20:31 - 10/03/2024

Η “πανδημία” του 1918 & η θεωρία των ιών – “Η αναπόδεικτη ιδέα της αερομεταφερόμενης ιογενούς ασθένειας που έχει υποδουλώσει την ανθρωπότητα στο διεφθαρμένο ιατρικό καρτέλ”.

Διαφημίσεις

Υπάρχουν πολλαπλά στοιχεία που αμφισβητούν το κλασικό παράδειγμα της ιογενούς νόσου, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών αρχείων, των βιολογικών στοιχείων (ή της έλλειψης αυτών) και των κλινικών “πειραμάτων” σύμφωνα με τον Δρ Lee Merritt. Ωστόσο, ενώ αυτό είναι αλήθεια, υπάρχουν πολλά αυτοαποκαλούμενα “αφυπνισμένα” άτομα που αν και είναι πρόθυμα να δεχτούν ότι μας έχουν πει συνεχώς ψέματα σε μεγάλη κλίμακα για να καταστεί δυνατή η υποδούλωσή μας, δεν ανοίγουν το μυαλό τους ούτε καν στην πιθανότητα ότι ένα από αυτά τα ψέματα ήταν το αναπόδεικτο παράδειγμα της ιογενούς νόσου.

Ο ορθοπεδικός χειρουργός και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών, Δρ Merritt γράφει: “Το ακούω συνέχεια. Από γιατρούς: “Πώς μπορείτε να λέτε ότι οι ιοί δεν υπάρχουν; Αντιμετωπίζω συνεχώς ανθρώπους με ιογενείς ασθένειες”. Ή από ασθενείς: “Όλη η οικογένειά μου αρρώστησε πολύ – άρα πρέπει να υπάρχουν ιοί!”. Ο Δρ Μέριτ προσθέτει: “Ας είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχει ασθένεια, όπως στο “Dis-Ease”. Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και κάποιοι πεθαίνουν από την ασθένεια. Και μπορώ να παραδεχτώ τη δυνατότητα να συλλέγουμε ιστό από ένα ζώο και να τον εγχέουμε σε ένα άλλο είδος και να προκαλούμε ασθένεια – όπως το περιγράφει η Τζούντι Μίκοβιτς – “μόλυνση με ένεση”. Αλλά αυτό δεν αποδεικνύει την ύπαρξη αόρατων, υπομικροσκοπικών μονόκερων που πετούν από τη μύτη του ενός ανθρώπου στη μύτη του άλλου ως ΑΙΤΙΑ αυτής της ασθένειας.

“Είναι η αναπόδεικτη ιδέα της αερομεταφερόμενης ιογενούς ασθένειας που έχει υποδουλώσει την ανθρωπότητα στο διεφθαρμένο ιατρικό καρτέλ”.

“Ποια καλύτερη ψυχολογική σφήνα μπορεί να εφαρμοστεί εναντίον της ανθρωπότητας από το να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται τις αόρατες εκπορεύσεις από άλλους ανθρώπους;” αναρωτιέται.

Σε αυτό το άρθρο ο Δρ Merritt συζητά τη μεγαλύτερη κλινική μελέτη περίπτωσης όλων των εποχών – την παγκόσμια επιδημία γρίπης του 1918.

Η “πανδημία” του 1918–και η θεωρία των ιών.
Από τον Δρ Lee Merritt – The Medical Rebel

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους ανθρώπους -ακόμη και για τους γιατρούς- ότι η μετάδοση της γρίπης από άτομο σε άτομο δεν έχει αποδειχθεί. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του τρόμου COVID το καλοκαίρι του 2020, το ίδιο το CDC δημοσίευσε έρευνα στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases που έδειξε ότι ούτε το να φοράτε γάντια, ούτε να φοράτε μάσκα, ούτε να απολυμαίνετε τις επιφάνειες που αγγίζετε σταματάει την κοινοτική εξάπλωση της γρίπης. Το “γρίπη” είναι ιταλικά για την “επιρροή” και δεν υπονοεί έναν οργανισμό ή την εξάπλωση μεταξύ των ανθρώπων. Η τρέχουσα επαγγελματική βιβλιογραφία μετά το 2005 θα κάνει μεγαλοπρεπείς ισχυρισμούς. Αλλά οι ισχυρισμοί δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία, ακόμη και αν το λέτε ξανά και ξανά, όπως σε αυτή την περίπτωση. Ένα άρθρο ανασκόπησης του Science από το 2021 αναφέρει: “Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που υποστηρίζουν την αερομεταφερόμενη μετάδοση πολλών αναπνευστικών ιών, συμπεριλαμβανομένου του κοροναϊού του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS-CoV), …” [1] Και σε περίπτωση που δεν το πιστέψατε την πρώτη φορά, επαναλαμβάνουν αργότερα στο άρθρο: “Παρά την υποτιθέμενη κυριαρχία της μετάδοσης με σταγονίδια, υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που υποστηρίζουν την αερομεταφερόμενη μετάδοση πολλών αναπνευστικών ιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού της ιλαράς…”. Το πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία δεν είναι τόσο “ισχυρά”. Η βιοπληροφορική και τα γενετικά θραύσματα δεν αποδεικνύουν την αιτιώδη συνάφεια της νόσου. Το ζήτημα της αιτιώδους συνάφειας μελετήθηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επιδημίας της νόσου την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, στην εποχή του COVID, έχουμε μάθει να αμφισβητούμε τους επίσημους αριθμούς θανάτων, επειδή απλώς δεν ανταποκρίνονται στις παρατηρήσεις μας. Και παρατηρήσαμε την ευκολία με την οποία η “αιτία θανάτου” μπορεί να διαστρεβλωθεί από τα νοσοκομεία που κωδικοποιούν για λόγους κέρδους και προπαγάνδας (θυμάστε τον μοτοσικλετιστή που τράκαρε και πέθανε από COVID;). Ομοίως, η ιστορία της μεγάλης και τρομερής πανδημίας του 1918 έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και δεν πρέπει να παίρνουμε τη σύγχρονη “αναδιήγηση” τοις μετρητοίς.

