11:54 - 17/03/2024

Ρομπότ μετατρέπεται σε υγρό για να βγει απο κλουβί και αποσυναρμολογείται σαν το Terminator 2

Διαφημίσεις

Πόσες φορές έχουμε δει ταινίες και έχουμε αναλογιστεί “Τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε στην πραγματική ζωή;”. Η επιστήμη και η τεχνολογία όμως έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που πλέον πολλά από αυτά που βλέπαμε στις ταινίες έχουν γίνει πραγματικότητα. Αυτό είναι και ο λόγος που γράφουμε αυτό το άρθρο.

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon των ΗΠΑ και του κινέζικου Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό υλικό με τρομερές δυνατότητες. Το νέο υλικό μπορεί να μιμηθεί τις δυνατότητες του T-1000 από το Terminator 2.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησαν, βλέπουμε ένα μικροσκοπικό ρομπότ να δραπετεύει από ένα μικρό κλουβί, όπως δραπέτευσε ο T-1000 Terminator στην ταινία. Το ρομπότ πέρασε σε υγρή μορφή, βγήκε από το κλουβί και επανήλθε στην αρχική του, στερεή κατάσταση.

Οι λάτρεις των ταινιών θα θυμούνται τη σκηνή από το Terminator 2: Judgment Day, όπου το ρομπότ από συμπαγές μέταλλο T-1000 μετατρέπεται σε σε μια υδαρή ουσία για να γλιστρήσει μέσα από κάγκελα που του έκλειναν το δρόμο ενώ προσπαθούσε να σκοτώσει τη Sarah Connor.

Στα θετικά οι επιστήμονες πίσω από το πρόγραμμα διαβεβαίωσαν το κοινό πως το μικρό ρομπότ τους δεν έχει ποτέ προγραμματιστεί για να σκοτώσει την Sarah Connor, οπότε είμαστε ασφαλείς προς το παρόν.

Ο βασικός συγγραφέας την δημοσίευσης, καθηγητής Carmel Majidi, εξηγεί την επιστήμη πίσω από το ρομπότ, που του επιτρέπει να αλλάζει σχήμα, μέσω μαγνητικών σωματιδίων.

“Το ένα είναι ότι κάνουν το υλικό να ανταποκρίνεται σε ένα εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο, έτσι μπορείτε, μέσω επαγωγής, να θερμάνετε το υλικό και να προκαλέσετε την αλλαγή φάσης.” είπε o Majidi.

«Αλλά τα μαγνητικά σωματίδια δίνουν επίσης στα ρομπότ κινητικότητα και την ικανότητα να κινούνται ως απόκριση στο μαγνητικό πεδίο».

Και πρόσθεσε: «Η μελλοντική εργασία θα πρέπει να διερευνήσει περαιτέρω πώς αυτά τα ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα βιοϊατρικό πλαίσιο.

«Αυτό που δείχνουμε είναι απλώς μεμονωμένες επιδείξεις, αποδείξεις ιδέας, αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερη μελέτη για να διερευνήσουμε πώς θα μπορούσε πραγματικά να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση φαρμάκων ή για την αφαίρεση ξένων αντικειμένων».

techmaniacs.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Kαλημερα. Θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον..
    Σε Βιοιατρικο πλαίσιο… Να θεραπεύουν ποιας κατηγορίας Ανθρώπους και από τι; Πολύ φιλότιμες οι προσπάθειες των επιστημόνων, που πρέπει να δικαιολογησουν κ τα κονδύλια των ερευνών τους και εν τέλη να κάνουν κ ότι τους είπαν.. Αλλά όπως πάνε τα πράγματα οι Θεραπείες δεν ανταποκρίνονται σε επίπεδο ανθρωπισμού, γιατί απλώς εξοντωνεται επί του παρόντος η ανθρωπότητα. Καλή Σαρακοστή.. Λεμεεεε!

  2. το γραφενειο στα εμβολια αυτο κανουν…μπολιαμενο ρομποκοπ με δωδεκαψηφιο αριθμο αναγνωρισης αναγνωρισμενης πατεντας νερσιον 2 ανθρωποοιδους με ….ημερομηνια ληξης και διακοπτη παυσης,λεπτομερειες σε βιντει Ελπιδιου Βαγιανακη και μοριακου φυσικου επιστημονα στον παισιο παπαδοπουλο στις Αχτισες ενεργειες,αυτοι που σηκωναν τα μανικια οι τυφλοποντικες νεν ωταξιτες λουλιδες φλωροι κσι παληκαρια ψηφισαν σοδομικους νομους γιναμε μαλια κουβαρια και θελουν πολεμο με Ρωσια την ορθοδοξη.

  3. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

  4. Η τεχνολογια θα μας καταστρεψει. Ο ανθρωπος ειναι ηλιθιο ον.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*