12:07 - 06/01/2024

Xαμός στην Γερμανία και τα MME δεν μεταδίδουν το παραμικρό

Διαφημίσεις

Οι Γερμανοί αγρότες αγρότες έχουν βγει στους δρόμους και προετοιμάζονται για πρωτόγνωρη κινητοποίηση όπως λένε, την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος των αντιδράσεων που παραδόξως δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσω ενημέρωσης.

Η δράση των αγροτών λαμβάνει χώρα, καθώς η γερμανική κυβέρνηση απέσυρε εν μέρει την Πέμπτη τα σχέδιά της για περικοπές των επιδοτήσεων στα καύσιμα για τον αγροτικό τομέα. Η επιδότηση του ντίζελ για τους αγρότες θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2026, στο πλαίσιο της πράσινης από-ανάπτυξης!

Επιπλέον, ο φόρος διοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα αυξηθεί κατά πενήντα τοις εκατό από τριάντα σε σαράντα πέντε ευρώ ανά τόνο CO2.

Αυτός ο φόρος CO₂ δεν επηρεάζει μόνο τους αγρότες. Επηρεάζει τους πάντες στις αντλίες και θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών των καυσίμων. Οι μεταφορείς εμπορευμάτων επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό, καθώς η κυβέρνηση σκάβει ήδη βαθιά τις τσέπες τους με νέους κανονισμούς για τα διόδια εάν οδηγούν οχήματα εσωτερικής καύσης. Αυτό γίνεται δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Φτάνει πια, τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας πρέπει να ακυρωθούν», σχολίασε στις παραμονές της πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών, Γιόαχιμ Ρούκβιντ στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter).

Μάλιστα, αγρότες, οι οποίοι αντιτίθενται στη σταδιακή κατάργηση μιας επιδότησης για το ντίζελ, απέκλεισαν ένα οχηματαγωγό στο Σλίτσιελ, στην βόρεια Γερμανία, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ενέργεια την οποία καταδίκασαν μέλη της κυβέρνησης.

Τελικά οι αγρότες απομακρύνθηκαν, αλλά τα πράγματα στην Γερμανία δείχνουν να κλιμακώνονται…

Όπως εξέφρασε πρόσφατα η Handelsblatt , σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου του Özdemir από τον Μάρτιο του 2023, «3,5 τοις εκατό ή περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι… δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή κάθε μέρα». Η Ομοσπονδιακή Ένωση Τραπεζών Τροφίμων (που δίνουν τρόφιμα σε φτωχοποιημένους πολίτες) ανακοίνωσε στα μέσα του έτους ότι “έχουν τώρα έως και 50 τοις εκατό περισσότερους πολίτες.

 

Δείτε βίντεο με αγρότες να κατακλύζουν γερμανικούς δρόμους:

oparlapipas.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. ΓΙΩΡΓΟς 01/06/2024 @ 2:21 ΜΜ

    Βαλανε εναν εβραιο για αρχηγο των αγροτων?κλαφτε τους τους αγροτες και τις κινητοποιησεις τους.μια βαλβιδα εκτονωσης και στα κλουβια σας.

  2. και καλα κανουν οτι το κρυβουν λες και δεν εξυπηρετει το σχεδιο

  3. Βγείτε έξω και γκρεμιστε τα ΟΛΑ..όλος ο πλανήτης..να δούνε τι τους περιμένει..ομαδικά χαντάκια

  4. ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ TV ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΚΑΔΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*