23:51 - 18/02/2024

Έρχεται σύντομα το “Big One”; Η Νότια Καλιφόρνια χτυπήθηκε από 13 σεισμούς σε 25 λεπτά

Διαφημίσεις

Τμήματα της Καλιφόρνιας επλήγησαν από περισσότερους από δώδεκα σεισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Φεβρουαρίου, με 13 σεισμούς να ταρακουνάνε την πολιτεία μέσα σε μόλις 25 λεπτά.

“Καλημέρα Νότια Καλιφόρνια! Νιώσατε τον σεισμό μεγέθους 4,8 βαθμών περίπου δύο μίλια βορειοδυτικά του El Centro στις 12.36 π.μ.; Το σύστημα #ShakeAlert ενεργοποιήθηκε”, ανέφερε ο λογαριασμός Shake Alert του Γεωλογικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) στο X.

Το El Centro είναι μια πόλη στην Imperial Valley στην περιοχή των συνόρων της νότιας Καλιφόρνιας. Οι σεισμοί συνεχίστηκαν μέχρι τη 1:01 π.μ., όταν καταγράφηκε ο 13ος σεισμός της σειράς που ξεκίνησε λιγότερο από μισή ώρα νωρίτερα.

Το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) στο Σαν Ντιέγκο ανακοίνωσε επίσης στο X ότι “ήταν μια πολυάσχολη νύχτα στα ανατολικά μας”. Η υπηρεσία ανέφερε ότι αρκετοί μικροί σεισμοί “σημειώθηκαν στο El Centro τα τελευταία 15 λεπτά”.

Η ανάρτηση του NWS ανέφερε επίσης ότι το γραφείο αισθάνθηκε αρκετούς από τους σεισμούς και ότι από τις 12:53 π.μ. έχουν σημειωθεί 13 σεισμοί.

Το El Centro βρίσκεται περίπου 30 μίλια ανατολικά των συνόρων της κομητείας του Σαν Ντιέγκο και πάνω από 100 μίλια από το ίδιο το Σαν Ντιέγκο, αλλά οι κάτοικοι της πόλης υπέβαλαν αναφορές για ασθενείς δονήσεις στο USGS.

Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές από τη σειρά των σεισμών που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στη Νότια Καλιφόρνια. Αξιωματούχοι εξήγησαν ότι το σύστημα Shake Alert του USGS εκτίμησε ότι τουλάχιστον ένας από τους σεισμούς κατέγραψε μέγεθος άνω των 5,0 βαθμών, γεγονός που προκάλεσε συναγερμούς στα κινητά τηλέφωνα.

Το γρήγορο σύμπλεγμα σεισμών συνέβη δύο ημέρες μετά τον σεισμό μεγέθους 4,6 βαθμών που σημειώθηκε αρκετά χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μαλιμπού την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν αναφέρθηκαν μεγάλες ζημιές ή τραυματισμοί. Η δρ Λούσι Τζόουνς, ειδική σε θέματα σεισμών στην Καλιφόρνια που αποκαλείται “η Μπιγιονσέ των σεισμών”, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι υπάρχει πιθανότητα 5% για έναν μεγαλύτερο σεισμό στη νότια Καλιφόρνια αμέσως μετά. (Σχετικά: Ιστορικές βροχές και πλημμύρες ωθούν τα ρήγματα της Καλιφόρνιας προς τον “Μεγάλο”).

Σεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ έπληξε το Οντάριο της Καλιφόρνιας
Λίγες μόλις ημέρες μετά τη σειρά σεισμών, ένας ακόμη σεισμός έπληξε την πολιτεία την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.

Ένας σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών έπληξε τη Νότια Καλιφόρνια κοντά στην κομητεία Σαν Μπερναρντίνο, ανέφερε το USGS. Σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός σημειώθηκε λίγο έξω από το Οντάριο της Καλιφόρνια, περίπου έξι μίλια νότια της Rancho Cucamonga και περίπου 18 μίλια νοτιοδυτικά του Σαν Μπερναρντίνο. Ο σεισμός θα μπορούσε να γίνει αισθητός μέχρι το Λος Άντζελες και το Huntington Beach, πρόσθεσε το USGS.

Το USGS πρόσθεσε ότι ο σεισμός προήλθε περίπου οκτώ μίλια κάτω από τη γη και σημειώθηκε γύρω στις 11:38 μ.μ. τοπική ώρα της Πέμπτης. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Σύμφωνα με το USGS, οι ζημιές εξαρτώνται από διάφορες μεταβλητές, όπως η συνολική απόσταση από τον σεισμό, το είδος του εδάφους στο οποίο βρίσκεστε και η κατασκευή του κτιρίου.

Το USGS πρόσθεσε ότι οι ζημιές συνήθως δεν εμφανίζονται μέχρι το μέγεθος του σεισμού να φτάσει κάπου πάνω από 4 ή 5.

Μεταβείτε στο Disaster.news για άλλες αναφορές σχετικά με τους σεισμούς και άλλες φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για μια σεισμική ενημέρωση καθώς η σεισμική αναταραχή εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.


 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. παλια ειχα δει μια προφητεια που ελεγε πως μια πολιτια των ΗΠΑ θα βυθστει με ενα μικρου μεγεθους σεισμο αλλα μεγαλης διαρκειας και οι κατοικοι στην αρχη δεν θα ανυσηχίσουν για να φυγουν

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*