09:52 - 12/01/2024

Η ΓΚΕΣΤΆΠΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΉΣ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΎ ΧΡΉΜΑΤΟΣ Η ΑΝΕΊΠΩΤΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ

Διαφημίσεις

Υπάρχει μια ανείπωτη ιστορία στην αμερικανική νομισματική ιστορία. Ορισμένοι διστάζουν ακόμη και να τη συζητήσουν.
Αναφέρομαι στον ίδιο το ρόλο της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ στην καταστροφή του υγιούς χρήματος στην Αμερική.

Καθώς το συνταγματικά κατοχυρωμένο, υγιές χρήμα με τη μορφή φυσικών χρυσών και ασημένιων νομισμάτων -είτε κόβονται ιδιωτικά είτε όχι- έγινε ενοχλητικό εμπόδιο στην επέκταση του μεγέθους και της εξουσίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι κεντρικοί σχεδιαστές άρχισαν να κυκλοφορούν χαρτονένια υποκατάστατα χωρίς αντίκρισμα και δημιούργησαν μια αστυνομική υπηρεσία που μοιάζει με τη Γκεστάπο για να επιβάλει το σύστημα.

Η Μυστική Υπηρεσία ιδρύθηκε το 1865, προς το τέλος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, και προήλθε ως κλάδος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η πρωταρχική εργασία αυτής της ομοσπονδιακής αστυνομικής δύναμης ήταν να εμποδίζει άλλους να παραχαράξουν το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο μόλις είχε εθνικοποιηθεί με πράξεις του Κογκρέσου μέσω του National Currency Act του 1863 και του Coinage Act του 1864.

Μαζί, οι πράξεις αυτές αποτέλεσαν αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως οι Εθνικές Τραπεζικές Πράξεις του 1863 και του 1864.

Αυτοί οι νόμοι της Ουάσινγκτον επέβαλαν φόρους με ένα σύστημα εισπρακτικών δικαστηρίων και εφάρμοσαν την άμεση φορολογία. Αυτό οδήγησε στον πρώτο φόρο εισοδήματος της χώρας. Η κυβέρνηση ενίσχυσε επίσης την ίδρυση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων (IRS), η οποία είχε βολικά ξεκινήσει τη λειτουργία της το 1862. Συνάμα, αυτά στήριξαν το νέο ομοσπονδιακό νομισματικό σύστημα fiat.

Από το 1837 περίπου έως και ένα μέρος του Εμφυλίου Πολέμου, η έκδοση νομίσματος και οι τραπεζικές εργασίες στην Αμερική καθοδηγούνταν από ένα πιο αποκεντρωμένο δίκτυο πολιτειών και ελεύθερων τραπεζικών ιδρυμάτων. Αυτές οι οντότητες εξέδιδαν τραπεζογραμμάτια που μπορούσαν να εξαργυρωθούν με τυποποιημένα χρυσά ή ασημένια νομίσματα ή να ανταλλαγούν με αγαθά και υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ωστόσο, και οι δύο πλευρές εξέδωσαν τα δικά τους τραπεζογραμμάτια για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση των αντίστοιχων πολεμικών τους προσπαθειών, συχνά χωρίς αντίκρισμα από τα δύο νομισματικά μέταλλα.

Η Ένωση προώθησε την έκδοση πράσινου χαρτονομίσματος σε χαρτονομίσματα Demand Notes και United States Notes. Ταυτόχρονα, οι Συνομόσπονδοι τύπωσαν fiat greyback με τις μορφές των Confederate Dollars και των Confederate Treasury Notes.

Ο αριθμός των fiat δολαρίων σε μια τράπεζα και μια περιοχή στη νέα εποχή θα βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στον πληθυσμό και όχι στα αποθέματα χρυσού και αργύρου, γεγονός που αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους η Ένωση συνέχισε να ενθαρρύνει τη μετανάστευση τόσο για τη fiat νομισματική υποστήριξη όσο και για τις πολεμικές προσπάθειες.

Η Ένωση πίεζε να επεκτείνει τα αμερικανικά εδάφη μέσω αυτών των νόμων για να αυξήσει τον πληθυσμό και την έκδοση κυβερνητικού fiat money.