Η Kate Daly, πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων στο Fox και νυν παρουσιάστρια ραδιοφωνικής εκπομπής, ερεύνησε τα αρχεία ειδήσεων σχετικά με την πανδημία του 1918 και ανακάλυψε ότι, σαν ένα γιγαντιαίο παιχνίδι ψιθύρων, κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, οι αριθμοί των νεκρών που αναφέρονταν στις εφημερίδες αυξάνονταν σταθερά. Οι αρχικές αναφορές για τους νεκρούς είναι πολύ μικρές στις ΗΠΑ ανά κομητεία και ανέρχονται σε περίπου 100.000. Αλλά μέχρι το 1920, ανέφεραν 500.000 νεκρούς στις ΗΠΑ. Το 1941, δύο δεκαετίες μετά το γεγονός, ανέφεραν ότι οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς παγκοσμίως ανέρχονταν σε 10 εκατομμύρια. Μέχρι το 1975 οι αναφορές των εφημερίδων διπλασίασαν τον αριθμό σε 20 εκατομμύρια νεκρούς. Ο Mike Leavitt DHS ανέφερε το 2005 ότι ο αριθμός ήταν 38 εκατομμύρια, και τώρα το CDC μας λέει ότι 50 εκατομμύρια πέθαναν παγκοσμίως[2].

Καθώς ανέλαβα την αναζήτηση στο αρχείο ειδήσεων, αναγνώρισα πολύ γρήγορα ότι οι εφημερίδες των αρχών του 20ού αιώνα χρησιμοποιούνταν για την ίδια προπαγάνδα που υποφέρουμε σήμερα. Μπορεί να νομίζουμε ότι μόνο οι ειδήσεις στην ψηφιακή εποχή ελέγχονται από μερικές μεγάλες εταιρικές φωνές, αλλά διαπίστωσα ότι, από το 1917-1922, εφημερίδες από όλη την Αμερική είχαν πανομοιότυπα άρθρα με διαφορετικά εμβλήματα. Είναι κάπως χιουμοριστικό, αλλά και επιβεβαιωτικό της ελεγχόμενης φύσης του Τύπου το γεγονός ότι, στις μέρες της λινοτυπίας, όταν κάθε άρθρο παραγόταν με το χέρι χρησιμοποιώντας μολύβδινα τυπογραφικά γράμματα, τα ορθογραφικά λάθη ήταν διαφορετικά, αλλά το ίδιο ακριβώς λεξιλόγιο χρησιμοποιούνταν σε “εφημερίδες μικρών πόλεων” σε όλη τη χώρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός: αυτά τα άρθρα για την “πανδημία” δεν ήταν ποτέ μεγάλα πρωτοσέλιδα – θάφτηκαν δίπλα στα εκκλησιαστικά νέα και τις τελευταίες πωλήσεις γυαλιών οράσεως.

Σύμφωνα με ένα ιστορικό έγγραφο του Χάρβαρντ του 1920, 5.000 άνθρωποι στη Βοστώνη πέθαναν από την πανδημία του 1918 και το ίδιο άρθρο ανέφερε ότι η Βοστώνη ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πόλη σε αριθμό θανάτων στην Αμερική[3]. το γεγονός αυτό οδηγεί επίσης στο να αμφισβητήσει κανείς και πάλι τον αριθμό των 500.000 θανάτων στις ΗΠΑ. Εξηγεί επίσης το περίεργο γεγονός ότι κανείς στην οικογένειά μου δεν ανέφερε αυτό το υποτιθέμενο τρομακτικό γεγονός της νόσου.

Οι παππούδες μου και οι προ-θείοι και οι θείες μου, που ζούσαν και εργάζονταν το 1918, δεν συζήτησαν ποτέ για πανδημία ή έστω για κάποιο μεγάλο ξέσπασμα ασθένειας. Ο παππούς μου ήταν ένας μουσικός του στάβλου και μεγάλος παραμυθάς που μου διηγούνταν οικογενειακές ιστορίες για τα πάντα – η μεγάλη θεία Ντέλια έπεφτε στη στέρνα, τα προβλήματα που προέκυπταν από τη χρήση ενός καρφιού σε καιρό 20 βαθμών κάτω από το μηδέν για να αγκιστρώσει τον τιμονιέρη στην άμαξα που τραβούσε άλογο – αλλά ούτε μια κουβέντα για τη Μεγάλη Πανδημία του 1918. Παρόλο που θα συνέβαινε στην ακμή της νεαρής ενηλικίωσής του, η “Μεγάλη Πανδημία” προφανώς δεν αποτέλεσε σημαντικό γεγονός στη ζωή του. Στο ημερολόγιό του, το οποίο κρατούσε πιστά καθημερινά από το 1893 έως το 1963, υπάρχει μία καταχώρηση το 1918 ότι κάποιος συγγενής του “κόλλησε γρίπη”. Καμία άλλη αναφορά σε θάνατο ή αναπηρία -και κατέγραφε πιστά αυτά τα γεγονότα όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πατέρας μου ήταν 13 ετών την εποχή της πανδημίας. Συζήτησε μαζί μου ότι είχε πάθει οστεομυελίτιδα – μια μόλυνση της κνήμης του που είχε ως αποτέλεσμα να είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι για μήνες όταν ήταν περίπου 10 ετών. Αυτό θα έπρεπε να είχε εστιάσει την προσοχή του στο θέμα της ασθένειας και της ανάρρωσης. Αλλά δεν ανέφερε ποτέ “την πανδημία”. Ως ενήλικας, απέκτησε το MD, το DDS και το διδακτορικό του στη βιοχημεία, δίδαξε Οδοντιατρική στο Χάρβαρντ, έκανε έρευνα, άσκησε την ιατρική και ήταν γενικά μελετητής της ιστορίας του 20ού αιώνα – αλλά μια “πανδημία” δεν ήταν στο ραντάρ του.

Πρόσφατα μίλησα σε μια ομάδα περίπου 350 ατόμων και απλώς ζήτησα από οποιονδήποτε να μου πει μετά αν είχε ακούσει ποτέ συγγενείς να μιλούν για την απώλεια μελών τους στην “πανδημία” του 1918. Μόνο ένα άτομο μου είπε ότι η οικογένειά της παρέδωσε μια ιστορία, αλλά όταν την ερεύνησε, το άτομο είχε στην πραγματικότητα πεθάνει χρόνια πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Το γιατί η πανδημία ονομάστηκε ισπανική γρίπη δεν είναι σαφές. Η ασθένεια δεν ξεκίνησε στην Ισπανία, αλλά μάλλον γύρω από το Φορτ Ράιλι του Κάνσας, το οποίο ήταν βάση εκπαίδευσης για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες στη βάση αρρώσταιναν και πολλοί πέθαιναν από μια παράξενη πνευμονική διαταραχή που συνδεόταν με πυρετό, σοβαρή κόπωση και αιματηρές εκκρίσεις.

