09:47 - 08/03/2024

Υπάρχει ένας πόλεμος κατά της ελευθερίας του λόγου, και δεν θα ικανοποιηθούν ποτέ μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως

Διαφημίσεις

Η ελευθερία να λέμε ό,τι θέλουμε είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα σε μια ελεύθερη κοινωνία. Αν δεν είμαστε ελεύθεροι να μιλάμε, είναι θέμα χρόνου να μας αφαιρεθούν και όλα τα άλλα δικαιώματά μας. Θα πρέπει λοιπόν να μας ανησυχήσει όλους βαθιά το γεγονός ότι η ελευθερία του λόγου δέχεται επιθέσεις όπως ποτέ άλλοτε. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει πεισθεί ότι η “ρητορική μίσους” είναι μια ειδική κατηγορία λόγου που δεν αξίζει προστασίας. Φυσικά στην πράξη η “ρητορική μίσους” καταλήγει να είναι οποιεσδήποτε μορφές έκφρασης που μισεί η αριστερή ελίτ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι νόμοι περί “ρητορικής μίσους” είναι πάντα τόσο αόριστα γραμμένοι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κυνηγήσουν όποιον η αριστερή ελίτ αισθάνεται ότι θέλει να κυνηγήσει εκείνη τη στιγμή.

Δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι επιτρέπεται να λένε ό,τι θέλουν. Οι άνθρωποι λένε συνεχώς πράγματα που με προσβάλλουν βαθιά, βαθιά. Και υπάρχουν κάποιοι που έχουν πει πράγματα για μένα που είναι τρομερά μισητά και αναληθή.

Αλλά αν πρόκειται να έχουμε μια ελεύθερη κοινωνία, οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να λένε ό,τι θέλουν. Επομένως, δεν θα πρέπει ποτέ να υποστηρίξουμε την αφαίρεση της ελευθερίας του λόγου από κανέναν, γιατί μόλις αρχίσουμε να κατεβαίνουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο, είναι απλώς θέμα χρόνου να έρθουν να κυνηγήσουν την ελευθερία μας να λέμε ό,τι θέλουμε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό που συμβαίνει στην πολιτεία της Ουάσινγκτον είναι τόσο ανησυχητικό. Ένας νέος νόμος θα επιτρέπει σε ιδιώτες να εισπράττουν έως και 2.000 δολάρια κάθε φορά που καταγγέλλουν κάποιον στη νέα “τηλεφωνική γραμμή για εγκλήματα μίσους και περιστατικά προκατάληψης”…

Το νομοσχέδιο 5427 της Γερουσίας, αφού υπογραφεί σε νόμο, θα επιτρέπει σε ιδιώτες (σημείωση: αυτό δεν περιορίζεται στους Αμερικανούς πολίτες) να αναφέρουν “περιστατικά προκατάληψης*” (βλ. ορισμό παρακάτω) στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας, με τη δυνατότητα να λάβουν έως και 2.000 δολάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων για αυτό το μη ποινικό περιστατικό. Το νομοσχέδιο ήταν πολύ σαφές: πρόκειται για μη εγκληματική ενέργεια, την οποία στη συνέχεια θα προωθήσουν στις τοπικές αστυνομικές αρχές για να τη διερευνήσουν. Τι είναι αυτό που πρέπει να ερευνήσει; Δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει έρευνα.

Οι Προοδευτικοί & Μαρξιστές που χρηματοδότησαν αυτό το νομοσχέδιο λένε ότι έχει σκοπό να βοηθήσει τα “θύματα εγκλημάτων μίσους” πριν καν συμβεί ένα έγκλημα. Τι λένε; Στην πραγματικότητα, το SB 5427 θα δημιουργήσει μια “τηλεφωνική γραμμή κουτσομπολιού”, θα υπονομεύσει τις νόμιμες ποινικές έρευνες και θα παγώσει, όχι απλώς θα παγώσει, τον λόγο & τον Τύπο στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον. Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να μιλούν σε άλλους και να γράφουν σε άλλους, εκτός από πολύ στενούς φίλους & συγγενείς, από φόβο ότι ένας άπληστος “Κάρεν” θα τους αναφέρει στην εκδοχή της Γκεστάπο της Ουάσιγκτον.

