Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:20 - 02/04/2024

He Jiankui: Αποφυλακίστηκε ένας από τους πιο επικίνδυνους επιστήμονες του κόσμου

He Jiankui: Αποφυλακίστηκε ο πιο επικίνδυνος επιστήμονας της Κίνας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο He Jiankui, ο κινέζος επιστήμονας που έγινε γνωστός για τη συμμετοχή του στη δημιουργία των πρώτων γενετικά τροποποιημένων μωρών στον κόσμο -και μάλιστα φυλακίστηκε γι’ αυτό- επέστρεψε στο εργαστήριό του για να επικεντρωθεί στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ και άλλων γενετικών ασθενειών. Όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος.

Σε μια συνέντευξή του σε ιαπωνική εφημερίδα, ο He Jiankui δήλωσε ότι παρά τη διαμάχη για την ηθική της τεχνητής τροποποίησης των γονιδίων, συνεχίζει την έρευνα για την επεξεργασία του γονιδιώματος των ανθρώπινων εμβρύων. Αναφέρθηκε επίσης ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει νεκρά ανθρώπινα έμβρυα και να συμμορφωθεί με τους εγχώριους και διεθνείς κανόνες.

Ο He Jiankui είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει το εργαλείο Crispr-Cas9 για να επεξεργαστεί το DNA σε έμβρυα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στον ιατρικό και επιστημονικό κόσμο. Το 2019, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης από ένα δικαστήριο στην Κίνα για παραβίαση ιατρικών κανονισμών, καθώς ισχυρίστηκε ότι είχε δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένες δίδυμες αδελφές πριν από τη γέννησή τους.

Παρά τις εκτεταμένες επικρίσεις, ο He Jiankui συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο του και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κοινωνία θα αποδεχθεί την επεξεργασία γονιδίων ανθρώπινων εμβρύων ως μέσο θεραπείας για γενετικές ασθένειες, όπως η μυϊκή δυστροφία Duchenne και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν με τροποποιημένο γονιδίωμα είναι υγιή και αναπτύσσονται κανονικά. Ο He Jiankui ισχυρίζεται ότι επικεντρώνεται τώρα στην ανάπτυξη θεραπειών για σπάνιες γενετικές ασθένειες σε εργαστήρια που έχει ανοίξει μετά την αποφυλάκισή του το 2022.

Ωστόσο, αποτελεί εύλογη απορία πως βρέθηκαν τα κονδύλια ώστε να συνεχίσει το έργο του και τους πειραματισμούς του στα ανθρώπινα γονίδια, καθώς επίσης και η πρόσβαση που απέκτησε σε νεκρά ανθρώπινα έμβρυα.

Το κινεζικό δικαστήριο, το οποίο του είχε επιβάλλει ποινή τριετούς κάθειρξης, είχε διαπιστώσει πως είχε πλαστογραφήσει έγγραφα από μια επιτροπή ελέγχου δεοντολογίας τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη ζευγαριών για την έρευνά του.

Ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη για τις παράνομες δραστηριότητές του. Ένας υπερόπτης επιστήμονας, ο οποίος έχει αναθέσει στον εαυτό του έναν “θεϊκό” ρόλο, ο οποίος πειραματίζεται στα ανθρώπινα γονίδια δίνοντας ζωή σε γενετικά τροποποιημένα μωρά και του οποίου η δραστηριότητα έχει αμφίβολα συμφέροντα και σκοπούς, δεν θα έπρεπε να του επιτραπεί η είσοδος σε εργαστήριο.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*