Έχουμε πολλές πηγές άμεσης ιστορίας του γεγονότος -βιβλία μνήμης που γράφτηκαν από οικογένειες, το ημερολόγιο και τα μετέπειτα βιβλία της Dr. Eleanora McBean που προσφέρθηκε εθελοντικά με την οικογένειά της για να παρέχει φροντίδα στους νεοσύλλεκτους, τα αποτελέσματα της αυτοψίας του συνταγματάρχη William Welch και των παθολόγων από το Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων, τη φαρμακευτική ιστορία, τα ιστορικά αρχεία του Κάνσας, τα αρχεία της Nany και της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας και πολλές άλλες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Σε αντίθεση με σήμερα, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια να κατανοήσει τη μετάδοση της ασθένειας. Στρατολόγησαν εθελοντές που έσκυβαν πάνω από τους ετοιμοθάνατους χωρίς να τους αγγίζουν, βάζοντας το στόμα τους κοντά στο στόμα των αρρώστων και αναπνέοντας τις εκπνοές τους.

Οι εθελοντές δεν αρρώστησαν. Στη συνέχεια, έβαλαν άρρωστους και ετοιμοθάνατους να βήξουν πάνω στους εθελοντές. Πήραν σφουγγάρι από τη βλέννα και τις ρινικές εκκρίσεις των αρρώστων και τις έβαζαν στη μύτη και το λαιμό των καλών. Τις ημέρες πριν από τα αντιβιοτικά, έκαναν ακόμη και στύψιμο των εκκρίσεων των ετοιμοθάνατων και έκαναν ένεση αυτού του διαλύματος στους εθελοντές των πηγαδιών. Αλλά ό,τι κι αν έκαναν, δεν μπορούσαν να μεταφέρουν αυτή τη νέα ασθένεια στους υγιείς εθελοντές. Σε πραγματικούς αριθμούς, οι μηδέν από τους 118 εθελοντές των πηγαδιών αρρώστησαν. Από τα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού: “Οι εθελοντές εκτέθηκαν επανειλημμένα σε νοσοκομειακούς ασθενείς που παρουσίαζαν συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη, σε μια προσπάθεια να τους κάνουν να προσβληθούν από τη νόσο. Παρόλο που οι 118 άνδρες δεν κατάφεραν να αναπτύξουν γρίπη, όλοι έλαβαν πλήρη αμνηστία σε αναγνώριση της συμμετοχής τους.”[4] (Αυτό σας λέει ότι οι “εθελοντές” δεν ήταν στην πραγματικότητα τόσο εθελοντές – πιθανόν να βρίσκονταν στη φυλακή εκείνη την εποχή).

Περιέργως, τα άλογα προσβάλλονταν επίσης από αυτή την αναπνευστική νόσο, οπότε προσπάθησαν να αποδείξουν τη μετάδοση στα άλογα. Μετακίνησαν σακούλες ζωοτροφών από το ρύγχος ενός άρρωστου αλόγου σε ένα υγιές άλογο. Κανένα υγιές άλογο δεν αρρώστησε. Προσπάθησαν να βρουν έναν βάκιλο που να ευθύνεται για την ασθένεια, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν βακίλους που δεν βρέθηκαν και στο πηγάδι. Παρ’ όλα αυτά, στο τέλος του χρόνου, απλά δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν την ιδέα της μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, (ή όπως και σήμερα, τους έδιναν κίνητρα ή/και τους εξανάγκαζαν οι φαρμακευτικές εταιρείες). Το απρόθυμο συμπέρασμα των ερευνητών της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας εκείνη την εποχή ήταν το εξής (αναπαράγεται με την αρχική έντονη και κεφαλαία γραφή):

“Τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων υποδεικνύουν ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ότι η γρίπη ΜΠΟΡΕΙ να μεταδοθεί μέσω των εκκρίσεων των ανώτερων αναπνευστικών οδών από ασθενείς σε πρώιμα στάδια αυτής της νόσου, πιθανότατα μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες από την έναρξη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να εξαχθούν πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα… Τα συμπεράσματα αυτά, ωστόσο, έρχονται σε αντίθεση με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα κάθε μιας από τις τρεις σειρές πειραμάτων που αναφέρονται στο έγγραφο, όπου διαπιστώνουμε ότι ΚΑΝΕΙΣ από τους εθελοντές στρατιώτες που εκτέθηκαν στα υγρά ασθενών με συμπτώματα της ισπανικής γρίπης δεν προσβλήθηκε από τα συμπτώματα της ισπανικής γρίπης.”[5].

Ο Dr. William Welch και μια ομάδα παθολόγων της AFIP, ανέλαβαν με γενναιότητα να κάνουν αυτοψία στους νεκρούς. (Αυτό θα έπρεπε να είναι η πρώτη γραμμή έρευνας σε κάθε νέα “ασθένεια”, αλλά στην πραγματικότητα απαγορευόταν από τις ιατρικές αρχές στην εποχή του COVID). Οι φροντιστές των ετοιμοθάνατων, το 1918, είχαν παρατηρήσει ότι οι νεαροί άνδρες εμφάνιζαν πυρετό και βήχα, και στη συνέχεια ξαφνικά έβηχαν αίμα και πέθαιναν.