Αυτό είναι τρελό.

Ζούμε τώρα στην Ανατολική Γερμανία;

Έχει επισημανθεί ότι όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να βγάλουν μια περιουσία αναφέροντας τους συμπολίτες τους στη νέα “τηλεφωνική γραμμή κουτσομπολιού”…

“Αφιερώστε πέντε λεπτά στο Twitter οποιαδήποτε μέρα και σας διαβεβαιώνω ότι κάποιος θα πει κάτι προσβλητικό βάσει αυτού του νόμου, το οποίο θα μπορούσαμε να ονομάσουμε “έγκλημα μίσους” και να εισπράξουμε 2.000 δολάρια από τον Γενικό Εισαγγελέα”, δήλωσε η Ιδρύτρια και Πρόεδρος των Συντηρητικών Κυριών της Ουάσιγκτον, Julie Barrett, στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Γερουσίας σε δημόσια ακρόαση στις 20 Φεβρουαρίου. “Ενδεχομένως στοχοποιεί[ουν] ανθρώπους για ενέργειες που δεν τους αρέσουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι εγκλήματα μίσους. Σε συνεργασία με νομοσχέδια όπως το HB 1333, αυτό θα δημιουργούσε ένα είδος “τηλεφωνικής γραμμής κουτσομπολιού” για την καταγγελία ανθρώπων με τους οποίους κάποιος δεν συμφωνεί ή δεν συμπαθεί”.

Φυσικά έχουμε δει παρόμοιες προσπάθειες και σε άλλες πολιτείες.

Στη Νέα Υόρκη, η κυβερνήτης Kathy Hochul σκοπεύει να επεκτείνει μαζικά τους νόμους περί εγκλημάτων μίσους στην πολιτεία της…

Η κυβερνήτης Kathy Hochul τόνισε σήμερα την πρωτοποριακή πρότασή της για την Πολιτεία της Νέας Υόρκης να επεκτείνει τον κατάλογο των κατηγοριών που μπορούν να διώκονται ως εγκλήματα μίσους και ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση επιχορηγήσεων για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας σε μη κερδοσκοπικές, κοινοτικές οργανώσεις που κινδυνεύουν από εγκλήματα ή επιθέσεις μίσους λόγω της ιδεολογίας, των πεποιθήσεων ή της αποστολής τους.

“Η αυξανόμενη παλίρροια του μίσους είναι αποτρόπαια και απαράδεκτη – και δεσμεύομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κρατήσω τους πολίτες της Νέας Υόρκης ασφαλείς”, δήλωσε η Κυβερνήτης Hochul. “Μετά τις κατάπτυστες επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση των εγκλημάτων μίσους κατά Εβραίων και Μουσουλμάνων της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία χρόνια είδαμε βία που τροφοδοτείται από μίσος με στόχο τους μαύρους κατοίκους του Μπάφαλο και ανησυχητικές παρενοχλήσεις κατά AAPI και LGBTQ+ ατόμων στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ μέχρι όλοι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης να αισθάνονται ασφαλείς, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, ποιον αγαπούν ή πώς λατρεύουν”.

Και στο Μίσιγκαν, πέρυσι παρουσιάστηκε ένα νομοσχέδιο που θα καθιστούσε κακούργημα αν κάποιος ένιωθε “τρομοκρατημένος, φοβισμένος ή απειλημένος” από τα λόγια σας…

Τον περασμένο μήνα, η Βουλή του Μίσιγκαν ψήφισε το νομοσχέδιο 4474-νομοθεσία που θα επέκτεινε τον υπάρχοντα νόμο της πολιτείας για τον εθνοτικό εκφοβισμό πέρα από την τρέχουσα προστασία για τη θρησκεία, την εθνικότητα και τη φυλή, σε κατηγορίες που περιλαμβάνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή έκφραση φύλου. Το HB 4474 θα καθιστούσε κακούργημα το έγκλημα μίσους να προκαλεί κάποιος “να αισθάνεται τρομοκρατημένος, φοβισμένος ή απειλούμενος” με λόγια – για παράδειγμα, να αποδίδει σκόπιμα λάθος σε κάποιον τον χαρακτηρισμό του – με πιθανή ποινή φυλάκισης πέντε ετών και πρόστιμο 10.000 δολαρίων.

Η Αριστερά προωθεί εδώ και αρκετό καιρό την παραδοχή της “οι λέξεις είναι βία”. Όμως η προθυμία του Μίσιγκαν να κάνει το βήμα παραπάνω και να ποινικοποιήσει τον λόγο που σχετίζεται με το φύλο έχει καλέσει ένα βρικόλακας από κάποιο δυστοπικό όνειρο.

Σίγουρα δεν μου αρέσει η ρητορική μίσους.

Κάθε μέρα, άνθρωποι λένε πράγματα που με προσβάλλουν τρομερά.

Αλλά υποστηρίζω το δικαίωμά τους να λένε αυτά τα πράγματα, γιατί δεν θέλω να μου στερήσουν την ελευθερία του λόγου.

Και η αριστερή ελίτ δεν θα ικανοποιηθεί ποτέ μέχρι να φτάσει τα πράγματα όσο πιο μακριά γίνεται.

Για παράδειγμα, ένας νέος νόμος στον Καναδά επιτρέπει στα δικαστήρια να βάζουν ανθρώπους στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής τους για “εγκλήματα μίσους”…

Τροποποιεί επίσης τον Ποινικό Κώδικα για να δημιουργήσει ένα νέο αυτόνομο αδίκημα εγκλήματος μίσους που θα επιτρέπει ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης για την αποτροπή της συμπεριφοράς μίσους, καθώς και να αυξήσει τις μέγιστες ποινές για αδικήματα προπαγάνδας μίσους από πέντε χρόνια έως ισόβια κάθειρξη για την υποστήριξη της γενοκτονίας.

“Είμαι πατέρας δύο νέων παιδιών και, όπως οι γονείς και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σε όλο τον Καναδά, είμαι τρομοκρατημένος από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο για τα παιδιά μας”, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αρίφ Βιράνι, καθώς οι Φιλελεύθεροι παρουσίασαν το νομοσχέδιο.

“Είμαι επίσης μουσουλμάνος. Το μίσος που φουντώνει στο διαδίκτυο ριζοσπαστικοποιεί τους ανθρώπους και αυτή η ριζοσπαστικοποίηση έχει πραγματικές επιπτώσεις για την κοινότητά μου και για τόσες άλλες κοινότητες”, πρόσθεσε ο Βιράνι.

Τι συνιστά λοιπόν “έγκλημα μίσους” στον Καναδά;

Λοιπόν, με την πάροδο των ετών οι κανόνες έχουν γραφτεί τόσο ασαφώς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κυνηγήσουν σχεδόν τα πάντα.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί Καναδοί φοβούνται πλέον βαθιά να πουν οτιδήποτε που είναι έστω και στο ελάχιστο “προσβλητικό”.

Τώρα αυτός ο νέος νόμος που προωθεί ο Justin Trudeau θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Αν μπορείτε να το πιστέψετε, αυτός ο νέος νόμος θα επιτρέψει στις αρχές να αναλάβουν ορισμένα είδη ενεργειών ακόμη και πριν διαπράξει ένα έγκλημα μίσους…

Το νομοσχέδιο του Trudeau ονομάζεται Bill C-63 και είναι ένα “νομοσχέδιο για τα εγκλήματα μίσους” που επηρεάζει κυρίως τα “μέσα κοινωνικής δικτύωσης” και ουσιαστικά “ποινικοποιεί ένα ανθρώπινο συναίσθημα”.

“Αν έχετε εισαγωγικά “φόβο του μίσους” … μπορείτε να ζητήσετε από έναν δικαστή να εκδώσει ένα είδος περιοριστικής εντολής κατά του εχθρού σας πριν κάνει οτιδήποτε, πριν πει οτιδήποτε, και αυτή η περιοριστική εντολή μπορεί να περιλαμβάνει κατ’ οίκον περιορισμό, παράδοση οποιουδήποτε νόμιμου όπλου, περιορισμό σε ποιους μπορεί να μιλήσει άμεσα ή έμμεσα, περιορισμό των χώρων που μπορεί να πάει, και να του ζητάτε να κάνει εξετάσεις ούρων και αίματος – μόνο και μόνο επειδή αναφέρετε ότι “φοβάστε” ότι μπορεί στο μέλλον να πει κάποια ρητορική μίσους”, εξηγεί, προσθέτοντας ότι ο λεγόμενος δράστης “δεν χρειάζεται να έχει κάνει τίποτα στο παρελθόν” για να απαιτηθεί να περάσει από τη διαδικασία, καθιστώντας το “νομοσχέδιο προ εγκλήματος”. ”

Τι στο καλό έχει συμβεί στον Καναδά;

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα τόσο ωραίο μέρος για να το επισκεφτείς.

