21:15 - 13/03/2024

Τεχνητή νοημοσύνη, σαρωτές παλάμης, αναγνώριση προσώπου, επαυξημένη πραγματικότητα και άλλα: Το δυστοπικό μέλλον είναι ΤΩΡΑ

Διαφημίσεις

Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι, αν δεν γίνει κάτι για να το σταματήσουμε, ο κόσμος θα μετατραπεί σε δυστοπικό εφιάλτη κάποια στιγμή στο μέλλον. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι βρισκόμαστε ήδη εκεί.

Μόνο τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις σε πράγματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα συστήματα πληρωμών χωρίς μετρητά, η επαυξημένη πραγματικότητα και άλλα έχουν συμβεί τόσο γρήγορα, ώστε θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι βρισκόμαστε σε δυστοπία αυτή τη στιγμή – αν και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν.

Αν δεν υπάρξει κάποιο είδος γεγονότος μαύρου κύκνου που θα βάλει άμεσο φρένο, το δυστοπικό μέλλον θα γίνει γρήγορα δυστοπικό παρόν – και από πολλές απόψεις είναι ήδη δυστοπικό.

Πάρτε για παράδειγμα τη σάρωση παλάμης. Η πληρωμή για τρόφιμα και άλλα αντικείμενα με μια κίνηση του χεριού αντί για μετρητά ή πίστωση αποτελούσε μια φουτουριστική ιδέα από το βιβλίο της Αποκάλυψης. Ωστόσο, ορισμένα καταστήματα το χρησιμοποιούν ήδη, όπως η Whole Foods Market και η μητρική της εταιρεία Amazon στα καταστήματά της Amazon Fresh.

“Το σύστημα αναγνώρισης παλάμης λειτουργεί συνδέοντας τις πληροφορίες πληρωμής ενός χρήστη με το μοναδικό αποτύπωμα της παλάμης του”, εξηγεί το The Exposé (Ηνωμένο Βασίλειο). “Αν είστε μέλος του Amazon Prime, μπορείτε επίσης να το συνδέσετε με τον λογαριασμό σας στο Prime – δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε στην εφαρμογή του Amazon ψάχνοντας τον κωδικό σας στο κατάστημα”.

“Στα Whole Foods, απλά περνάτε την παλάμη σας πάνω από τον αναγνώστη μόλις είστε έτοιμοι να πληρώσετε και το σύστημα θα βρει τον Prime λογαριασμό σας, θα εφαρμόσει τυχόν εκπτώσεις και θα χρεώσει την πιστωτική κάρτα με την οποία έχετε εγγραφεί”.

(Σχετικό: Η Μεγάλη Τεχνολογία εργάζεται επί του παρόντος για τη διαγραφή των λευκών ανθρώπων και της ιστορίας τους από το διαδίκτυο).

Όταν η πραγματικότητα γίνεται βιντεοπαιχνίδι
Τι γίνεται με τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου; Στην πρόσφατη συνάντηση των δυστοπικών παγκοσμιοποιητών ηγετών της G20 στη Βραζιλία, κάθε συμμετέχων αναγκάστηκε “να περάσει από μια διαδικασία βιομετρικής επικύρωσης με σάρωση του προσώπου του χρησιμοποιώντας τις συσκευές stand της Serpro”.

Η Serpro, παρεμπιπτόντως, είναι μια βραζιλιάνικη κυβερνητική υπηρεσία επεξεργασίας δεδομένων που σχεδιάζει να εξαπολύσει την αναγνώριση προσώπου σε όλη τη χώρα. Για να αγοράσει και να πουλήσει κανείς στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει πιθανότατα να υποβληθεί σε σάρωση προσώπου, καθώς και να πληρώσει με το χτύπημα του χεριού αντί με μετρητά ή πιστωτική.

“Αν μπορέσουν να αρχίσουν να εφαρμόζουν αυτή την τεχνολογία, αναπόφευκτα θα υιοθετηθεί από όλο και περισσότερα ιδρύματα”, προειδοποιεί το The Exposé. “Και τότε κάποια μέρα μπορεί να ξυπνήσετε και να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να βρείτε δουλειά, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αγοράσετε ψώνια χωρίς να έχετε σαρώσει το πρόσωπό σας – Τι θα κάνετε τότε;”

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε το περιβόητο ακουστικό επαυξημένης πραγματικότητας Apple Vision Pro για να “επαυξάνει την πραγματικότητα” σε συνεχή βάση, καθιστώντας την καθημερινή ζωή περισσότερο βιντεοπαιχνίδι παρά πραγματική πραγματικότητα. Αυτό θα συνδεθεί καλά με την αναγνώριση προσώπου και τα συστήματα πληρωμών με σάρωση παλάμης.

“Η Apple ισχυρίζεται ότι το Vision Pro, το οποίο ξεκινά από τα 3.499 δολάρια, είναι η αρχή για κάτι που ονομάζεται “spatial computing”, το οποίο ουσιαστικά καταλήγει στο να τρέχεις εφαρμογές γύρω σου”, εξηγεί το The Exposé.

“Και οι διαφημίσεις της εταιρείας γι’ αυτό δεν αντισταθμίζουν αυτή την πίεση ούτε στο ελάχιστο: δείχνουν ανθρώπους να φορούν το Vision Pro όλη την ώρα. Στη δουλειά! Στο πλυντήριο! Παίζοντας με τα παιδιά τους! Η φιλοδοξία είναι τεράστια: να τοποθετηθούν εφαρμογές και πληροφορίες πάνω στον πραγματικό κόσμο – να επαυξηθεί η πραγματικότητα”.

Έπειτα, υπάρχει το νέο τσιπ εγκεφαλικού εμφυτεύματος Neuralink του Elon Musk, το οποίο θα μετατρέπει τους ανθρώπους σε υπεράνθρωπα υβρίδια ρομπότ. Για κάποιο λόγο, πολλοί συντηρητικοί λατρεύουν τον Musk επειδή λέει πολλά συντηρητικά-παρεμβατικά πράγματα στο X, αλλά ο τύπος θέλει να καταστρέψει την ανθρωπότητα και να μετατρέψει τους πάντες σε υβριδικούς υπολογιστές.

Η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή, όπως και ο φυσικός κόσμος γύρω μας, αλλά ο Μασκ και άλλοι σαν κι αυτόν θέλουν να την καταστρέψουν “επαυξάνοντας” ή “υβριδοποιώντας” τον φυσικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, με υπολογιστές. Απλά πείτε όχι, όπως είπε κάποτε η αείμνηστη Νάνσι Ρέιγκαν.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΔΥΣΤΟΠΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η APPLE ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

  2. Noμιζω ότι δώσαμε πολύ περισσότερη σημασία στην τεχνολογία από αυτή που θα έπρεπε να έχει. Δεν φταίει βέβαια μόνο αυτό.. Όταν εδώ κ 20 χρόνια το Facebook έδινε στίγμα που βρίσκετε κάποιος…ηθελε πολύ να σκεφτείς ότι παραβιάζεται η ζωή μας; Γιατί δεν φύγαμε; Γιατί δεν μας ενδιέφερε. Show must Go on. Go on..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*