Δεδομένου ότι η Ένωση και το Κογκρέσο επεδίωκαν να επιβάλουν ένα ομοσπονδιακό σύστημα νομίμου χρήματος fiat που δεν βασιζόταν στην υλική αξία και τον εθελοντισμό, χρειάζονταν την επιβολή αυτών των νόμων. Αυτοί οι υποστηρικτικοί νόμοι περιλάμβαναν τους φόρους εισοδήματος και την ίδρυση της IRS. Ο πόλεμος, οι οικονομικές διαμάχες και ο ανταγωνισμός μεταξύ των νομισμάτων δημιούργησαν διάφορα είδη “πλαστών” νομισμάτων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονταν με υπεροψία ότι ένα στα τρία κλασματικά χρυσά ή ασημένια νομίσματα εκείνη την εποχή ήταν πλαστά και δεν περιείχαν το αρχικό βάρος του χρυσού ή του αργύρου τους. Μειώνοντας την ποσότητα χρυσού ή αργύρου σε ένα νόμισμα, ένας παραχαράκτης μπορούσε να αποκομίσει κέρδος.

Ωστόσο, αυτοί οι κυβερνητικοί υποκριτές δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να επιβάλουν ότι τα μη υποστηριζόμενα πλασματικά νομίσματα πρέπει να θεωρούνται νομικά ίσα με τα χρυσά και ασημένια νομίσματα. Ούτε είχαν αντίρρηση για το παράνομο κέρδος που αυτό επέτρεπε στην κεντρική κυβέρνηση να αποκομίσει.

Δυστυχώς, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιβεβαίωσε περιβόητα αυτό το δόλιο σύστημα όταν αποφάσισε τις “Υποθέσεις Νομίμων Προσφορών”, οι οποίες θεωρούνται από πολλούς νομικούς μελετητές (συμπεριλαμβανομένων των σημερινών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου) ότι αποφασίστηκαν λανθασμένα.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση άλλαξε τον ορισμό του χρήματος και οι πολίτες μπορούσαν στο εξής να υποχρεώνονται να αποδέχονται μη εξαργυρώσιμα χαρτιά ως ισότιμα με χρυσά ή ασημένια νομίσματα.

Στις 14 Απριλίου 1865, ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν υπέγραψε νομοθεσία για την ίδρυση της Μυστικής Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του πλαστού χρήματος – του μη κυβερνητικού τύπου, δηλαδή. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Λίνκολν δολοφονήθηκε και πέθανε στις 15 Απριλίου.
Από το 1865 έως το 1901, η κύρια αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας ήταν η εξάρθρωση ιδιωτικών επιχειρήσεων παραχάραξης.

Το 1881, ο πρόεδρος Τζέιμς Γκάρφιλντ δολοφονήθηκε -ενδιαφέρον, όχι πολύ καιρό αφότου τάχθηκε δημοσίως υπέρ της επιστροφής στον κανόνα χρυσού.

Στη συνέχεια, το 1901, με τη δολοφονία του προέδρου William McKinley, και υπό τη νέα προεδρία του Theodore Roosevelt, η Μυστική Υπηρεσία ανέλαβε το πρόσθετο καθήκον της υπεράσπισης των προέδρων των ΗΠΑ. (Η δολοφονία του McKinley συνέβη ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Νόμου περί Χρυσού Προτύπου του 1900, ο οποίος σταμάτησε τον διμεταλλισμό μειώνοντας τον νομισματικό ρόλο του αργύρου).

Η Μυστική Υπηρεσία εξελίχθηκε από τον αρχικό της ρόλο, που ήταν να βοηθά στην προώθηση ενός νέου νομισματικού προτύπου, σε μια πολύ μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη που προστατεύει επίσης τους προέδρους των ΗΠΑ.

Πενήντα ολόκληρα χρόνια πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων που ψηφίστηκε ο νόμος περί Ομοσπονδιακής Τράπεζας του 1913, το Κογκρέσο είχε ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να ληστέψει το νομισματικό σύστημα του έθνους μας από το χρυσό και το ασήμι του, να θέσει σε κυκλοφορία ένα πλαστό νόμισμα, να προωθήσει την τραπεζική με κλασματικά αποθεματικά, να εξαλείψει τα κρατικά και ιδιωτικά τραπεζογραμμάτια, να ενισχύσει την IRS και να γεννήσει τη Μυστική Υπηρεσία για να βοηθήσει στην επιβολή όλων αυτών.

Η λύση είναι να επιστρέψουμε σε μια ελεύθερη αγορά χρήματος -ένα σύστημα ανταγωνισμού όπου ο χρυσός και το ασήμι επιτρέπεται να κυκλοφορούν μαζί με άλλες μορφές πληρωμής- και να αφαιρέσουμε την κυβερνητική δύναμη από την εξίσωση.

Ας κερδίσει το καλύτερο νόμισμα.
Συγγραφέας: Δρ:
Joshua D. Glawson



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*