16:45 - 14/01/2024

Η πυγμαχία των ΗΠΑ επιτρέπει στους βιολογικούς άνδρες να αγωνίζονται στο γυναικείο τμήμα

Διαφημίσεις

Η USA Boxing, ο εθνικός φορέας που διοικεί την πυγμαχία ολυμπιακού τύπου στις ΗΠΑ, εξέδωσε μια νέα σειρά κατευθυντήριων γραμμών που επιτρέπουν σε βιολογικούς άνδρες που έχουν μετατραπεί σε γυναικες να αγωνίζονται εναντίον γυναικών από φέτος.

Οι τρανς-ταυτοποιημένοι πυγμάχοι που θέλουν να αγωνιστούν σε επίσημες διοργανώσεις πυγμαχίας ολυμπιακού τύπου στις ΗΠΑ θα πρέπει να εκπληρώσουν διάφορες προϋποθέσεις για να αγωνιστούν στην κατηγορία φύλου στην οποία ενδιαφέρονται να αγωνιστούν, συμπεριλαμβανομένης της νομικής δήλωσης της νέας ταυτότητας φύλου τους, της πραγματοποίησης χειρουργικών επεμβάσεων αλλαγής φύλου και της υποβολής σε συνήθεις ορμονικές εξετάσεις.

Οι πυγμάχοι από άνδρα σε γυναίκα πρέπει να αποδείξουν μέσω ορμονικών εξετάσεων ρουτίνας ότι, κατά τους τελευταίους 48 μήνες πριν από τον πρώτο τους αγώνα, τα επίπεδα ολικής τεστοστερόνης στον ορό τους είναι μικρότερα από πέντε νανομόλια ανά λίτρο (nmol/L). Για να συνεχίσουν να αγωνίζονται στη γυναικεία κατηγορία, τα επίπεδα ολικής τεστοστερόνης στον ορό τους πρέπει να παραμείνουν κάτω από πέντε nmol/L για όλη τη διάρκεια της προβλεπόμενης επιλεξιμότητάς τους.

Από την άλλη πλευρά, οι πυγμάχοι από γυναίκα σε άνδρα πρέπει να αποδείξουν ότι τα επίπεδα ολικής τεστοστερόνης στον ορό τους ήταν πάνω από 10 nmol/L για τουλάχιστον 48 μήνες πριν από τους πρώτους τους αγώνες. Ομοίως με τους πυγμάχους MtF, τα επίπεδα ολικής τεστοστερόνης στον ορό τους πρέπει να παραμείνουν πάνω από 10 nmol/L κατά τη διάρκεια της επιλεξιμότητάς τους.

Οι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να αγωνίζονται εκτός της κατηγορίας του βιολογικού τους φύλου. Αυτές οι νέες κατηγορίες είναι σύμφωνες με τους κανόνες που συντάσσονται από τους κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) του 2021 για τη συμμετοχή των τρανσέξουαλ στον αθλητισμό.

Απαιτήσεις USA Boxing UNFAIR και DANGEROUS

Πολλές γυναίκες πυγμάχοι έχουν επανειλημμένα μιλήσει εναντίον της δυνατότητας συμμετοχής σε αγώνες στις κατηγορίες γυναικών των ανδρών-γεννημένων τρανσέξουαλ αθλητών, επικαλούμενες αδικία λόγω των βιολογικών τους πλεονεκτημάτων και κρίσιμες ανησυχίες για την ασφάλεια.

“Σύμφωνα με μια μελέτη, ένα ανδρικό χτύπημα έχει 163% μεγαλύτερο αντίκτυπο από το χτύπημα μιας γυναίκας, ακόμη και αν ειναι προσαρμοσμένο για το βάρος”, δήλωσε η Καναδή πυγμάχος Dr. Katia Bissonnette, η οποία αποσύρθηκε από έναν επαρχιακό αγώνα στο Κεμπέκ όταν έμαθε ότι θα αγωνιζόταν εναντίον ενός transgender αθλητή. Επικαλέστηκε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα. “Στην ομάδα που μελετήθηκε, ο πιο αδύναμος άνδρας παραμένει σωματικά ανώτερος από την πιο δυνατή γυναίκα”.

“Οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να επωμίζονται τους φυσικούς και ψυχολογικούς κινδύνους που επιφέρουν οι αποφάσεις ενός άνδρα σχετικά με την προσωπική του ζωή και ταυτότητα”, δήλωσε η Bissonette. “Θα πρέπει να υπάρχουν δύο κατηγορίες: το βιολογικό αρσενικό και το θηλυκό”.

Παρά τις ανησυχίες αυτές, οι προοδευτικοί διαμαρτύρονται στην πραγματικότητα για τους νέους κανόνες της USA Boxing, επειδή είναι από τις αυστηρότερες πολιτικές για τους τρανς αθλητές.

Η Athlete Ally, μια ομάδα υπέρ των τρανς που υποστηρίζει τη μεγαλύτερη συμμετοχή τρανς στον αθλητισμό, υποστηρίζει ότι οι απαιτήσεις για χειρουργικές επεμβάσεις και οι εξετάσεις τεστοστερόνης “θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την αυτονομία των αθλητών” και μπορεί να βλάψουν την υγεία τους. Η ομάδα ισχυρίζεται επίσης ότι η έρευνα σχετικά με τους τρανσέξουαλ αθλητές και τα βιολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών τους είναι “περιορισμένη” και δεν λαμβάνει υπόψη τους πολλούς άλλους διαφοροποιημένους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η Samantha Riedel, γράφοντας για τον φιλο-ΛΟΑΤ ειδησεογραφικό ιστότοπο Them, υποστηρίζει ότι ακόμη και η ΔΟΕ συνιστά ενάντια σε πολιτικές που είναι δήθεν “επεμβατικές” ή αλλιώς περιττές, όπως οι αλλαγές φύλου και οι γυναικολογικές εξετάσεις.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο σχετικά με την αναγνώριση της Καναδέζας πυγμάχου Katia Bissonnette από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας επειδή αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανσέξουαλ αντιπάλων.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*