08:36 - 12/03/2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο φλεγόμενες αποθήκες καυσίμων χτυπήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στο στόχαστρο και πάλι η ρωσική οικονομία

Διαφημίσεις

Δύο αποθήκες καυσίμων δέχθηκαν επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη το πρωί της Τρίτης στο Όρελ και στο Κστόβο, δύο ρωσικές πόλεις που βρίσκονται αντίστοιχα 160 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα και 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσαν οι κυβερνήτες των περιφερειών. Οι επιθέσεις και στις δύο περιπτώσεις προκάλεσαν πυρκαγιές, σύμφωνα με τους κυβερνήτες.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Νίζνι Νόβγκοροντ, Γκλεμπ Νικίτιν, ανέφερε ότι ένα συγκρότημα καυσίμων και ενέργειας στη βιομηχανική ζώνη Κστόβο δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. “Οι ειδικές υπηρεσίες εργάζονται επί τόπου, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που απαιτούνται για να εντοπίσουν τη φωτιά σε μία από τις εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Νωρίτερα, ο Andrei Klychkov, κυβερνήτης της περιοχής Orel, ανακοίνωσε ότι “ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στο Orel. Ένα συγκρότημα καυσίμων και ενέργειας δέχθηκε επίθεση”. “Οι ειδικές υπηρεσίες εργάζονται στον τόπο του συμβάντος για να περιορίσουν τη φωτιά. Δεν υπάρχουν θύματα”, έγραψε επίσης ο κ. Klychkov στον λογαριασμό του στο Telegram.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti, μια δεξαμενή που περιείχε πετρελαιοειδή έπιασε φωτιά. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 3 π.μ.

Πολλαπλά χτυπήματα

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν επίσης στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο, το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, ο οποίος πρόσθεσε ότι προκλήθηκαν ζημιές σε μια γραμμή ηλεκτροδότησης.

“Η περιοχή Μπέλγκοροντ δέχθηκε επίθεση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία έριξαν τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς”, δήλωσε ο κυβερνήτης, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, στο Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, επτά κοινότητες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης.

Επιπλέον, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταστράφηκε πάνω από την περιοχή Τούλα, νότια της Μόσχας, σύμφωνα με το περιφερειακό υπουργείο ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Tass. Ο κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ, επίσης κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις ρωσικές αμυντικές δυνάμεις.

Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης εναντίον του Κιέβου στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022, ο ουκρανικός στρατός έχει καταφέρει να πραγματοποιεί επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη όλο και πιο μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Το Σάββατο, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε 47 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στην περιοχή Ροστόφ-ον-Ντον, που συνορεύει με την Ουκρανία, μια επίθεση που μπορεί να είχε στόχο, μεταξύ άλλων, ένα εργοστάσιο αεροσκαφών.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*