16:22 - 05/03/2024

Σχεδιάζει η Γερμανία να εξαπολύσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο βομβαρδίζοντας τη ρωσική γέφυρα της Κριμαίας;

Διαφημίσεις

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται μετά την αποκάλυψη στοιχείων ότι η Γερμανία καταστρώνει κρυφά σχέδια για να εφοδιάσει την Ουκρανία με τα όπλα που απαιτούνται για τον βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας στη Ρωσία.

Αυτή την εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα μια ηχογράφηση διάρκειας 38 λεπτών από μια πρόσφατη συζήτηση μεταξύ ανώτερων αξιωματικών της Bundeswehr σχετικά με το πώς θα καταστραφεί η γέφυρα της Κριμαίας και άλλοι ρωσικοί στόχοι για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Η συνομιλία έγινε στις 19 Φεβρουαρίου και αργότερα διέρρευσε στην αρχισυντάκτρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Σε αυτήν, ο στρατηγός Ingo Gerhartz, επικεφαλής της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας (Luftwaffe), ο ταξίαρχος Frank Graefe, αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου επιχειρήσεων της Luftwaffe, και δύο άλλοι Γερμανοί στρατιωτικοί ακούγονται να συζητούν πώς να χρησιμοποιήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus για να επιτεθούν σε βασικούς ρωσικούς στόχους, αλλά να το κάνουν διακριτικά με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρήσουν την αληθοφανή άρνηση, αποφεύγοντας έτσι κάθε πιθανότητα να περάσουν την “κόκκινη γραμμή” της άμεσης εμπλοκής στον πόλεμο.

Μέχρι τώρα, οι δυτικές δυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία έχουν αποφύγει κάθε εμφάνιση άμεσης εμπλοκής στον πόλεμο, αναγνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας. Τώρα, φαίνεται ότι αυτή η κόκκινη γραμμή μπορεί να έχει ξεπεραστεί με αυτή τη νέα ηχογράφηση που διέρρευσε.

Ο Gerhartz ακούγεται στην ηχογράφηση να αναπτύσσει διάφορα “κόλπα” που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Luftwaffe για να περάσει τα όπλα στην Ουκρανία απαρατήρητα και να χρησιμοποιήσει τα στρατεύματα της ίδιας της Γερμανίας για να τα πυροδοτήσει. Ένα τέτοιο τέχνασμα περιλαμβάνει την ύπαρξη “πολλών ανθρώπων [στην Ουκρανία] με πολιτικά ρούχα που μιλούν με αμερικανική προφορά”.

Απαντώντας σε αυτό, ο Graefe είπε στον Gerhartz να μην ανησυχεί, διότι “δεν υπάρχει καμία γλώσσα που να μας καθιστά μέρος της σύγκρουσης”.

(Σχετικά με το θέμα: “Ο κ. Γκρέιφρεϊτς, ο κ: Το Ηνωμένο Βασίλειο σπρώχνει επίσης την αρκούδα βοηθώντας αθόρυβα και μυστικά την Ουκρανία να καταστρώσει σχέδια μάχης εναντίον της Ρωσίας, ενώ προσποιείται ότι δεν εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο).

Η Ρωσία απαιτεί εξηγήσεις από τη Γερμανία

Όσον αφορά τη γέφυρα της Κριμαίας, οι Γερμανοί στρατιωτικοί αξιωματικοί σημείωσαν την πολιτική σημασία της επίθεσης στη γέφυρα, αν και δήλωσαν ότι είναι πιθανώς πολύ ανθεκτική για τους γερμανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus για να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Ο Gerhartz παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι ακόμη και με τους 50 περίπου πυραύλους Taurus που θα μπορούσε να παράσχει η Γερμανία στην Ουκρανία, η εκτόξευση όλων αυτών στη γέφυρα της Κριμαίας μήκους 20 μιλίων “δεν θα αλλάξει την πορεία του πολέμου”, με την υπόνοια ότι θα προκαλούσαν μικρή ζημιά στη συμπαγή κατασκευή.

Η ρωσική κυβέρνηση απαντά στο τηλεφώνημα που διέρρευσε απαιτώντας άμεσες απαντήσεις από τη γερμανική κυβέρνηση για το τι σχεδίαζε μυστικά.

“Απαιτούμε εξηγήσεις από τη Γερμανία”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. “Το επίσημο Βερολίνο πρέπει να την παράσχει αμέσως. Οι προσπάθειες να αποφύγουμε την ερώτηση θα θεωρηθούν παραδοχή ενοχής”.

Σαν παιδί που πιάστηκε με το χέρι στο βάζο με τα μπισκότα, η Γερμανία δεν έχει ακόμη απαντήσει στη διαρροή. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ λέει ότι το ΝΑΤΟ στο σύνολό του έχει τώρα “αυγά στα μούτρα του” με βάση τη σαφήνεια του τι συζητήθηκε και την πρόθεσή του.

Όταν το ρωσικό νομοθετικό σώμα ξανασυνέλθει στις 11 Μαρτίου, θα ασχοληθεί με την ηχογράφηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin, προσθέτοντας ότι το θέμα “αξίζει την πιο σοβαρή συζήτηση” και ότι η Μόσχα πρέπει να “στείλει αίτημα στην Bundestag να διεξάγει έρευνα”.

“Για άλλη μια φορά”, σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η Γερμανία “μετατράπηκε σε εχθρούς μας”.

“Απλά ρίξτε μια ματιά στο πόσο διεξοδικά και με τι λεπτομέρειες οι Γερμανοί συζητούν πυραυλικές επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς στο έδαφος της Ρωσίας και επιλέγουν στόχους και τους πιο λειτουργικούς τρόπους για να βλάψουν την πατρίδα μας και τον λαό μας”, έγραψε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του, την οποία έκλεισε με το σύνθημα της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: “Θάνατος στους φασίστες”!

Πόσο ακόμα θα χρειαστεί να περάσει μέχρι οι περιφερειακές συγκρούσεις όπως η Ρωσία-Ουκρανία και το Ισραήλ-Γάζα να γίνουν καυτές σε παγκόσμιο επίπεδο;



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Putin…προσευχομαστε για σενα..βγαλε τα κρυφα οπλα τα αριστοπολεμικα ξυπνα φιλη Ρωσια..εκ του υπνου ο διαολος το κακο δεν πιανεται φιλος εστω συνενοησημος ,τι αλλο θες γερμανοι βομβαρδιζουν αγγλοι βουλιαζουν Moskva και αμεεικανοι κατευθηνουν στειλε την ποσειδων και πες οτι εφυγε απο τον ελενχο και βουλιαξε βρετανια ,δωσε κανενα αντιπλοικο σε χουθι ,ναδουμς που θακρυφτει ο κουλης αν βουλιαξει η υδρα,η κανενα αεροπλανοφοριο Μπαιντεν ε ει καταντισει αηδια ο Σισι αν δεν καταλαβει την Ταιβαν η ποτε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*