22:31 - 08/04/2024

Σε εξέλιξη η ολική έκλειψη ηλίου – Φρενίτιδα στις ΗΠΑ Πάνω από 30 εκατ. άνθρωποι ζουν στο… μονοπάτι της ολικότητας – Επηρεάζονται επίσης Μεξικό και Καναδάς – Ελάχιστα ορατό από την Ευρώπη το φαινόμενο

Διαφημίσεις

Από το Τέξας ως το Μέιν, στις ακτές του Ατλαντικού, η Σελήνη θα ρίξει για λίγα λεπτά τη σκιά της πάνω από εκατομμύρια Αμερικανούς που περιμένουν πώς και πώς την έκλειψη Ηλίου της Δευτέρας.

Στην Ευρώπη το φαινόμενο θα είναι ελάχιστα ορατό. Μπορούμε όμως να το παρακολουθήσουμε με ασφάλεια από το live της NASA.

Το σπάνιο φαινόμενο έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στις ΗΠΑ, αλλά και στο Μεξικό και τον Καναδά που επίσης επηρεάζονται.

Δεκαπέντε αμερικανικές πολιτείες θα διασχίσει η σκιά της Σελήνης πάνω στη Γη. Στο μονοπάτι της ολικότητας ζουν πάνω από 31 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ άλλα 4-5 εκατ. υπολογίζονται ότι ταξίδεψαν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν έμεινε ξενοίκιαστο διαμέρισμα για δείγμα…

Στις μεγάλες πόλεις από όπου το φαινόμενο θα είναι πλήρως ορατό έχουν καταφτάσει χιλιάδες άνθρωποι που εύχονται να μην τους τα χαλάσει ο καιρός.

Αλλά ακόμη και στα σημεία όπου η συννεφιά θα χαλάσει τα σχέδια των παρατηρητών, θα μπορύν να αισθανθούν την πτώση της θερμοκρασίας κατά την ολικότητα που μπορεί να φτάσει και τους 10 βαθμούς.

Στα περισσότερα σημεία των ΗΠΑ η ολικότητα κρατά από ένα έως τέσσερα λεπτά. Το μέγιστο είναι σε σημείο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό όπου η ολικότητα θα είναι 4 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα. Και όπως υπενθυμίζει το ABC είναι σχεδόν η διάρκεια του τραγουδιού «Total Eclipse of the Heart» της Μπόνι Τάιλερ.

Το μονοπάτι έχει πλάτος περίπου 183 χιλιόμετρα. Όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από αυτή τη λωρίδα βλέπουν τη Σελήνη να καλύπτει τον Ήλιο σε μικρότερο ποσοστό.

Όσοι όμως θα είναι πάνω σε αεροσκάφος, αν έχουν πορεία παράλληλη με αυτή της σκιάς, θα μπορούν να δουν την έκλειψη για πολλά περισσότερα λεπτά. Αυτ΄οδείχνει κλαι ο χάρτης του Flight Radar.

Δείτε βίντεο από την ολικότητα όπως φαινόταν σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ:



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. https://vm.tiktok.com/ZGem3pxdo/

    https://vm.tiktok.com/ZGem3pD21/

    Λίγο “τρελό” αλλά αν θέλει κάποιος να το ερευνήσει…

  2. ενα SOS στην ολη ιστορια ειναι οτι στο σημειο που γινετε η διασταυρωση των εκληψεων 2017 και 2024 ειναι μια πολη ακριβως πανω στο Χ μεταξυ ιλλινοις και ινδιαννα που λεγετε RAPTURE

  3. Δείτε μπροστά στο στάδιο τους δίδυμους πύργους του Κρόνου και του Χρόνου! Θα πεθάνουν όλοι στο Ολυμπιακό Στάδιο και Θα τους κάψουμε στο μετρό τους Βερολίνου! Θα τους πάρουμε τις ψυχές μες τον φόβο, μας ανήκουν. Πρώτα πήραμε το Μανχάταν και τώρα θα πάρουμε το Βερολίνο. Μετά θα ελέγχουμε πλήρως το ίντερνετ! Κανείς δεν θα μιλάει ελεύθερα… Θα σας φέρουμε ασφάλεια! Η Θυσία έχει γίνει στο ολογραφικό πεδίο κι η δόνηση του 118 είναι τέλεια. Το Βερολίνο έπεσε στην λαγουδότρυπα!

  4. Δείτε μπροστά στο στάδιο τους δίδυμους πύργους του Κρόνου και του Χρόνου! Θα πεθάνουν όλοι στο Ολυμπιακό Στάδιο και Θα τους κάψουμε στο μετρό τους Βερολίνου! Θα τους πάρουμε τις ψυχές μες τον φόβο, μας ανήκουν. Πρώτα πήραμε το Μανχάταν και τώρα θα πάρουμε το Βερολίνο. Μετά θα ελέγχουμε πλήρως το ίντερνετ! Κανείς δεν θα μιλάει ελεύθερα… Θα σας φέρουμε ασφάλεια! Η Θυσία έχει γίνει στο ολογραφικό πεδίο κι η δόνηση του 118 είναι τέλεια. Το Βερολίνο έπεσε στην λαγουδότρυπα! Ζήτω η Επιχείρηση Χάος!

  5. Η εκλειψη κανονικα δεν επρεπε να γινει αλλα εγινε γιατι συνδεεται με την κινηση που κανει ο χρονος ο οποιος τα τελευταια 10 χρονια τουλαχιστον ειναι ασταθης κι αυτο διοτι πολυ απλα εχει τελειωσει. Υπαρχουν υπεροντοτητες φυλακες οι οποιοες μαζι με τον εδω φυλακα παγωνουν τον χρονο. Η πανδημια επρεπε να ειναι αλιθηνη και να θεριζει αντ αυτου χωρις τα τεστ δεν θα την καταλαβαινε κανεις.Οι ανωμαλιες του χρονου συν το μαντελα προερχονται απο το παγωμα του χρονου.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*