Οι αυτοψίες των στρατευμάτων αποκάλυψαν ότι πολλοί από αυτούς είχαν πνεύμονες γεμάτους αίμα. Ορισμένοι ήταν “παγιωμένοι” ή οιδηματώδεις και βρέθηκαν συστηματικά βακτήρια. Αλλά οι παθολόγοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς η “βακτηριακή πνευμονία” θα ενεργούσε τόσο διαφορετικά το 1918 από οποιαδήποτε προηγούμενη συνάντηση. Μια ανασκόπηση έγινε 100 χρόνια αργότερα από τον ερευνητή Zon-Mei Sheng κ.ά., ο οποίος εξέτασε μπλοκ ιστών παραφίνης από προσωπικό του στρατού που είχε πεθάνει από τη νόσο. “Και οι 68 περιπτώσεις είχαν ιστολογικές ενδείξεις βακτηριακής πνευμονίας και το 94% εμφάνιζε άφθονα βακτήρια στη χρώση Gram”.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν τη σύγχρονη γενετική ανάλυση (μη διστάσετε να μεταβείτε στην ατάκα):

“Η ανάλυση της αλληλουχίας της περιοχής δέσμευσης του υποδοχέα της ιικής αιμοσυγκολλητίνης που πραγματοποιήθηκε σε RNA από 13 περιστατικά υπέδειξε μια τάση από μια πιο “πτηνοειδή” εξειδίκευση του ιικού υποδοχέα με το G222 σε προπανδημικά περιστατικά σε μια πιο “ανθρωποειδή” εξειδίκευση που σχετίζεται με το D222 σε περιστατικά κορύφωσης της πανδημίας. Η κατανομή των ιικών αντιγόνων στο αναπνευστικό δέντρο, ωστόσο, δεν ήταν προφανώς διαφορετική μεταξύ των περιπτώσεων προπανδημίας και πανδημίας αιχμής ή μεταξύ λοιμώξεων με ιούς που φέρουν διαφορετικούς πολυμορφισμούς δέσμευσης υποδοχέα. Ο πανδηµικός ιός του 1918 κυκλοφορούσε για τουλάχιστον 4 µήνες στις Ηνωµένες Πολιτείες πριν αναγνωριστεί επιδηµιολογικά τον Σεπτέµβριο του 1918. Τα αίτια της ασυνήθιστα υψηλής θνησιμότητας στην πανδημία του 1918 δεν εξηγούνται από τις παθολογικές και ιολογικές παραμέτρους που εξετάστηκαν”. [6]

Προφανώς, ήθελαν να βρουν ιογενή αιτία, αλλά αντ’ αυτού βρήκαν βακτήρια και κανένα συνεπές ιογενές μοτίβο. Τι συνέβαινε λοιπόν το 1918;

Ως ένα κομμάτι της ιατρικής ιστορίας που δεν διδάσκεται στους σύγχρονους φοιτητές ιατρικής, η γρίπη δεν υπήρχε ως ετήσια ασθένεια μέχρι περίπου τη δεκαετία του 1850, μετά την τοποθέτηση των πρώτων τηλεγραφικών γραμμών. Η διάγνωση “νευρασθένεια” επινοήθηκε το 1867 για να περιγράψει μια ασθένεια με νευρικότητα, ατονία, αίσθημα παλμών, κατάθλιψη και μερικές φορές εστιακή παράλυση. Παρατηρήθηκε ότι η διαταραχή συσσωρευόταν γύρω από τους εγκαταστάτες τηλεγραφικών γραμμών, τους χειριστές τηλεφωνικών κέντρων και τους σιδηροδρομικούς εργάτες (οι γραμμές τηλεγραφημάτων τοποθετούνταν κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών) και έτσι η νευρασθένεια έγινε γνωστή ως νόσος των τηλεγραφητών.

Μάλιστα, το 1907, οι χειριστές των τηλεφωνικών κέντρων της Bell Telephone στο Τορόντο κατέβηκαν σε απεργία για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτό καταγράφηκε σε μελέτη Βασιλικής Επιτροπής στον Καναδά, με επικεφαλής έναν πρώην πρωθυπουργό. Και η “παράλυση του τηλεγραφητή” αναφέρθηκε από έναν γιατρό στη Γαλλία[7]. Τον Οκτώβριο του 1917, κατόπιν αιτήματος του Σώματος Σηματοδότησης του Στρατού των ΗΠΑ, το K.S.A.C. θέσπισε ένα μάθημα ασύρματης τηλεγραφίας. [8] Οι νεοσύλλεκτοι του στρατού στο Ft. Riley του Κάνσας εκπαιδεύονταν για να γίνουν τηλεγραφητές για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πριν σκεφτείτε ότι η ηλεκτρομαγνητική έκθεση είναι πολύ τραβηγμένη ως εξήγηση, ανακαλύφθηκε ότι η κατασκευή μιας μακράς συστροφής στο χάλκινο σύρμα για τις γραμμές τηλεγραφημάτων μείωσε τα συμπτώματα της νευρασθένειας που παρουσίαζαν οι άνθρωποι που εργάζονταν κάτω από τις γραμμές. Και η πραγματικά πειστική απόδειξη ήρθε από το απροσδόκητο πεδίο της αστρονομίας. Στη δεκαετία του 1970, ο αστρονόμος R.E. Hope-Simpson και ένας μαθηματικός από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας ονόματι F. Hoyle απέδειξαν ότι τα κρούσματα γρίπης εμφανίζονταν σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με την αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα – ηλιακές κηλίδες εκλάμψεις κ.λπ.[9].

Ο Ken Tapping,- ένας Καναδός αστρονόμος το 2001 έκανε επίσης την παρατήρηση ότι κατά τα έτη 1700 έως 1979, συμπεριλαμβανομένων 150 ετών πριν από την εποχή της Τηλεγραφίας, οι επιδημίες γρίπης εμφανίζονταν με διαφορά μιας έως τριών δεκαετιών και συνέπιπταν απόλυτα με τις κορυφές της ηλιακής μαγνητικής δραστηριότητας. Όπως τεκμηριώνεται στο βιβλίο του Dr. Arthur Furstenberg The Invisible Rainbow (Το αόρατο ουράνιο τόξο) ένας μολυσματικός παράγοντας δεν εξηγεί τη σχεδόν ταυτόχρονη μετάδοση της ασθένειας σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή πριν από τις αερομεταφορές[10]. Αναφορές που βασίζονται σε ημερολόγια πλοίων αποκαλύπτουν ότι, στην εποχή των “ξύλινων πλοίων και των σιδερένιων ανθρώπων”, η ασθένεια θα σάρωνε ταυτόχρονα πολλά πλοία ευρέως διασκορπισμένα στη θάλασσα – πλοία που δεν είχαν έρθει σε επαφή με τη στεριά ή με άλλα πλοία για παρατεταμένες περιόδους. Και όπως επισημαίνει ένα άρθρο του 2016 από τους Qu και Gao κ.ά. “Sunspot Activity, Influenza and Ebola Outbreak Connection”, η γρίπη μπορεί να μην είναι η μόνη ασθένεια στην οποία οι ιδέες μας για τη μετάδοση μπορεί να είναι λανθασμένες[11] (Σκεφτείτε το αυτό όταν το θέμα του 5G και του Covid επανέρχεται συνεχώς στην επιφάνεια).

