Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) απηύθυνε έκκληση προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, μαζί με τους τεχνολογικούς κολοσσούς, να επιβάλουν αυταρχικά μέτρα κατά των επικριτών του.
Σύμφωνα με το μη εκλεγμένο WEF, η έκκλησή του προς τις μεγάλες τεχνολογίες και τις μεγάλες κυβερνήσεις να συνεργαστούν εναντίον των σκεπτικιστών προσπαθεί μόνο να αντιμετωπίσει αυτό που αποκαλεί “παραπληροφόρηση”. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η παγκοσμιοποιητική ομάδα επιδιώκει τελικά να εξαλείψει τις αντίθετες απόψεις.
Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα που ιδρύθηκε από τον Γερμανό παγκοσμιοποιητή Klaus Schwab προειδοποίησε ότι η παραπληροφόρηση αποτελεί απειλή για το παγκόσμιο οικοσύστημα. Προέτρεψε τους “εμπειρογνώμονες” να διαφωτίσουν τους παγκόσμιους ηγέτες και τους γραφειοκράτες πώς να περιορίσουν την αντίθεση στην παγκοσμιοποιητική ατζέντα. Το WEF διαβεβαίωσε τελικά ότι οι παγκόσμιες κυβερνήσεις, τα μέσα ενημέρωσης, οι τεχνολογικοί κολοσσοί και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους στη λεγόμενη σταυροφορία “κατά της παραπληροφόρησης”.
Σύμφωνα με το WEF, το υποτιθέμενο κύμα “παραπληροφόρησης” μπορεί να αποδοθεί στην ψηφιακή τεχνολογία και σε ένα “κατακερματισμένο οικοσύστημα μέσων ενημέρωσης”. Αυτή η “παραπληροφόρηση”, πρόσθεσε, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη μείωση της εμπιστοσύνης του κοινού στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, τις κυβερνήσεις, τη Μεγάλη Τεχνολογία και τους παγκοσμιοποιητικούς θεσμούς. Η κινδυνολογία σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) κατέχει εξέχουσα θέση στην αφήγηση του WEF στον ιστότοπό του για την προώθηση της ατζέντας του.
Για την καταπολέμηση αυτού του αντιληπτού προβλήματος και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, το WEF τάσσεται υπέρ ενός “πολέμου κατά της παραπληροφόρησης” σε ολόκληρη την κοινωνία. Το WEF καλεί τις ισχυρές δυνάμεις της κοινωνίας να ενωθούν και να δημιουργήσουν “μια πολυεπίπεδη άμυνα κατά της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης”.
Ο οργανισμός και οι παγκοσμιοποιητές σύμμαχοί του εμφανίζονται αποφασιστικά επικεντρωμένοι στην εξάλειψη τόσο της “παραπληροφόρησης” όσο και της “παραπληροφόρησης”, χωρίς να αναγνωρίζουν πληροφορίες που είναι αποδεδειγμένα αληθείς ή ψευδείς. Περιέργως, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υποτιθέμενη “απειλή” της “παραπληροφόρησης”, το WEF δεν ασχολείται με περιπτώσεις αποδεδειγμένα ψευδών πληροφοριών.
Το WEF εγκωμιάζει τον νόμο της ΕΕ για τη λογοκρισία DRACONIAN
Το WEF χειροκρότησε την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τον αυστηρό νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) σε ανάρτηση στον ιστότοπό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες πτυχές του DSA, που σχεδιάστηκε από μη εκλεγμένους ευρωκράτες, του απέδωσαν το προσωνύμιο “νόμος περί λογοκρισίας”.
“Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ΕΕ, για παράδειγμα, υιοθέτησε πρόσφατα τον DSA – ο οποίος στοχεύει στο επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο. [Επίσης] περιλαμβάνει ολοκληρωμένους κανονισμούς για την ΤΝ που καλύπτουν τομείς όπως η διαφάνεια, η χρήση της ΤΝ σε δημόσιους χώρους και τα συστήματα υψηλού κινδύνου”, αναφέρεται στην ανάρτηση.
Αναφέρθηκε επίσης μια ξεχωριστή προσπάθεια του WEF που ονομάστηκε Παγκόσμιος Συνασπισμός για την Ψηφιακή Ασφάλεια (GCDS), ο οποίος “αντιμετωπίζει ενεργά την πρόκληση της παραπληροφόρησης”. Ο GCDS φέρεται να επιτυγχάνει αυτή την αποστολή με τη διερεύνηση του ρόλου της παιδείας στα μέσα ενημέρωσης και την προώθηση μιας προσέγγισης ολόκληρης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης της [παραπληροφόρησης]”. Παρά ταύτα, το WEF πιέζει τώρα για απαντήσεις από άλλα έθνη που δεν έχουν ακόμη θεσπίσει ανάλογα αυταρχικά μέτρα.
Κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στην πρόσφατη συνάντηση του WEF στο Νταβός με τίτλο “Υπερασπίζοντας την αλήθεια”, γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγαλοστελέχη των mainstream μέσων ενημέρωσης παρουσιάστηκαν ως “ειδικοί της αλήθειας”. Αλλά το πάνελ δεν υπερασπίστηκε την αλήθεια, αντίθετα μετατράπηκε σε ένα φερέφωνο όπου τα εταιρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απηχούσαν τα σημεία συζήτησης των παγκοσμιοποιητών.
“Η εμπιστοσύνη είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό μας στοιχείο και τη στιγμή που θα την αφήσουμε να χαθεί, τα επιχειρηματικά μας μοντέλα θα καταρρεύσουν”, παρατήρησε η συμμετέχουσα στο πάνελ και αρχισυντάκτρια της Wall Street Journal Emma Tucker. “Αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς όταν κάνουμε λάθη”.
“Πρέπει να βοηθήσουμε το κοινό να είναι πιο ενημερωμένο για τα μέσα ενημέρωσης όσον αφορά την αξία και τη σημασία της [ιδιαίτερα λογοκριμένης και κακοποιημένης] ανεξάρτητης δημοσιογραφίας”, δήλωσε ειρωνικά η συνάδελφος στο πάνελ και πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος των New York Times Meredith Kopit Levien. “Οι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ για πολλούς λόγους να διακρίνουν τι είναι και τι δεν είναι”.
Παρακολουθήστε την έκθεση για τη λογοκρισία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice