20:54 - 14/03/2024

Κατάλογος των παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών με τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα

Διαφημίσεις

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, η Executive Flyers δημοσίευσε πληροφορίες που απαριθμούν τις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες με τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα. Η Air France και η American Airlines ισοβαθμούν για τον μεγαλύτερο αριθμό δυστυχημάτων

Για προφανείς λόγους, οι άνθρωποι έχουν γοητευτεί από τους τεράστιους ουρανούς πάνω από αυτούς πολύ πριν από τη Βελτιωμένη εκπαίδευση του πληρώματος έκτακτης ανάγκης και την ενισχυμένη δορυφορική παρακολούθηση ήταν μεταξύ των βελτιώσεων ασφαλείας που επέφερε η ευρέως δημοσιοποιημένη εξαφάνιση της πτήσης 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών το 2014.

Επιπλέον, τα ίδια τα μοντέλα των αεροσκαφών αποτελούν συχνά τη βασική αιτία των ατυχημάτων, ανεξάρτητα από τα λάθη των πιλότων. Λόγω προβλημάτων με το Maneuvering Characteristics Augmentation System, ένα λογισμικό ελέγχου πτήσης που αποσκοπεί στην αποφυγή της ακινητοποίησης, δύο αεροσκάφη Boeing 737 Max συνετρίβησαν το 2018-19.

Τέλος, ατυχήματα με αεροπλάνα έχουν επίσης συμβεί σε εχθρικό εναέριο χώρο. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και ρωσικά αυτονομιστικά μαχητικά κατέρριψαν την πτήση 17 της Malaysia Airlines και την πτήση 752 της Ukraine International Airlines το 2014 και το 2020, αντίστοιχα. Η πτήση αναπτύχθηκε. Υπάρχει ένα έμφυτο θαύμα στο να φτάνεις στον ουρανό και να αντιστέκεσαι σε κάτι τόσο βασικό όσο η βαρύτητα.

Επιπλέον, ο τομέας των αερομεταφορών έχει αναπτυχθεί σημαντικά από την αρχή του στο στρατό και είναι πλέον απαραίτητος για την παγκόσμια μεταφορά ανθρώπων και προϊόντων.

Ωστόσο, ατυχήματα συμβαίνουν, και παρόλο που είναι ασυνήθιστα, η σοβαρότητα και η τραγικότητά τους μπορεί να έχει βαθιά επίδραση στην ψυχική υγεία της κοινωνίας. Ποιες αεροπορικές εταιρείες, όμως, έχουν βιώσει τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών;

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η Executive Flyers στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, ο Marcus Lu του Visual Capitalist αξιολογεί τους διεθνείς αερομεταφορείς ανάλογα με τον αριθμό των αεροπορικών ατυχημάτων τους.

Ποια παγκόσμια αεροπορική εταιρεία είχε τα περισσότερα δυστυχήματα;
Με 11 δυστυχήματα η καθεμία, η Air France και η American Airlines ισοβαθμούν για τα περισσότερα δυστυχήματα.

Δύο από τα δυστυχήματα της American Airlines και δύο από τα επτά δυστυχήματα της United Airlines συνέβησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

 

Παρατήρηση: American Eagle είναι το όνομα ενός τοπικού υποκαταστήματος της American Airlines. Το 2012, η United Airlines και η Continental Airlines ενώθηκαν.

Με εννέα συντριβές, η China Airlines και η Korean Air ισοβαθμούν, ακολουθούμενες από την Pakistan International Airlines με οκτώ περιστατικά.

Αν και πολλά αεροπορικά δυστυχήματα δεν έχουν ως αποτέλεσμα θανάτους, οι ακόλουθες περιπτώσεις αποδείχθηκαν ιδιαίτερα θανατηφόρες:

Air France: Τον Ιούνιο του 2009, η πτήση 477 συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό σκοτώνοντας και τους 228 επιβαίνοντες.

Air China: Τον Μάιο του 2002, η πτήση 611 διαλύθηκε στον αέρα λόγω επισκευαστικών βλαβών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 225 επιβαίνοντες.

United Airlines: Τον Σεπτέμβριο του 1965, η πτήση 389 συνετρίβη ενώ προσγειωνόταν στο Σολτ Λέικ Σίτι, σκοτώνοντας 43 από τους 91 επιβάτες.

Thai Airlines: Τον Αύγουστο του 1987, η πτήση 365 συνετρίβη κοντά στο Πουκέτ, σκοτώνοντας και τους 83 επιβαίνοντες.

Η βελτιωμένη εκπαίδευση του πληρώματος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ο ενισχυμένος δορυφορικός εντοπισμός ήταν μεταξύ των βελτιώσεων της ασφάλειας που επέφερε η ευρέως δημοσιοποιημένη εξαφάνιση της πτήσης 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών το 2014.

Επιπλέον, τα ίδια τα μοντέλα των αεροσκαφών αποτελούν συχνά τη βασική αιτία των ατυχημάτων, ανεξάρτητα από τα λάθη των πιλότων. Λόγω προβλημάτων με το Maneuvering Characteristics Augmentation System, ένα λογισμικό ελέγχου πτήσης που αποσκοπεί στην αποτροπή της ακινητοποίησης, δύο αεροσκάφη Boeing 737 Max συνετρίβησαν το 2018-19.

Τέλος, ατυχήματα αεροσκαφών έχουν επίσης συμβεί σε εχθρικό εναέριο χώρο. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και ρωσικά αυτονομιστικά μαχητικά κατέρριψαν την πτήση 17 της Malaysia Airlines και την πτήση 752 της Ukraine International Airlines το 2014 και το 2020, αντίστοιχα.

Πόσο ασφαλή είναι τα αεροπορικά ταξίδια;

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι στην ιστορία έχει υπάρξει μόνο ένας σχετικά μικρός αριθμός αεροπορικών ατυχημάτων. Τα μεγάλα δυστυχήματα είναι πολύ ασυνήθιστα, δεδομένων των δεκάδων εκατομμυρίων πτήσεων που πραγματοποιούνται ετησίως.

Παρά τις περισσότερες από 100 εκατομμύρια πτήσεις και 10 δισεκατομμύρια επιβάτες από τότε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια χωρίς ένα σημαντικό αεροπορικό δυστύχημα, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

 

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*