12:18 - 21/04/2024

Με τεχνητή νοημοσύνη η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Διαφημίσεις

Οι Ολυμπιακές Ραδιοτηλεοπτικές Υπηρεσίες (Olympic Broadcasting Services – OBS) είναι ο οργανισμός που διαχειρίζεται τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Διευθύνων Σύμβουλός τους είναι ένας Έλληνας, ο Γιάννης Έξαρχος δημοσιογράφος και πρώην υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος της ΕΡΤ.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ο κ. Έξαρχος ανέφερε ότι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα το 2018 είχε γίνει μια πιλοτική χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και ότι η ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στις τεχνολογίες ΑΙ οδήγησε την OBS στην απόφαση να κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της OBS η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί για να εμπλουτισθεί η εμπειρία θέασης των αγώνων από τους τηλεθεατές. Ο κ. Έξαρχος αποκάλυψε ότι μια από τις χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι στη μετάδοση ριπλέι των προσπαθειών των αθλητών σε οπτική 360 μοιρών, στην παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων και στη μετάδοση των στιγμιότυπων από τους αγώνες σε καθημερινή βάση. Αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο αυτό η OBS θα συνεργαστεί με τον κινεζικό εμπορικό γίγαντα Alibaba και την ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Omega που είναι σπόνσορες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ανέφερε επίσης ότι η OBS αναγνωρίζει τους κινδύνους και τις πιθανές παρενέργειες της χρήσης αυτής της τεχνολογίας στη μετάδοση των αγώνων όπως το χρησιμοποιηθεί για παραγωγή πλαστών ρεαλιστικών εικόνων των αθλητών και των αγώνων (deepfakes) αλλά θα γίνει χρήση κάθε εργαλείου και τεχνολογίας θα μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας ΑΙ στη μετάδοση των αγώνων.

Naftemporiki.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*