Φωτογραφία της Μαντάμ Μπλαβάτσκυ να κρατάει μια βεντάλια, Μάιος 1887. Είναι ενδιαφέρον ότι η Μαντάμ Έλενα Μπλαβάτσκυ η διάσημη (ή διαβόητη όπως θα σημείωναν κάποιοι) Θεοσοφιστής έγραψε: “Δεν φαίνεται λοιπόν, σαν τα αίτια που προκάλεσαν τη γρίπη να ήταν μάλλον κοσμικά παρά βακτηριακά- και ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν μάλλον σε αυτές τις ανώμαλες αλλαγές στην ατμόσφαιρά μας”. Και ακόμη πιο προνοητικά, κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας γρίπης το 1890: “Τη γρίπη την έχεις ήδη στην τσέπη σου, γιατί οι άνθρωποι τη βλέπουν να ξεπροβάλλει. Από ανθρώπους που σκοτώνονται καθημερινά στους δρόμους του Λονδίνου πέφτοντας πάνω στα ηλεκτρικά καλώδια του νέου Lighting craze έχουμε ήδη ένα προαίσθημα μέσω των ειδήσεων από την Αμερική”.

Η βιολογία/φυσιολογία αυτού του φαινομένου είναι τουλάχιστον εν μέρει κατανοητή. Ο μεταβολισμός εξαρτάται από μια αλυσίδα μεταφοράς ηλεκτρονίων μέσα στα μιτοχόνδρια-ενδοκυτταρικά οργανίδια που παίρνουν τα αποτελέσματα του μεταβολισμού και τα μετατρέπουν σε ενέργεια μέσα σε κάθε ζωντανό κύτταρο. Η ροή των ηλεκτρονίων μπορεί να μεταβληθεί με την εφαρμογή ενός ξαφνικού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Επιπλέον, ο ρυθμός με τον οποίο εισάγεται το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο έχει σημασία. Στην ιατρική, κάποτε διδαχθήκαμε τον “Νόμο του Cannon για το σώμα” ότι το σώμα ανταποκρίνεται στον ρυθμό αλλαγής και όχι μόνο σε απόλυτες τιμές.

Είμαστε φυσιολογικά πιο ικανοί να προσαρμοστούμε σε ένα νέο περιβάλλον αν αυτό εφαρμόζεται αργά. Έτσι, στο ξέσπασμα του 1918 στο Ft. Riley, κάποιοι νεοσύλλεκτοι -που δεν είχαν εκτεθεί προηγουμένως σε ηλεκτρικό ρεύμα- ξαφνικά περιβλήθηκαν από μίλια χάλκινων καλωδίων που μετέδιδαν σήματα τα οποία πληκτρολογούνταν σε δυσαρμονική συχνότητα 7,2 Hz, λίγο πιο κοντά στον φυσικό γήινο συντονισμό Σούμαν των 7,83 Hz. Παρατηρήθηκε από τους γιατρούς που υπηρετούσαν στα στρατόπεδα κατά τη διάρκεια του φθινοπωρινού κύματος της γρίπης του 1918, ότι εκείνοι οι νέοι άνδρες που πέθαιναν, τις περισσότερες φορές, ήταν τα μεγαλόσωμα, γεροδεμένα αγόρια της υπαίθρου, και όχι τα χλωμά, κοκαλιάρικα αγόρια της πόλης. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τα παιδιά της πόλης είχαν ήδη προσαρμοστεί σιγά σιγά στην ηλεκτροδότηση των πόλεών τους. [12]

Πριν από το 1900, οι ιατρικές μελέτες για τη νόσο του τηλεγραφητή και τη νευρασθένεια έδειξαν στην πραγματικότητα ότι οι άνθρωποι μπορεί να είχαν μια μίζερη ύπαρξη γεμάτη άγχος, αλλά αυτό δεν μείωνε τη διάρκεια ζωής τους -στην πραγματικότητα η διάρκεια ζωής μπορεί να παρατάθηκε ελαφρώς. Τι ήταν λοιπόν η αιτία για τον ξαφνικό μαζικό θάνατο στο στρατόπεδο; Υπήρχαν τουλάχιστον δύο άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στην καταμέτρηση των θανάτων κατά την Πανδημία, οι οποίοι θυμίζουν πολύ τους σημερινούς θανάτους από COVID.

Το 1918, η εταιρεία Bayer, θυγατρική της IG Farben, είχε μόλις χάσει την πατέντα της για την ασπιρίνη, ένα φάρμακο που Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία ότι μείωνε τον πυρετό. Έτσι, η εταιρεία διεξήγαγε μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων για να πείσει τους γιατρούς μέσω της AMA και του νεοσύστατου οργανωμένου ιατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος ότι η μείωση της θερμοκρασίας με την Ασπιρίνη, ήταν μια σπουδαία ιδέα για την ανάρρωση από την ασθένεια! Σήμερα, έχουμε σημαντικά δεδομένα από την Ινδία για τη θεραπεία της φυματίωσης και της πολιομυελίτιδας, ότι ο πυρετός είναι ευεργετικός για την αντιμετώπιση της νόσου. Η μείωση της θερμοκρασίας με χημικά μέσα παρέτεινε την ενεργό φάση της νόσου και είχε ως αποτέλεσμα περισσότερη παράλυση και αυξημένη θνησιμότητα. Αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν ήταν διαθέσιμες το 1918, (και εξακολουθούν να αγνοούνται από τους περισσότερους γιατρούς σήμερα).

