22:09 - 21/03/2024

Από τον Β.Ζελένσκι τα μαθαίνουμε: «Συζητήσαμε με τον Κ.Μητσοτάκη για την ενίσχυση της αεράμυνάς μας – Έχουμε συμφωνίες να εφαρμόσουμε»!

Διαφημίσεις

Διαψεύδει η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε (και έτσι πάλι μάθαμε τι συζητάει ο πρωθυπουργός όπου πηγαίνει) ότι είχε σήμερα, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με επίκεντρο τα ελληνικά συστήματα αεράμυνας αλλά πριν λίγη ώρα κυβερνητικές πηγές προχώρησαν σε διάψευση ότι υπάρχει κάποια τέτοια συμφωνία αποστολής αμυντικού υλικού.

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Tor-M1, OSA-AK/AKM και S-300PMU-1 βρίσκονται στο ουκρανικό στόχαστρο και οι αναφορές συνεχώς για το θέμα είναι ότι σε κάθε περίπτωση βρίσκονται στο επίκεντρο συζητήσεων.

Αλλά η ελληνική αεράμυνα με τι θα μείνει, ενώ επιπλέον η αποστολή τους θα δημιουργήσει μείζον ζήτημα με την Ρωσία;

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας», έγραψε νωρίτερα ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ.

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην ρωσική πυραυλική επίθεση λίγα μέτρα μακριά από την ελληνική αποστολή στην ουκρανική πόλη, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Οδησσό, ενώ ο ίδιος ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίθεση να στόχευε τον ίδιο ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Βίλνιους της G7», καταλήγει η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, απτόητος, σε ανάρτησή του έσπευσε να κάνει λόγο για «επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας» στην Ουκρανία. «Μίλησα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξή της στην Ε.Ε.», αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννου στο 17 κεφάλαιο που λέει για την καταστροφή της Βαβυλώνας (Αμερική), αυτή θα καταστραφεί με ακραία καιρικά φαινόμενα ( τσουνάμι, ηφαίστεια, σεισμοί κτλ) μας λέει στην συνέχεια ότι κάθεται επάνω στο δεύτερο θηρίο που βγαίνει από την άβυσσο.Το θηρίο είχε 7 κεφάλια και 10 κέρατα..Τα 7 κεφάλια συμβολίζουν 7 αυτοκράτορες,οι πέντε έπεσαν,ο ένας υπάρχει και ο άλλος δεν ήρθε ακόμη και όταν έρθει, λίγο καιρό θα πάρει, όσο για το θηρίο που υπήρχε, αλλά τώρα δεν υπάρχει είναι ο 8

  2. Όσο για το θηρίο που υπήρχε αλλά τώρα δεν υπάρχει είναι ο 8 αυτοκράτορας..Ο Θεός μέσα από τα οράματα του Ιωάννη ήθελε να μας δώσει σημάδια για το πότε θα γίνουν όλα αυτά που λέει η Αποκάλυψη ,ποια χρονική περίοδο δηλαδή..Οι 5 αυτοκρατορίες είναι η Περσική, Ελληνική, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Οθωμανική,οι 5 έπεσαν,ο ένας υπάρχει ( ρωμαϊκή) και ο άλλος δεν ήρθε (Ρωσική) ακόμη και όταν έρθει λίγο καιρό θα πάρει…Της Ρωσία θα της επιτεθεί η Κίνα .

  3. Όσο για το θηρίο που υπήρχε αλλά τώρα δεν υπάρχει είναι ο 8 αυτοκράτορας..Η Κίνα είναι 7 και 8 αυτοκρατορία..Που θα εμφανιστεί ο ακατανομαστος με το σύστημα και την δύναμη του 1 θηρίου την τεχνητή νοημοσύνη..

  4. Το Ισραήλ θα το καταστρέψει η Κίνα μετά την εμφάνιση του ..Η Ρωσία θα ξεβρωμισει το τοπίο τώρα,δεν την σταματά κανείς.. Όλοι προωθούν το θεϊκό σχέδιο.

  5. Να παρακαλάτε μόνο μην τα πάρει ο κοντός και πάμε ακλαφτοι..οι άνθρωποι που μας κυβερνάνε είναι τριμαλακες..κρίμα κριμααα.. έπρεπε να ήμασταν σε άλλες εποχές

  6. Νεκτάριος 03/22/2024 @ 10:06 ΜΜ

    ρε Μητσοτάκη τι κάνεις επιτέλους ρε συ; σε κάνω χάζι…πας κόντρα με τον λαό σου; ακούς τα θέλω του κόσμου; της πλειοψηφίας; πού βαδίζεις;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*