10:35 - 07/01/2024

Οι αρχικές εκθέσεις για την απασχόληση στις ΗΠΑ υπερεκτιμήθηκαν κατά 439.000 θέσεις εργασίας το 2023

Διαφημίσεις

Η κυβέρνηση διέγραψε αθόρυβα 439.000 θέσεις εργασίας μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, όπως δείχνει μια πιο προσεκτική ματιά στους αριθμούς του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας.

Αυτό σημαίνει ότι τα αρχικά αποτελέσματα για τις θέσεις εργασίας διογκώθηκαν κατά 439.000 θέσεις και ότι η αγορά εργασίας δεν είναι τόσο υγιής όσο υποδηλώνει η κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση εξαφάνισε 439.000 θέσεις εργασίας εκ των υστέρων, το συνολικό ποσοστό των θέσεων εργασίας που δημιούργησε η κυβέρνηση πέρυσι είναι ακόμη υψηλότερο.

Οι αυξημένες κυβερνητικές προσλήψεις οδηγούν τα νούμερα των θέσεων εργασίας σε υψηλότερα επίπεδα.

Αυτό έχει σημασία επειδή οι εκθέσεις για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κινούν τις αγορές και τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Επιπλέον, αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την πορεία των αυξήσεων και των μειώσεων των επιτοκίων. Όλα αυτά επηρεάζουν τις τσέπες των αμερικανών καταναλωτών.

Ώρα να σταματήσετε να εμπορεύεστε τα στοιχεία μισθοδοσίας”, έγραψε στο Twitter ο David Rosenberg, ιδρυτής της Rosenberg Research Associates.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, λέει ότι οι αναθεωρήσεις προς τα κάτω ανήλθαν σε “επικές 443.000”, προσθέτοντας ότι “περισσότερο από το 40% της αύξησης του μισθολογίου το 2023” προήλθε από “το παραμυθένιο μοντέλο ‘Γέννηση-Θάνατος'” που χρησιμοποιεί το BLS για να “μαντέψει” τις εκθέσεις του για τις θέσεις εργασίας.

Και πάλι, ο κυβερνητικός τομέας τον Δεκέμβριο κατέλαβε υψηλή θέση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Δημιούργησε 52.000 θέσεις εργασίας τον τελευταίο μήνα του 2023.

Όπως επισημαίνει ο Έντουαρντ Λόρενς του FOX Business, αυτό ανεβάζει τον μέσο όρο των θέσεων εργασίας που δημιουργεί ο κυβερνητικός τομέας για τρεις μήνες στις 50.000 ανά μήνα.

Ο Λόρενς λέει ότι η εκτελούσα χρέη υπουργού Εργασίας Τζούλι Σου “δεν απάντησε αν αυτό είναι βιώσιμο όταν την πίεσα”.

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας, ο οποίος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε χρήματα από κυβερνητικές δαπάνες, δημιούργησε περίπου 59.000 θέσεις εργασίας.

Το πρόβλημα των υπερβολικών αριθμών θέσεων εργασίας δεν είναι καινούργιο.

Τον Αύγουστο του 2023, το BLS εξέδωσε μια προκαταρκτική αναθεώρηση για τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με την οποία η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ για την περίοδο αυτή ήταν υπερτιμημένη κατά 306.000 θέσεις εργασίας.

Αυτό σημαίνει 25.500 λιγότερες θέσεις εργασίας κατά μέσο όρο ανά μήνα σε εκείνη την περίοδο.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα προσαρμόστηκε επίσης χαμηλότερα κατά 358.000 την περίοδο αυτή, ενώ τα κυβερνητικά μισθολόγια αναθεωρήθηκαν με αύξηση κατά 52.000.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Φιλαδέλφειας τον Δεκέμβριο του 2022 προκάλεσε επίσης εντύπωση όταν οι αλγόριθμοί της προέβλεψαν ότι η BLS είχε υπερεκτιμήσει την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 1,1 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο εκείνου του έτους

Ο πρόεδρος, επίσης, έχει κατηγορηθεί ότι παίρνει υπερβολικά πολλά εύσημα για τους αριθμούς απασχόλησης.

Ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε 13 έως 14 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Αλλά οικονομολόγοι και αναλυτές της αγοράς έχουν επισημάνει ότι αυτές ήταν θέσεις εργασίας που η αμερικανική οικονομία ανέκτησε μετά το κλείσιμο της πανδημίας που έσβησε 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Στην πραγματικότητα, η οικονομία υπό τον πρόεδρο Μπάιντεν “πρόσθεσε πίσω” όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην πανδημία και “δημιούργησε” 4,86 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τον Φεβρουάριο του 2020.

Αυτό είναι ένα χουχουλιάρικο αποτέλεσμα.

Πλέον, η οικονομία “πρόσθεσε πίσω” όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στη μεταποίηση κατά την πανδημία και “δημιούργησε” 201.000 θέσεις εργασίας στη μεταποίηση.

Μόλις 6.000 δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι θέσεις εργασίας στη μεταποίηση είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Δημιουργούν ένα φαινόμενο φωτοστέφανου για άλλους τομείς, είτε πρόκειται για τον κλάδο των υπηρεσιών είτε για την υγειονομική περίθαλψη.

Ο τομέας της μεταποίησης βρίσκεται σε συρρίκνωση για 14 συνεχόμενους μήνες.

Σήμερα, η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο 62,5%.

Όπως αναφέρει ο Έντουαρντ Λόρενς, η έκθεση για την απασχόληση του Δεκεμβρίου δείχνει ότι 683.000 εργαζόμενοι έφυγαν από το εργατικό δυναμικό.

Ένα υψηλό ρεκόρ 8,69 εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν πλέον πολλαπλές δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

Η οικονομία έχασε 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ενώ πρόσθεσε 796.000 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι εργαζόμενοι διατηρούν πολλαπλές θέσεις εργασίας για να πληρώσουν το υψηλότερο κόστος ζωής λόγω του σωρευτικού πληθωρισμού 17,4% επί Λευκού Οίκου.

Αυτό δεν είναι καλό σημάδι.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*