Ούτε οι γιατροί του 1918 κατανοούσαν τον κίνδυνο αιμορραγίας με την υψηλότερη δοσολογία της Ασπιρίνης. Οι ημερολογιογράφοι της πανδημίας αναφέρουν ότι είδαν γιατρούς να δίνουν χούφτες ασπιρίνης για να μειώσουν τον πυρετό στους νεοσύλλεκτους. Και, σε επιβεβαίωση, παρατηρήθηκε από τους γιατρούς του 1918 ότι καθώς η ασθένεια εξελισσόταν, τα θύματα άρχισαν να αιμορραγούν από τη μύτη και το στόμα. Πολλοί θάνατοι συνέβησαν στη συνέχεια με αιμορραγικούς πνεύμονες – πνεύμονες γεμάτους με αίμα, όχι με πύον.

Τέλος, και πιθανώς ο πιο επιζήμιος, αλλά και πιο συζητήσιμος, παράγοντας ήταν ο εξής: Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η πρώτη σύγκρουση στην οποία δόθηκαν στους στρατιωτικούς μας πολλαπλά (και πειραματικά) εμβόλια.

Δρ Frederick L. Gates
Ο Dr. Frederick L. Gates δεν προερχόταν από μία αλλά από πολλές σχολές της Ivy League, ξεκινώντας από το U. of Chicago και μεταφερόμενος στο Yale, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο Andrew D. White (ο White ήταν μέλος του Order of Skull and Bones).

Στη συνέχεια, ο Gates αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Johns Hopkins το 1913 και το 1917, όταν η Αμερική μπήκε στον πόλεμο, κατατάχθηκε εθελοντικά στο Ιατρικό Σώμα του Στρατού. Κατατάχθηκε ως ανθυπολοχαγός. Παραδόξως, για έναν νεοεκλεγμένο ιατρό, ο Γκέιτς τοποθετήθηκε στο προσωπικό του Ινστιτούτου Ροκφέλερ, πιθανότατα λόγω του ότι ο πατέρας του Φρέντερικ Τέιλορ Γκέιτς ήταν προσωπικός βοηθός του Τζον Ντι Ροκφέλερ.

Ο Γκέιτς ο μεγαλύτερος πιστώνεται την εμπλοκή του Ροκφέλερ στην οργανωμένη ιατρική. ” Αν και ο ίδιος ο Ροκφέλερ πίστευε στη λαϊκή ιατρική, ο δισεκατομμυριούχος άκουγε τους ειδικούς του και ο Γκέιτς τον έπεισε ότι θα μπορούσε να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση εκσυγχρονίζοντας την ιατρική, ιδίως με τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης, τη χορηγία ερευνών για τον εντοπισμό θεραπειών και τη συστηματική εξάλειψη εξουθενωτικών ασθενειών που εξαντλούσαν την εθνική αποτελεσματικότητα, όπως ο αγκυλόστομος… Το 1901, ο Γκέιτς ο πρεσβύτερος σχεδίασε το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Ροκφέλερ (σήμερα Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ), του οποίου ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Στη συνέχεια σχεδίασε το Ίδρυμα Ροκφέλερ, στο οποίο έγινε διαχειριστής κατά τη δημιουργία του το 1913″. [13]

Σύμφωνα με τη μνημειακή βιογραφία του, ο δρ Φρέντερικ Λ. Γκέιτς “έδωσε διαλέξεις σε στρατιωτικές ομάδες (στο Ινστιτούτο Ροκφέλερ) … του ανατέθηκε επίσης να επισκέπτεται στρατόπεδα εκπαίδευσης, προς το συμφέρον της προληπτικής ιατρικής, και ταξίδεψε ευρέως”. Αυτό που δεν αναφέρουν είναι ο ρόλος του ως βασικού ερευνητή στους εμβολιασμούς που έγιναν στο Ft. Riley του Κάνσας πριν από το ξέσπασμα της νόσου.

Στις 25 Μαΐου 1917 είχε ιδρυθεί στο Ft. Riley του Κάνσας μια στρατιωτική ιατρική σχολή. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο του 1917, εμφανίστηκαν 525 κρούσματα τυφοειδούς πυρετού στο Κάνσας και το Πολιτειακό Συμβούλιο Υγείας έκανε 9.000 “δωρεάν εμβόλια”[14]. 3 μήνες αργότερα, εμφανίστηκε επιδημία “μηνιγγίτιδας”.

Το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός των ΗΠΑ εκτίμησαν ότι το 40% και το 36% των στρατιωτών τους είχαν προσβληθεί[15] (Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα “ξέσπασμα” μηνιγγίτιδας αφορά συνήθως ένα ή δύο άτομα. Τα μεγαλύτερα κρούσματα τα τελευταία 50 χρόνια που μπόρεσα να εντοπίσω ήταν ομάδες ομοφυλόφιλων ανδρών στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λος Άντζελες με 20-30 κρούσματα. Το να έχει προσβληθεί πάνω από το 30% του προσωπικού είναι εντελώς έξω από τον κανόνα των αναφερόμενων κρουσμάτων μηνιγγίτιδας). Η αντίδραση ήταν και πάλι η χορήγηση πιο ακατέργαστων σπιτικών εμβολίων κατά της μηνιγγίτιδας, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 1918 και συνεχίζοντας τον Φεβρουάριο του 1918.

Από τα αρχεία της ιστορικής εταιρείας του Κάνσας:

“Μετά από ένα ξέσπασμα επιδημικής μηνιγγίτιδας στο στρατόπεδο Funston του Κάνσας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 1917, πραγματοποιήθηκε μια σειρά εμβολιασμών κατά της μηνιγγίτιδας σε εθελοντές από το στρατόπεδο. Ο ταγματάρχης E. H. Schorer, επικεφαλής του εργαστηριακού τμήματος του παρακείμενου νοσοκομείου βάσης στο Fort Riley, προσέφερε κάθε δυνατότητα που διέθετε και συνεργάστηκε στις εργαστηριακές εργασίες που συνδέονταν με τους εμβολιασμούς… Στο στρατόπεδο, υπό τη διεύθυνση του χειρουργού της μεραρχίας, αντισυνταγματάρχη J. L. Shepard, μια προκαταρκτική σειρά εμβολιασμών σε σχετικά μικρό αριθμό εθελοντών χρησίμευσε για να καθοριστούν οι κατάλληλες δόσεις και οι επακόλουθες τοπικές και γενικές αντιδράσεις. Μετά από αυτή τη σειρά, το εμβόλιο προσφέρθηκε από τον Χειρουργό της Μεραρχίας στο στρατόπεδο στο σύνολό του και “δόθηκε από τους χειρουργούς του συντάγματος σε όσους επιθυμούσαν να το κάνουν”.

