09:14 - 13/03/2024

Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Δύση: Η Ρωσία είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

Διαφημίσεις

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Τετάρτη τη Δύση ότι η Ρωσία είναι τεχνικά έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο και ότι αν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία θα θεωρηθεί σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.

Ο Πούτιν, μιλώντας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 15ης-17ης Μαρτίου, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα του δώσουν άλλα έξι χρόνια στην εξουσία, δήλωσε ότι το σενάριο του πυρηνικού πολέμου δεν είναι “βιαστικό” και ότι δεν βλέπει καμία ανάγκη για τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

“Από στρατιωτικο-τεχνική άποψη, είμαστε, φυσικά, έτοιμοι”, δήλωσε ο 71χρονος Πούτιν στην τηλεόραση Rossiya-1 και στο πρακτορείο ειδήσεων RIA, απαντώντας σε ερώτηση αν η χώρα είναι πραγματικά έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν ότι αν αναπτύξουν αμερικανικά στρατεύματα στο ρωσικό έδαφος -ή στην Ουκρανία- η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την κίνηση αυτή ως επέμβαση.

“(Στις Ηνωμένες Πολιτείες) υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στον τομέα των ρωσοαμερικανικών σχέσεων και στον τομέα της στρατηγικής αυτοσυγκράτησης”, δήλωσε ο Πούτιν.

“Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι εδώ όλα βιάζονται προς αυτό (την πυρηνική αντιπαράθεση), αλλά είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό”.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 και ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η Δύση κινδυνεύει να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο αν στείλει στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, προκαλώντας πόλεμο πλήρους κλίμακας μετά από οκτώ χρόνια συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων από τη μία πλευρά και των φιλορώσων Ουκρανών και των Ρώσων πληρεξουσίων από την άλλη.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν υποσχεθεί να νικήσουν τη Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά μετά από δύο χρόνια πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο του ουκρανικού εδάφους.

Σε μια χρονιά εκλογών στις ΗΠΑ, η Δύση παλεύει με το πώς να υποστηρίξει το Κίεβο απέναντι στη Ρωσία, η οποία έχει ενισχύσει τον στρατό της με εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και επανεξοπλίζεται πολύ πιο γρήγορα από τη Δύση.

Το Κίεβο λέει ότι υπερασπίζεται τον εαυτό του ενάντια σε έναν αυτοκρατορικού τύπου κατακτητικό πόλεμο που έχει σχεδιαστεί για να διαγράψει την εθνική του ταυτότητα. Η Ρωσία λέει ότι οι περιοχές που ελέγχει στην Ουκρανία είναι πλέον Ρωσία.

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Ο Πούτιν, ο τελικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων της Ρωσίας για τα πυρηνικά όπλα, επανέλαβε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων ορίζεται στο πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου, την πολιτική του που καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα όπλα της.

“Τα όπλα υπάρχουν για να τα χρησιμοποιούμε”, δήλωσε ο Πούτιν. “Έχουμε τις δικές μας αρχές”.
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις, ελέγχοντας πάνω από το 90% των πυρηνικών όπλων του κόσμου.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για σοβαρές συνομιλίες σχετικά με την Ουκρανία.
“Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αλλά αυτές θα πρέπει να βασίζονται στην πραγματικότητα – και όχι σε πόθους μετά από χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων”, δήλωσε ο Πούτιν.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η πρόταση του Πούτιν για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ώστε να παγώσει ο πόλεμος απορρίφθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από επαφές μεταξύ μεσαζόντων.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούσαν πυρηνικές δοκιμές, η Ρωσία θα μπορούσε να κάνει το ίδιο, πρόσθεσε στην εκτενή συνέντευξη.

“Δεν είναι απαραίτητο … πρέπει ακόμη να το σκεφτούμε, αλλά δεν αποκλείω να κάνουμε το ίδιο”.
Το CNN μετέδωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανησυχούσε συγκεκριμένα το 2022 ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο τακτικής χρήσης ή μάχης στην Ουκρανία.

Το CNN ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ανοίγει νέα καρτέλα έλαβαν πληροφορίες ότι υπήρχαν επικοινωνίες μεταξύ Ρώσων αξιωματούχων που συζητούσαν ρητά ένα πυρηνικό χτύπημα το 2022.

Ωστόσο, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αντιμετώπισε ποτέ την ανάγκη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, όπου η σύγκρουση μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022.

“Γιατί χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όπλα μαζικής καταστροφής; Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανάγκη”.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Τα όπλα υπάρχουν για να τα χρησιμοποιούμ,.ηντα το λες κσι δε το κανεις,οσο δε χρισιμοποιης τα οπλα σκοτωνονται Ρωσοι,καποτε θα τελειωσουν σε μια Ρωσια χωρις Ρωσους ,ποσο εξυπνο ειναι συμαχια με ατελειωτους κινεζους κορεατες δεν βαφτιζονται μισθοφωροι?α
    υτοι βυθιζουν Μοσκβα κτλ οχι ουκρανοι εσυ γιατι δε δινεις κανενα αντιπλοικο σε Ιραν Χουθι,οολα ειναι συγγυνονουντα δοχεια,ο διαβολος η δυση δε γινεται διαπραγματευση θελουν μειωση του πλυθησμου αλλα λενε αλλα θελουν αλου θα το πανε,χτυπας πρωτος.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*