λύση».

Η Λίζα Μπρους, συνταξιούχος διευθύντρια του Τενεσί, το χαρακτήρισε «τσιρότο για να καλύψει μια ανοιχτή πληγή».
«Θα μπορούσα ίσως να συμφωνήσω με αυτό, αν ήδη παίρναμε μέτρα κοινής λογικής για τη μείωση της βίας με όπλα στην πολιτεία μας», είπε. «Αλλά αυτό μοιάζει με ένα τεράστιο άλμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Τρανς 28χρονη δολοφονεί 6 ανθρώπους σε σχολείο του Τενεσί

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρικτές του νομοσχεδίου δήλωσαν ότι η νομοθεσία είναι απαραίτητη για την παροχή ένοπλης παρουσίας σε κάθε σχολική μονάδα του Τενεσί, ιδίως στις αγροτικές περιοχές. Σχεδόν το ένα τρίτο από τα 1.800 και πλέον δημόσια σχολεία της πολιτείας δεν διαθέτουν σχολικό αξιωματικό, παρά την εισροή κρατικών χρημάτων για την πληρωμή τους, λόγω έλλειψης στο επάγγελμα.

Στο βήμα της Βουλής, ο βουλευτής Ράιαν Γουίλιαμς, από το Κουκβίλ, τόνισε ότι η οπλοφορία θα είναι εθελοντική και θα επιτρέπεται μόνο εάν η τοπική σχολική περιφέρεια και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συμφωνούν με την πολιτική αυτή. Ο υπάλληλος του σχολείου που φέρει το όπλο θα πρέπει να έχει ενισχυμένη άδεια, να ολοκληρώσει 40 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης στη σχολική αστυνόμευση με δικά του έξοδα και να περάσει από αξιολόγηση ψυχικής υγείας και έλεγχο ιστορικού από το FBI.

Οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες που ψήφισαν υπέρ του μέτρου εκτίμησαν ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν τελικά να αποφασίσουν αν η πολιτική λειτουργεί για την κοινότητά τους.

«Εμπιστεύομαι τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου. Εμπιστεύομαι τον διευθυντή των σχολείων μου. Εμπιστεύομαι τον δάσκαλό μου”, δήλωσε ο βουλευτής Brock Martin, από το Huntingdon.

Αλλά οι Δημοκρατικοί είπαν ότι η προσπάθεια ήταν άστοχη, κοντόφθαλμη και επικίνδυνη.
«Θα δώσουμε σε κάποιον ένα μικρό όπλο για να αντιμετωπίσει ένα πολεμικό όπλο. Δεν λειτουργεί, φίλοι μου”, δήλωσε ο βουλευτής Μπο Μίτσελ, από το Νάσβιλ.

Οι κάτοικοι του Τενεσί θα εξυπηρετούνταν καλύτερα, υποστήριξαν οι Δημοκρατικοί, αν το νομοθετικό σώμα περνούσε νόμους που θα απαιτούσαν την ασφαλή φύλαξη των πυροβόλων όπλων και τους ελέγχους ιστορικού, καθώς και την προσωρινή αφαίρεση των όπλων από κάθε άτομο που αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τον εαυτό του ή τους άλλους – όλες οι προτάσεις που έχουν ηττηθεί από τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν αναλάβει την εξουσία.

Η ψηφοφορία έγινε μετά από μια ώρα συζήτησης κατά την οποία οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αλλάξουν το νομοσχέδιο ώστε να εξαιρεθούν οι κομητείες τους, να διασφαλίσουν ότι οι γονείς θα ενημερώνονται όταν ο δάσκαλος του παιδιού τους οπλοφορεί ή να αφαιρέσουν μια ρήτρα που προστατεύει τις περιφέρειες και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου από αστικές αγωγές για τον τρόπο με τον οποίο ένας σχολικός υπάλληλος χρησιμοποιεί ή δεν χρησιμοποιεί ένα όπλο.

Τη Δευτέρα, ένας γονέας στο σχολείο Covenant School του Νάσβιλ, όπου σημειώθηκε ο πυροβολισμός στις 27 Μαρτίου 2023, παρέδωσε ένα ψήφισμα που υπογράφουν περισσότεροι από 5.000 κάτοικοι του Τενεσί, ζητώντας από τους νομοθέτες να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Ενώ όλοι θέλουμε ασφαλή σχολεία και ένα τέλος στην ένοπλη βία, ο οπλισμός των εκπαιδευτικών με όπλα δεν είναι ο τρόπος», έγραψε η Sarah Shoop Neumann, της οποίας ο 5χρονος γιος ήταν εγγεγραμμένος στο νηπιαγωγείο του Covenant.
Ένας άλλος γονέας του Covenant, η Mary Joyce, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «γελοίο».

Ο Jeff Bledsoe, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Σερίφηδων του Τενεσί, δήλωσε στο Chalkbeat ότι αναμένει ότι λίγοι δάσκαλοι θα φέρουν όπλο αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος. Πιο πιθανοί υποψήφιοι, είπε, είναι τα μέλη του σχολικού προσωπικού που έχουν στρατιωτικό υπόβαθρο ή προϋπηρεσία στην επιβολή του νόμου.

Η οργάνωσή του αντιτάχθηκε στη νομοθεσία το 2019, όταν ο Γουίλιαμς υποστήριξε παρόμοιο νομοσχέδιο. Ωστόσο, είναι ουδέτερος ως προς το τρέχον νομοσχέδιο, αφού συνεργάστηκε με τους υποστηρικτές του για να προσθέσει περισσότερες απαιτήσεις προτού ένα άτομο μπορεί να φέρει όπλο στο σχολείο.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, το νομοσχέδιο πέρασε εύκολα από τη Γερουσία, όπου και οι θεατές απομακρύνθηκαν από τη γαλαρία αφού αψήφησαν τις προειδοποιήσεις του υποδιοικητή Ράντι ΜακΝάλι να παραμείνουν ήσυχοι.

Αυτή είναι η απάντηση του Τζο Μπάιντεν στους πυροβολισμούς στο Νάσβιλ, ΑΦΟΥ είχε ενημερωθεί για την κατάσταση.

Ο κυβερνήτης έχει δηλώσει ότι πιθανότατα θα υπογράψει το μέτρο σε νόμο.

«Έχω πει εδώ και πολλά χρόνια ότι είμαι ανοιχτός στην ιδέα, αλλά οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές», δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα.

Υπέρμαχος των γονικών δικαιωμάτων, ο κυβερνήτης αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση του νομοσχεδίου να εμποδίσει έναν γονέα να ενημερωθεί εάν ο δάσκαλος του παιδιού του φέρει όπλο.

φωτο-Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι μαθητές φωνάζουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη ροτόντα του Καπιτωλίου του Τενεσί. (Marta W. Aldrich / Chalkbeat)



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*