19:10 - 15/02/2024

Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα: Δύο διαφορετικοί κόσμοι στο Σύνταγμα – Οι υπέρ και οι κατά, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Διαφημίσεις

Ψηφίζεται σε λίγες ώρες το νομοσχέδιο – Με ψαλτήρια «ξορκίζουν» το γάμο των ομοφύλων μέλη εκκλησιαστικών οργανώσεων – Σημαίες, συνθήματα από τους ανθρώπους που αποκτούν ισότητα στο γάμο

«Δύο κόσμοι» δίνουν το παρών στο Σύνταγμα, ενώ στη βουλή κορυφώνεται η συζήτηση για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και την οικογένεια.
Από τη μία πλευρά συγκεντρώθηκαν,από νωρίτερα το μεσημέρι, οι διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και από την άλλη, λίγο αργότερα, διαδήλωσαν όσοι τάσσονται υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου.

Από τη μια πλευρά οι πολέμιοι του νομοσχεδίου που σε λίγες ώρες θα είναι νόμος του κράτους, αίρωντας ανισότητες και βάζοντας όλους τους πολίτες στην ίδια «κατηγορία» και ταχύτητα, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη με θυμιατά, την Αγία Γραφή, πλακάτ με εικόνες στα χέρια τους δηλώνοντας για πολλοστή φορά την άρνησή τους.

Από την άλλη πλευρά, λίγο αργότερα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μιλούν για μια ιστορική μέρα, αφού γονείς θα πάψουν να είναι «αόρατοι» νομικά για τα παιδιά τους και θα έχουν τα δικαιώματα που αυτονόητα έχουν όλες οι οικογένειες.

«Ούτε βήμα πίσω από την πλήρη ισότητα», «Παλεύουμε για την πραγματική απελευθέρωση», «Love is love», ήταν ορισμένα μόνο από τα συνθήματα που πρωτοστάτησαν στα πανό μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Tις εργασίες στη Βουλή, λίγο πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, επέλεξαν να παρακολουθήσουν από την πλατεία Συντάγματος, σε οθόνη, σε ζωντανή σύνδεση από τη Βουλή, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πολίτες, που εναντιώνονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας στα χέρια σταυρούς, εικόνες αλλά και πλακάτ με σύνθημα πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια, διαβάζοντας Αγία Γραφή και θυμιατίζοντας.

Δείτε φωτογραφίες:

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 02/15/2024 @ 9:59 ΜΜ

    Απο την μια οι χριστιανοταλιμπαν και απο την αλλη οι γκει πουστηδες λεσβιες τα δυο ακρα . ο μεσαιωνασ με την δηθεν προοδο . και οι δυο εκμεταλευονται τα μυαλα μας. οχι στις παρενθετες μητερες τσογκλανια εκμεταλευεστε το γυναικειο σωμα . Υωθετηστε αν θελετε παιδια απο το ορφανοτροφειο. (Εκει πεφτουν συνεχεια θηματα βιασμου απο δηθεν σωστους στρειτ πολιτες )

  2. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 02/16/2024 @ 10:44 ΠΜ

    Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν…ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ… ελευθερώσου…Ένα βήμα μας χωρίζει αγαπητοί από την ένδοξη Ανάσταση του Χριστού και ο Ληστής του Σταυρού μας δείχνει πως ακόμη έχουμε χρόνο, ακόμη και οι της εντεκάτης είναι ευπρόσδεκτοι να εισέλθουν εις την χαρά του Κυρίου μας. Καλή Ανάσταση!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*