Αυτό το απόσπασμα από την εργασία του Dr. Gates σχετικά με την έρευνα που υποβλήθηκε για δημοσίευση το 1918 σας δίνει μια γεύση από την κατάσταση της τέχνης του εμβολιασμού και την εμπλοκή του εκείνη την εποχή:

“Το εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε παρασκευάστηκε στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Rockefeller. Αναπτύξεις 16 ωρών σε άγαρ γλυκόζης 1% σε φιάλες Blake ξεπλένονταν με ισοτονικό διάλυμα άλατος, ομοειδή στελέχη συγκεντρώνονταν και τα συμπυκνωμένα εναιωρήματα θερμαίνονταν αμέσως στους 65°C. για 30 λεπτά για να σκοτωθούν οι κόκκοι και να αδρανοποιηθεί η αυτολυτική ζύμωση… Κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί άρχισαν με την έγχυση 500 εκατομμυρίων κόκκων και αυτή η αρχική δόση αυξανόταν σε διαδοχικές ομάδες κατά 250 ή 500 εκατομμύρια μέχρι να φθάσει τα 2.000 εκατομμύρια. Για τη δεύτερη και την τρίτη δόση σε κάθε ομάδα, η πρώτη δόση συνήθως πολλαπλασιαζόταν επί δύο και επί τέσσερα… Στους μισούς περίπου από τους εμβολιασθέντες, των οποίων η τρίτη ένεση έπρεπε να γίνει μετά τις 4 Φεβρουαρίου 1918, χορηγήθηκε μια τελική ένεση 4.000 εκατομμυρίων, λόγω της εμφάνισης αρκετών αρκετά σοβαρών αντιδράσεων από τη μεγαλύτερη δόση μεταξύ των ιατρικών αξιωματικών στο Fort Riley. Σε ορισμένα συντάγματα οι εμβολιασμοί είχαν ολοκληρωθεί πριν από τις 5 Φεβρουαρίου”.

Την ίδια στιγμή που οι στρατιωτικές βάσεις του Κάνσας εμβολιάζονταν, τα σχολεία για πρώτη φορά επέβαλαν σοβαρά τα εμβόλια για τη φοίτηση στο Κάνσας. Από την εφημερίδα Lawrence Daily Journal World, 3 Ιανουαρίου 1918: [17].

Περίληψη της χρονικής πορείας της πανδημίας του 1918

Στις 25 Μαΐου 1917, είχε ιδρυθεί μια στρατιωτική ιατρική σχολή στο Ft. Riley του Κάνσας.

Τον Οκτώβριο του 1917, 525 κρούσματα τυφοειδούς πυρετού εμφανίστηκαν στο Κάνσας και το Πολιτειακό Συμβούλιο Υγείας κάνει 9.000 “δωρεάν εμβόλια” ως απάντηση στα 525 κρούσματα τυφοειδούς πυρετού στο Κάνσας.

Οκτώβριος και Νοέμβριος, 1917, ξεσπά η μηνιγγίτιδα και χορηγείται δεύτερος γύρος εμβολίων -αυτή τη φορά για τη μηνιγγίτιδα.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018, οι νεοσύλλεκτοι στρατιωτικοί και τα παιδιά των σχολείων, , υποχρεώθηκαν να έχουν μια ποικιλία ακατέργαστων εμβολίων που παρασκευάστηκαν εν μέρει κατά τον εμβολιασμό. Αν και δεν μπορώ να το αποδείξω αυτό στις ειδήσεις, είναι πιθανό -όπως ισχύει και σήμερα- η Υπηρεσία Υγείας των Ινδιάνων να πίεσε τον εμβολιασμό στους ιθαγενείς Αμερικανούς.

Έναν μήνα αργότερα, τον Μάρτιο του 1918, αναφέρθηκαν επιδημίες οστρακιάς από τις κομητείες Cowley, Butler, Dickinson και Leavenworth.

Επίσης, τον Μάρτιο του 1918, πέντε σπουδαστές στο Ινστιτούτο Haskell (Ινδιάνων Αμερικανών), 95 μίλια από το Ft. Riley, είχαν πεθάνει και 457 ήταν άρρωστοι από μια ασθένεια που ονομαζόταν “στρεπτόκοκκος”.

Τον Σεπτέμβριο του 1918, η ασθένεια εξακολουθούσε να μην είναι πρωτοσέλιδο. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρχαν περισσότερες ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη σιταριού, τις αντιγερμανικές διακρίσεις και τους αντιρρησίες συνείδησης στον πόλεμο. Η εφημερίδα Kansas City Star ανέφερε ότι η κυρία James Farrell, από το Έφιγχαμ, ήταν η πρωταθλήτρια πλεξίματος της κομητείας Άτσισον. Είχε πλέξει 100 ζευγάρια κάλτσες για τον Ερυθρό Σταυρό από τον Αύγουστο του 1917.

Τον Οκτώβριο του 1918 αναφέρθηκαν στην πολιτεία τριακόσια κρούσματα της λεγόμενης πλέον “γρίπης”. Το Hays είχε πληγεί περισσότερο με 200 κρούσματα, αλλά παρόλα αυτά αναφέρθηκαν μόνο μερικοί θάνατοι. Στα μέσα Οκτωβρίου του 1918, ο κυβερνήτης του Κάνσας Capper εξέδωσε εντολή για κλείσιμο της πολιτείας, με ισχύ για μία εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η επιδημία γρίπης. Είχαν αναφερθεί πάνω από 7.000 κρούσματα σε ολόκληρη την πολιτεία. Ακόμη και αν συνυπολογιστεί η υποδήλωση, αυτό δεν υποδηλώνει πανδημία επικών διαστάσεων.

Επίσης, στις 25 Οκτωβρίου 1918, ο παππούς μου κατέγραψε στο ημερολόγιό του ότι έφτασαν συγγενείς από τον Καναδά και λίγες ημέρες αργότερα η πόλη των 1200 κατοίκων τέθηκε σε καραντίνα.

 

 

 

2 Νοεμβρίου 1918, το κρατικό υγειονομικό συμβούλιο του Κάνσας ήρε την εντολή απαγόρευσης της γρίπης.

