19:59 - 22/02/2024

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών καταγγέλλει την ατιμωρησία της Δύσης για τα εγκληματικά της βιολογικά πειράματα

Διαφημίσεις

Για τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η Δύση δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψει την αλήθεια για τα εγκληματικά βιολογικά πειράματά της, καθώς κατήγγειλε την ατιμωρησία της, η οποία παραβιάζει πολλές διεθνείς συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιολογική και χημική ασφάλεια.

“Η ατιμωρησία με την οποία οι Δυτικοί διεξάγουν βιολογικά πειράματα σε ανθρώπους είναι εξωφρενική”, δήλωσε ο Λαβρόφ στην ολομέλεια του φόρουμ των υποστηρικτών για την καταπολέμηση των σύγχρονων πρακτικών της νεοαποικιοκρατίας Για την Ελευθερία των Εθνών.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από ερευνητές δημοσιογράφους, στην πόλη Μαριούπολη, “κάποτε ελεγχόμενες από το καθεστώς του Κιέβου, μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες διεξήγαγαν πειράματα σε παιδιά και ενήλικες έναντι πενιχρής αμοιβής, χρησιμοποιώντας φάρμακα που καταστέλλουν σχεδόν πλήρως το ανοσοποιητικό σύστημα και διεγείρουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Οι δοκιμές επικεντρώνονταν στην εξάπλωση ασθενειών και επιδημιών μεταξύ των μελών της σλαβικής φυλής”, επισήμανε.

Δήλωσε επίσης ότι τα υλικά που συλλέχθηκαν στάλθηκαν σε ευρωπαϊκά εργαστήρια, η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη. Επανέλαβε ότι οι δυτικές χώρες “δεν θα αποκαλύψουν ποτέ στην παγκόσμια κοινότητα τα γεγονότα που εκθέτουν τα εγκληματικά βιολογικά πειράματά της”. Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι η ατιμωρησία της Δύσης παραβιάζει πολλές διεθνείς συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιολογική και χημική ασφάλεια. “Υπάρχει απόλυτη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου, πόσο μάλλον των ανθρώπινων ζωών”, κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ομιλίας, ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη στάση της Δύσης απέναντι στην παγκόσμια πλειοψηφία και προχώρησε στην παράθεση παραδειγμάτων, όπως ο προϋπολογισμός για τις πράσινες συμφωνίες. “Το 2010 υποσχέθηκαν στις αναπτυσσόμενες χώρες 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για 10 χρόνια ως χρηματοδότηση για το κλίμα. Ωστόσο, η Δύση δεν βιάστηκε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, διαθέτοντας μόνο ψίχουλα από τα υποσχεθέντα κεφάλαια. Το 2015, η υπόσχεση για “100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για 10 χρόνια” επαναλήφθηκε στο Παρίσι, αλλά τίποτα δεν άλλαξε”, δήλωσε.

Συνέδεσε επίσης τις προσπάθειες αυτές με τη χρηματοδότηση πολέμων, όπως στην Ουκρανία. Είπε ότι η ατζέντα για το κλίμα μπήκε στο παιχνίδι για να αποκτηθούν πλεονεκτήματα της αγοράς έναντι των ασθενέστερων χωρών. “Αναθέτοντας “βρώμικες” εγκαταστάσεις παραγωγής σε άλλες χώρες, οι δυτικοί υποστηρικτές της κλιματικής δικαιοσύνης επιβάλλουν πρόσθετο κόστος στα κράτη του Νότου και τα πιέζουν να αγοράσουν δαπανηρές πράσινες τεχνολογίες από τη Δύση”, είπε, λέγοντας ότι τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί για την ανάπτυξη δαπανώνται για την προμήθεια όπλων στο καθεστώς του Κιέβου και άλλα στρατιωτικά εγχειρήματα.

Ένα άλλο παράδειγμα ήταν η διανομή εμβολίων για τον κοροναϊό (COVID-19) της Γουχάν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, ο Λαβρόφ υπενθύμισε στο ακροατήριό του ότι η Δύση εξασφάλισε την πλειοψηφία των σπάνιων εμβολίων, αφήνοντας τους φτωχούς και ευάλωτους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Την ίδια στιγμή, είπε, οι διεθνείς οργανισμοί που ελέγχονται από τη Δύση, καθυστέρησαν σκόπιμα την πιστοποίηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik, το οποίο θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές στις αναπτυσσόμενες χώρες. “Τα δυτικά εμβόλια πιστοποιήθηκαν στην Ευρώπη σχεδόν αμέσως, παρακάμπτοντας τις συνήθεις διαδικασίες. Αλλά κανείς δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος για τυχόν σοβαρές παρενέργειες που προέκυψαν από αυτά τα εμβόλια”, τόνισε επίσης. (Σχετικό: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγορεί τη Δύση ότι σπέρνει χάος σε παγκόσμιο επίπεδο για να προωθήσει συμφέροντα).

Ο Ρώσος Λαβρόφ προσγειώνεται στο Καράκας για να συζητήσει με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο Καράκας για επίσημη επίσκεψη στο μπολιβαριανό έθνος την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, τον αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκεζ και τον υπουργό Εξωτερικών Ιβάν Γκιλ για να συζητήσουν βασικά θέματα διμερούς συνεργασίας και αλληλεπίδρασης στη διεθνή σκηνή, καθώς και να αναλύσουν το παγκόσμιο και περιφερειακό τοπίο.

“Η Βενεζουέλα είναι στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος της Ρωσίας. Οι διμερείς σχέσεις, που βασίζονται σε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης, ευδοκιμούν και αναπτύσσονται ενεργά σε όλους τους κρίσιμους τομείς”, ανέφερε ο Λαβρόφ σε ανακοίνωσή του. “Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στην κυβέρνηση και το λαό της Βενεζουέλας για την υπεράσπιση της εθνικής τους κυριαρχίας και του δικαιώματος να επιλέξουν τη δική τους αναπτυξιακή πορεία”.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Λαβρόφ επισκέφθηκε την Κούβα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ και τον υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ. Μετά την επίσκεψη στη Βενεζουέλα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Βραζιλία για να συμμετάσχει σε υπουργική σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20).



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Είναι ένας πολύ σοβαρος λόγος που καθυστερησε τόσο πολύ ο πόλεμος, εκτός από τα ψέματα της Δύσης για δήθεν συμβιβασμούς. Όμως η Δύση ήθελε να κερδίσει χρόνο για να καταστρεψει τα εργαστήρια

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*