14:37 - 14/01/2024

Η συγκάλυψη της επιδημίας φυματίωσης στον καταυλισμό μεταναστών στο Cape Cod ΑΠΟΚΡΥΦΘΗΚΕ από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Διαφημίσεις

Μια τοπική ραδιοφωνική εκπομπή και μια συντηρητική εφημερίδα στη Μασαχουσέτη αποκάλυψαν τη συγκάλυψη μιας επιδημίας φυματίωσης (φυματίωσης) σε έναν καταυλισμό μεταναστών στο Cape Cod.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2023, η διευθύνουσα σύμβουλος Heidi Nelson του Κέντρου Υγείας Duffy έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έκτακτης ανάγκης στους Δημοκρατικούς βουλευτές. Kip Diggs και Christopher Flanagan, τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Julian Cyr και τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Steven Xiarhos σχετικά με τα κρούσματα φυματίωσης που ανακαλύφθηκαν σε ένα μοτέλ στο South Yarmouth. Η κυβέρνηση της κυβερνήτη Maura Healey στεγάζει 100 οικογένειες μεταναστών στο εν λόγω μοτέλ.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Xiarhos τηλεφώνησε στο “The Ed Lambert Show” κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής του στο ραδιόφωνο 95 WXTK με έδρα το Cape Cod για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το περιεχόμενό του που αφορούσε τα κρούσματα φυματίωσης στο καταφύγιο μεταναστών. Ως απάντηση, ο Λάμπερτ επέκρινε τους νομοθέτες και το κέντρο υγείας για την άρνησή τους να αποκαλύψουν το περιεχόμενο και την τρέχουσα κατάσταση της επιδημίας φυματίωσης.

“Με εκπλήσσει το γεγονός ότι άλλοι άνθρωποι που έλαβαν άμεσο αντίγραφο αυτού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν το έστειλαν και δεν είπαν στη Χάιντι ή σε οποιονδήποτε άλλον στο κέντρο υγείας Duffy – ‘δώστε το στον κόσμο’. Η Duffy Health πήρε την απόφαση να μην το στείλει στο κοινό. Γιατί, δεν έχω ιδέα”, δήλωσε ο Lambert.

Οι δικηγόροι του κράτους εμπόδισαν τον Lambert να διαβάσει το email στον αέρα λόγω του “ιδιωτικού” περιεχομένου του. Ο Ξιάρχος υπερασπίστηκε την απόφαση και κατεύθυνε τον Λάμπερτ να υποβάλει αίτημα βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης.

Ωστόσο, ο Λάμπερτ υποστήριξε ότι, καθώς το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη σε ηλεκτρονικά μηνύματα της πολιτείας, εμπίπτει στη δημόσια σφαίρα.

Επιπλέον, ο Lonnie Brennan, εκδότης της Boston Broadside, της μοναδικής εφημερίδας στην πολιτεία που καλύπτει τη διαμάχη για τη φυματίωση, τόνισε την ανάγκη για διαφάνεια. “Παίζουν κρυφτό με τις επιστολές για τη φυματίωση και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να κρύβουν. Θα πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή για την απόκρυψη πραγμάτων από τους φορολογούμενους”, δήλωσε.

Μελέτη: “Η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το θέμα των φορολογούμενων…”: Η φυματίωση γίνεται συχνότερη αιτία θανάτου μεταξύ των προσφύγων, των μεταναστών

Το 2022, μια μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας αποκάλυψε ότι η φυματίωση γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη αιτία θανάτου και ασθένειας μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.

“Οι ομάδες αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο ευάλωτων πληθυσμών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης φυματίωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει συστηματική ανασκόπηση που να επιχειρεί να συνοψίσει τη φυματίωση μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών”, αναφέρεται στη μελέτη.

Ορισμένοι κατηγορούν το νόμο για το δικαίωμα στη στέγαση στη Μασαχουσέτη για τον υψηλό αριθμό μεταναστών. ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι φταίει η έλλειψη λογοδοσίας και διαφάνειας από την κυβέρνηση.

Για παράδειγμα, η έκθεση “2023 Border Report” διαπίστωσε ότι από τους 74 μετανάστες που διαγνώστηκαν με φυματίωση στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού το 2022, οι 25 παραμένουν ασύλληπτοι. Η οργάνωση διαπίστωσε επίσης στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι μετανάστες που γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ με ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, συχνά δεν παρακολουθούν τις υποχρεωτικές ιατρικές παρακολουθήσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Boston Broadside δημοσίευσε ένα άρθρο της Brennan σχετικά με τον κατάλογο των πόλεων όπου φιλοξενούνται μετανάστες στη Μασαχουσέτη, αφού η κυβέρνηση Healey αρνήθηκε αρχικά να αποκαλύψει τις πληροφορίες στον πρόσφατα εκλεγμένο αντιπρόσωπο της πολιτειακής γερουσίας Peter Durant (R-Worcester). Η Brennan σημείωσε ότι οι μετανάστες που φιλοξενούνται σε ιδιωτικά ιδρύματα δεν υπολογίζονται στον κατάλογο.

“Έχουμε λάβει πολλές ενημερώσεις από πολίτες που σημειώνουν παράνομους σε υπερβάλλοντα αριθμό από αυτούς που αναφέρονται και σε τοποθεσίες που δεν αναφέρονται, οπότε ο κατάλογος αυτός φαίνεται να είναι ένας ελάχιστος αριθμός. Οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται σε ιδιωτικές καταστάσεις (κολέγια, ιδιοκτησίες εκκλησιών κ.λπ.) κατά κάποιο τρόπο δεν υπολογίζονται”, έγραψε η Μπρέναν.

Δείτε αυτό το βίντεο καθώς ο Robert Kennedy Jr. μιλάει για τους ανθρώπους που δεν φορούν μάσκα κατά της φυματίωσης, η οποία σκοτώνει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως.

 

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*