Αυτό το γράφημα δείχνει την πολύ οξεία χρονική πορεία των θανάτων από γρίπη το 1918, που άρχισαν περίπου 6 μήνες μετά την πραγματοποίηση των εμβολιασμών και έφυγαν τρεις μήνες αργότερα – για να μην επιστρέψουν ποτέ.

Παρόλο που έχουμε εποχιακή ασθένεια που ονομάζουμε γρίπη, και περιστασιακά η γρίπη ξεσπά παγκοσμίως, όπως συμβαίνει εδώ και αιώνες, ποτέ από το 1918 δεν έχουμε δει αυτό το ασυνήθιστα θανατηφόρο είδος επιδημίας μέχρι το 2019 και την “πανδημία” του COVID. Αυτό που προεξοφλείται, ξεχνιέται ή αγνοείται σκόπιμα είναι οι παρατηρήσεις της Dr. Eleanora McBean, η οποία είδε πραγματικά το ξέσπασμα της επιδημίας στο Ft. Riley του Κάνσας και ως παιδί βοήθησε την οικογένειά της να φροντίσει τους άρρωστους στρατιώτες και τα μέλη της κοινότητας.

Γράφοντας αργότερα, ως γιατρός, ανέφερε ότι οι μόνοι θάνατοι αφορούσαν τους εμβολιασμένους. Η οικογένειά της εκτίθετο καθημερινά σε άρρωστους ανθρώπους, μαζί με άλλους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να φροντίσουν τους αρρώστους. Ήταν ανεμβολίαστοι και ενώ γύρω τους πέθαιναν άνθρωποι, σύμφωνα με τη δρα McBean “δεν έπαθαν ούτε καν συνάχι”.

Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής αναζήτησης για αυτό το άρθρο επικεντρώθηκε στο Κάνσας, επειδή γενικά αναφέρεται ως το σημείο μηδέν για τη “Μεγάλη Πανδημία”. Ψάχνοντας για την Αμερική, η ασθένεια έπληξε δυσανάλογα τις πόλεις και τις συγκεντρώσεις στρατιωτικών ή άλλων ανθρώπων που ζούσαν μαζί σε κοιτώνες ή σε ινδιάνικους καταυλισμούς.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν εμβόλια ή ήταν πιθανό να τους είχαν πει οι τοπικές αρχές να το κάνουν. Ούτε οι αριθμοί που αναφέρονται από κάθε μεμονωμένη πόλη ή τοποθεσία, ούτε από τις κομητείες φαίνεται να προστίθενται στους ακαθάριστους αριθμούς που ακούμε σήμερα. Είναι προφανές ότι σε μερικά μέρη, ένας ασυνήθιστος αριθμός ανθρώπων αρρώστησε ασυνήθιστα. Αυτά τα μέρη -όπως το Φορτ Ράιλι και η Βοστώνη- δημιούργησαν έναν μύθο που έμεινε στη μνήμη του ιατρικού κατεστημένου περισσότερο από ό,τι στο ευρύ κοινό.

Οι άνθρωποι που εμφάνισαν νευρασθένεια, ελλείψει εμβολιασμού, μπορούσαν να εκδηλώσουν συμπτώματα, αλλά δεν εμφάνισαν τα σοβαρά πνευμονικά συμπτώματα και βρέθηκε σε ορισμένες μελέτες ότι ζούσαν περισσότερο από τον μέσο όρο. Φαίνεται όμως ότι η προπαγάνδα αναπτύχθηκε συνειδητά μέσω των εφημερίδων από το 1920 έως σήμερα όσον αφορά τα αίτια της νόσου του 1918.

Εξετάζοντας το σύνολο των στοιχείων, η πανδημία του 1918 δεν ήταν μάλλον μια μεταδοτική ασθένεια, αλλά μια ασθένεια των μεταδοτικών τεχνολογιών. Οι Αμερικανοί πήγαν στην Ευρώπη και πήραμε μαζί μας τον εξοπλισμό του Telegram και τα εμβόλια για να τα πουλήσουμε στην ευρωπαϊκή αγορά. Όταν οι στρατιώτες επέστρεφαν στην πατρίδα, το κοινό πείστηκε μέσω επιθετικών εκστρατειών μάρκετινγκ να εμβολιαστεί, επειδή τα στρατεύματα επέστρεφαν από την Ευρώπη με “ασθένεια”. Η χρονική στιγμή του εμβολίου εξηγεί την τεράστια έξαρση της ασθένειας και των θανάτων κατά τη διάρκεια ενός στενού χρονικού διαστήματος μετά από μια ταχεία πολλαπλή εξάπλωση των εμβολιασμών. Τα μεταγενέστερα παρατεταμένα, λιγότερο δραματικά περιστατικά θανάτου ακολούθησαν μια πιο υποτονική υιοθέτηση του προγράμματος εμβολιασμού από τους πολίτες.

Η πανδημία του 1918 ως το πρωτότυπο της λοιμώδους μεταδοτικής παγκόσμιας νόσου βασίζεται σε διαστρεβλωμένη ιστορία, προπαγάνδα και υποθέσεις, όχι σε αποδείξεις. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη σήμερα για πραγματική συστηματική επιστημονική έρευνα, όπου εξετάζουμε τα βασικά και τη βάση των απόψεών μας για τη βιολογία και την ασθένεια – και όχι απλώς μια “επιδημιολογική” χαρτογράφηση των αρρώστων, σε συνδυασμό με προκαταλήψεις.

Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να μην αναρωτηθεί κανείς για το ρόλο του Ινστιτούτου Rockefeller υπό τον Gates Senior που ενορχήστρωσε όλο αυτό το σόου. Λαμβάνοντας υπόψη τους γιατρούς και τους επιστήμονες που έχασαν απροσδόκητα τη ζωή τους τον 20ό αιώνα, όπως η διάσημη ερευνήτρια του καρκίνου Δρ Mary Sherman της φήμης του SV-40, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δρ Frederick Gates, μετά τον πόλεμο, και αφού ο πατέρας του είχε πεθάνει, μετακόμισε στο Χάρβαρντ, όπου πέθανε νέος από ένα χτύπημα στο κεφάλι. Σε λιγότερο ευγενικούς κύκλους αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτο ως “κόψιμο της διαδρομής”.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 03/11/2024 @ 5:47 ΠΜ

    Αμαρτίες γονέων…😢

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*