12:50 - 18/03/2024

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Ariel Henry παραιτείται εν μέσω καταγγελιών για ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ, κοινωνική κατάρρευση που πηγάζει από τον πόλεμο των συμμοριών

Διαφημίσεις

Μετά από αρκετές εβδομάδες ανεξέλεγκτου χάους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Χένρι παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως πολλοί απαιτούσαν.
Σε δήλωσή του, ο Χένρι αποκάλυψε ότι θα παραιτηθεί πλήρως μόλις συγκροτηθεί ένα μεταβατικό προεδρικό συμβούλιο και οριστεί προσωρινός πρωθυπουργός.

“Η κυβέρνηση που διοικώ δεν μπορεί να παραμείνει αναίσθητη σε αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία θυσία που να είναι πολύ μεγάλη για τη χώρα μας”, δήλωσε ο Χένρι. “Η κυβέρνηση που διοικώ θα αυτοαπομακρυνθεί αμέσως μετά την εγκατάσταση του συμβουλίου”.

Σε περίπτωση που σας διέφυγε, περιφερόμενες συμμορίες τρομοκρατούν το Πορτ-ο-Πρενς εδώ και εβδομάδες, μερικές από τις οποίες κανιβαλίζουν τα θύματά τους. Ένα από τα αιτήματά τους ήταν να παραιτηθεί ο Χένρι, κάτι που τώρα έκανε.

Οι ΗΠΑ θα δώσουν 100 εκατομμύρια δολάρια στην Αϊτή
Λίγες ώρες πριν από την παραίτηση του Χένρι, οι ηγέτες της Καραϊβικής και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκαν στη Τζαμάικα για να συζητήσουν την έκρυθμη κατάσταση στο Πορτ-ο-Πρενς.

Ο Χένρι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Πουέρτο Ρίκο, όπου φέρεται να έχει “κολλήσει” και να μην μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του λόγω των επιθέσεων ένοπλων συμμοριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Toussaint Louverture.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον λαό της Αϊτής για την ευκαιρία που μου δόθηκε”, ανέφερε ο Χένρι στη δήλωσή του για την αποχώρησή του. “Ζητώ από όλους τους Αϊτινούς να παραμείνουν ήρεμοι και να κάνουν ό,τι μπορούν για να επανέλθει η ειρήνη και η σταθερότητα το συντομότερο δυνατό”.

Για να βοηθήσουν στην “ασφάλεια” του έθνους, οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι θα στείλουν άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια σε δολάρια των φορολογουμένων στην Αϊτή, αν και ο ισχυρότερος αρχηγός της συμμορίας του έθνους, ο “Μπαρμπέκι”, λέει ότι δεν θα δεχτεί καμία αμερικανική παρέμβαση.

“Σήμερα, εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία για να πούμε στη διεθνή κοινότητα να δώσει στην Αϊτή μια ευκαιρία”, δήλωσε ο Barbeque. “Λόγω των όσων συμβαίνουν τώρα στην Αϊτή, εμείς οι Αϊτινοί πρέπει να αποφασίσουμε ποιος θα ηγηθεί της χώρας και ποιο μοντέλο κυβέρνησης θέλουμε”.

Αυτή τη στιγμή, η Αϊτή ως έθνος λέγεται ότι έχει καταρρεύσει. Ο Henry δεν είναι πλέον εκεί, τα λιμάνια είναι επίσημα κλειστά, και οι συμμορίες κανιβάλων με επικεφαλής τον Barbeque συνεχίζουν να περιφέρονται στους δρόμους του Port-au-Prince σαν σε ταινία τρόμου.

Όλα αυτά κορυφώθηκαν λίγες ημέρες αφότου ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε έκτακτες επιχειρήσεις αερομεταφοράς για την απομάκρυνση μη απαραίτητου προσωπικού από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή. Αμερικανοί πεζοναύτες στάλθηκαν επίσης στην πρεσβεία για να βελτιώσουν την ασφάλεια.

“Αυτό πρόκειται να συμβεί όταν η οικονομική κρίση χτυπήσει πραγματικά και υπάρχει μόνο αρκετή χρηματική αξία για να πληρώσουν τα κυβερνητικά γουρούνια”, προειδοποίησε ένας σχολιαστής για το τι έχει να περιμένει η Αμερική, κατά τη γνώμη του. “Οι δρόμοι θα μετατραπούν σε περιοχή “μπάρμπεκιου” και όσοι βρίσκονται στην εξουσία με περιορισμένη αστυνομία θα υποχωρήσουν για να προστατεύσουν τους δικούς τους”.

“Αν δεν μπορείτε να ταΐσετε την αστυνομία, θα στραφεί εναντίον των πολιτικών”, απάντησε ένας άλλος. “Οι μισθοφόροι δουλεύουν για σένα μόνο όταν τους πληρώνεις και τους ταΐζεις”.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*