Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:13 - 16/03/2024

Ιαπωνία: νέο ρεκόρ κρουσμάτων από το STSS

Ιαπωνία: νέο ρεκόρ κρουσμάτων από το STSS

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Νέα κατάσταση συναγερμού στην Ιαπωνία λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στρεπτόκοκκου ομάδας Α προκαλεί ανησυχία στο διεθνή χώρο. Οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν επειγόντως να εντοπίσουν την αιτία αυτής της επιδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να ξεπερνά τα ρεκόρ που καταγράφηκαν πέρυσι, ενώ υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί η πιο σοβαρή και θανατηφόρα μορφή του στρεπτόκοκκου, το «σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ» (STSS), σε περισσότερους ασθενείς.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων (NIID), υπάρχουν πολλοί άγνωστοι παράγοντες που σχετίζονται με τις εξάρσεις του στρεπτόκοκκου και οι μηχανισμοί που τα προκαλούν δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί πλήρως.  Τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει το NIID αναδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον στρεπτόκοκκο ομάδας Α στην Ιαπωνία. Η αύξηση των κρουσμάτων και οι υψηλοί ρυθμοί θνητότητας προκαλούν ανησυχία σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ο στρεπτόκοκκος ομάδας Α οδηγεί σε περισσότερους θανάτους σε νεαρότερες ηλικιακές ομάδες, παρά στους ηλικιωμένους, οι οποίοι συνήθως θεωρούνται ως ομάδα υψηλού κινδύνου για αυτό το νόσημα. Ο στρεπτόκοκκος ομάδας Α μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων, από πονόλαιμο έως πνευμονία και μηνιγγίτιδα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της νέκρωσης οργάνων.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιαπωνία φαίνεται να έχει συνδεθεί με την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου ομάδας Α. Η αποδυνάμωση του πρωτοκόλλου για τον Covid-19 ισχυρίζονται ότι μπορεί να έχει οδηγήσει σε μείωση της εφαρμογής ατομικών μέτρων πρόληψης, όπως η χρήση μάσκας και η χρήση αντισηπτικού.

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων σοβαρών στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων φέτος. Υπάρχει η πιθανότητα ότι η ανοσολογική ανοχή που αποκτούν οι άνθρωποι μετά την ανάρρωση από τον κορονοϊό μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία τους σε ορισμένους μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των στρεπτοκοκκικών.

Τον Μάιο του 2023, η ιαπωνική κυβέρνηση υποβάθμισε το πρωτόκολλο για τον Covid-19 από την κατηγορία δύο -η οποία περιλαμβάνει τη φυματίωση και το Sars- στην κατηγορία πέντε, εξισώνοντάς το υγειονομικά με αυτό της εποχικής γρίπης. Η αλλαγή σήμαινε ότι οι τοπικές αρχές δεν ήταν πλέον σε θέση να αναγκάζουν τα μολυσμένα άτομα να απέχουν από την εργασία ή να υποβληθούν σε νοσηλεία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ώθησε τους ανθρώπους να επαναπαυθούν και να «χαλαρώσουν» τα ατομικά μέτρα πρόληψης όπως η χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Ο Ken Kikuchi, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, αναφέρει ότι «ανησυχεί πολύ» για τη δραματική αύξηση φέτος στον αριθμό των ασθενών με σοβαρές στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις.

«Η ανοσολογική κατάσταση των ανθρώπων μετά την ανάρρωση από τον Covid-19 μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία τους σε ορισμένους μικροοργανισμούς», πρόσθεσε ο καθηγητής. «Πρέπει να αποσαφηνίσουμε τον κύκλο μόλυνσης των σοβαρών διηθητικών πυογόνων ασθενειών του στρεπτόκοκκου και να τις θέσουμε αμέσως υπό έλεγχο», κατέληξε.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*