09:48 - 19/04/2024

Διευθυντής της CIA: Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χωρίς την αμερικανική βοήθεια

Διαφημίσεις

Ο διευθυντής της CIA προειδοποίησε την Πέμπτη ότι υπάρχει “πραγματικός κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν στο πεδίο της μάχης μέχρι το τέλος του 2024”, στον πόλεμό τους κατά της Ρωσίας.

Ο Γουίλιαμ Μπερνς, μιλώντας στο Ντάλας στο Προεδρικό Κέντρο του Τζορτζ Μπους, είπε, ότι η Ουκρανία “ξεμένει από πυρομαχικά και εμείς ξεμένουμε από χρόνο για να τους βοηθήσουμε”, μια αιχμή προς τους Αμερικανούς νομοθέτες που καθυστερούν την παροχή πρόσθετης βοήθειας προς την Ουκρανία.

“Με συμπληρωματική βοήθεια από το αμερικανικό Κογκρέσο, νομίζω ότι οι Ουκρανοί μπορούν να αντέξουν στο πεδίο της μάχης το 2024 και να συνεχίσουν να κάνουν ζημιά” στην Κριμαία και εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο διευθυντής της CIA.

Χωρίς τη βοήθεια, είπε ο Μπερνς, “η εικόνα είναι πολύ πιο δυσοίωνη”.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy δήλωσε στην απογευματινή του ομιλία την Πέμπτη ότι ο στρατός βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή 10 οβιδοβόλων Bohdana αυτό το μήνα. “Αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα”, είπε ο πρόεδρος, για την παραγωγή αμυντικού υλικού της χώρας.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τον στρατό περιλάμβαναν επίσης συζητήσεις για τις συνοριακές κοινότητες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της πληροφόρησης, θέματα που περιλάμβαναν την πρόσβαση σε ουκρανικά τηλεοπτικά σήματα και τον αποκλεισμό της ρωσικής προπαγάνδας.

Ο Zelenskyy δήλωσε ότι η ρωσική προπαγάνδα “ακολουθείται πάντοτε, τουλάχιστον, από αποσταθεροποίηση και, στη χειρότερη, από απόπειρα κατοχής”. Είπε ότι η Ουκρανία και οι εταίροι της θα “συνεργαστούν” για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ρωσική επιρροή και να αντιμετωπίσουν τυχόν τεχνολογικές προκλήσεις.

Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι κατέρριψε και τα 13 εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Ρωσία σε νυχτερινές επιθέσεις, ενώ ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι κατέστρεψε 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία δήλωσε ότι η αεράμυνά της αναχαίτισε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τις περιοχές Dnipropetrovsk, Ivano-Frankivsk, Kherson, Khmelnytskyi, Poltava, Ternopil και Vinnytsia.

Ο Serhiy Lysak, περιφερειακός κυβερνήτης στο Dnipropetrovsk, ανέφερε στο Telegram ζημιές σε δύο σπίτια, αλλά όχι τραυματισμούς.

Η κυβερνήτης του Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Svitlana Onyshchuk, δήλωσε στο Telegram ότι τα συντρίμμια που έπεσαν από τα αεροσκάφη που κατέπεσαν προκάλεσαν πολλαπλές πυρκαγιές.

Το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορικής επίθεσης της Ουκρανίας επικεντρώθηκε στην περιοχή του Μπέλγκοροντ κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι κατέστρεψε δεκαέξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δύο πυραύλους πάνω από το Μπέλγκοροντ, όπου ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, ανέφερε ζημιές σε ένα σπίτι και έναν τραυματία.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε επίσης τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή του Ροστόφ και ένα ακόμη πάνω από το Βορονέζ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο Βασίλι Γκολούμπεφ, κυβερνήτης του Ροστόφ, δήλωσε ότι τα συντρίμμια που έπεσαν προκάλεσαν ζημιές σε βιομηχανικό κτίριο και τραυματίστηκε ένα άτομο.

Συναντήσεις της G7

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά κορυφαίων βιομηχανικών χωρών επρόκειτο να συζητήσουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα πραγματοποιούνταν την Πέμπτη στην Ιταλία, με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα να συμμετέχει στις συνομιλίες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επρόκειτο να συμμετάσχει σε μία από τις συνεδριάσεις που επικεντρώθηκαν στην υποστήριξη της Ουκρανίας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους να παράσχουν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, ιδίως αεράμυνα, για την προστασία από τις επιθέσεις της Ρωσίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα θέσει επίσης τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την υποστήριξη της Κίνας προς την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι τους τελευταίους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρατηρήσει τη μεταφορά υλικών από την Κίνα στη Ρωσία, η οποία χρησιμοποιεί τα υλικά αυτά για την ανοικοδόμηση της αμυντικής βιομηχανικής της βάσης και την παραγωγή όπλων που εμφανίζονται στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Ορισμένες πληροφορίες για την παρούσα έκθεση προέρχονται από το Associated Press, το Agence France-Presse και το Reuters.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. αγνωστος 04/19/2024 @ 5:12 ΜΜ

    τι είπε ο κύριος; μα δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει η ουκρανία — κάδος ανακύκλωσης παλιών οπλων ήταν και σκουπιδοντενεκές για ότι δεν χρειάζεται η αμερικούλα, όμως χρέος για μετά τον πόλεμο έχει φτιάξει και γι αυτό θα είναι η νέα αποικία σκλάβων των υπερ-ατλάντιων ….τη διαλύσανε κι αυτη τη χώρα αλλά αφου το δέχτηκε ο λαός της σκασίλα μας …

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*