Οι νόμοι που προσπαθούν να περιορίσουν τον τρόπο έκφρασής μας δεν εφαρμόζονται ποτέ ομοιόμορφα.

Αντιθέτως, έχουμε δει το ένα παράδειγμα μετά το άλλο όπου οι συντηρητικοί στοχοποιούνται συγκεκριμένα.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αριστερά πιστεύει ότι είναι πολύ ήπια απέναντι στους βίαιους εγκληματίες, αλλά θα κυνηγήσει τους ακτιβιστές υπέρ της ζωής με όλη τη μανία που μπορεί να συγκεντρώσει.

Αυτή τη στιγμή, μια 59χρονη γιαγιά πιθανότατα θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στη φυλακή επειδή προσπαθούσε να πείσει τις γυναίκες να μην πάνε σε μια κλινική αμβλώσεων…

Στη φυλακή, κάθε κίνηση που κάνει ένας κρατούμενος ελέγχεται. Η κυρία Idoni, 59 ετών, έχει αρχίσει να το συνηθίζει αυτό. Πρέπει να το συνηθίσει, διότι αντιμετωπίζει περισσότερα από 41 χρόνια φυλάκισης – το υπόλοιπο της φυσικής της ζωής.

Η ποινή της αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες για κάποιον που κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί ελεύθερης πρόσβασης στις εισόδους των κλινικών (FACE), ενός νόμου του 1994 που απαγορεύει την παρέμβαση σε οποιονδήποτε αποκτά ή παρέχει “υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας”. Χρησιμοποιήθηκε σπάνια μέχρι την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην υπόθεση Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization που ανέτρεψε την υπόθεση Roe v. Wade τον Ιούνιο του 2022, η οποία επέστρεψε τη ρύθμιση των αμβλώσεων στις πολιτείες.

Το έγκλημά της: να κάθεται κοντά ή μπροστά από τις πόρτες των κλινικών αμβλώσεων για να δώσει στους συμβούλους του πεζοδρομίου λίγα λεπτά για να μιλήσουν στις γυναίκες πριν από τα ραντεβού τους για την άμβλωση και ενδεχομένως να τους αλλάξουν γνώμη. Εννέα στις 10 γυναίκες τους δείχνουν το μεσαίο δάχτυλο και συνεχίζουν να περπατούν, δήλωσε η κ. Idoni. Αλλά μερικές γυναίκες αλλάζουν γνώμη και οι σύμβουλοι πεζοδρομίου λένε ότι η ζωή κάθε μωρού που σώζεται αξίζει τον κίνδυνο.

Περισσότερα από 60 εκατομμύρια μωρά έχουν σκοτωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1973, αλλά οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία δεν λογοδοτούν.

Αντίθετα, όσοι προσπαθούν να κάνουν κάτι για την ανελέητη σφαγή στοχοποιούνται άγρια από τις αρχές.

Ζούμε πραγματικά σε μια ανάποδη κοινωνία.

Το καλό αποκαλείται κακό και το κακό αποκαλείται καλό.

Και αν προσπαθήσετε να μιλήσετε για αυτό που συμβαίνει, μπορεί να βρεθείτε σε τεράστιο μπελά.

Σκοπεύουν να συντρίψουν εντελώς κάθε διαφωνία και δεν θα σταματήσουν ποτέ μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους.

Το νέο βιβλίο του Μάικλ με τίτλο “Chaos” είναι διαθέσιμο σε χαρτόδετο βιβλίο και για Kindle στο Amazon.com, και μπορείτε να δείτε το νέο ενημερωτικό δελτίο του Substack εδώ.

infowars.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*