ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ινδονησία: Τρεις νεκροί και 28 τραυματίες από σύγκρουση τρένων

· Κατοχικά Νέα

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 28 τραυματίστηκαν στη σύγκρουση δύο τρένων την Παρασκευή (5/01) στην Ινδονησία, στο μεγάλο νησί της Ιάβας, σύμφωνα με τις αρχές.

Το δυστύχημα έγινε στις 06:03 (τοπική ώρα 01:03 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Κικαλενγκά, όχι μακριά από την πόλη Μπαντούνγκ, στην επαρχία της ανατολικής Ιάβας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ιμπραήμ Τόμπο.

Το ένα από τα θύματα ήταν «συνοδός στο τρένο Τουρανγκά» και τα άλλα δύο δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη, ανέφερε από την πλευρά του ο Αγέπ Χανέπι, εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας PT KAI.

Η σύγκρουση έγινε ανάμεσα σε τοπικό συρμό και το τρένο Τουρανγκά, γραμμή που συνδέει τη Σουραμπάγια (ανατολική Ιάβα) με την Μπαντούνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Τουρανγκά μετέφερε 287 επιβάτες, ενώ άλλοι 191 άνθρωποι βρίσκονταν στον συρμό του προαστιακού, διευκρίνισε ο κ. Χανέπι.

Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τους συρμούς και διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Τόμπο.

Τα συγκοινωνιακά δυστυχήματα δεν είναι σπάνια στην Ινδονησία, αχανές αρχιπέλαγος όπου λεωφορεία, τρένα, ακόμη και αεροσκάφη είναι συχνά σε πολύ κακή κατάσταση και ελλιπώς συντηρημένα.

Τον Νοέμβριο, τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη σύγκρουση τρένου με μικρό λεωφορείο σε διάβαση στο ανατολικό τμήμα της Ιάβας.

Ενώ το 2015, παρόμοιο δυσύχημα, σύγκρουση συρμού του προαστιακού σιδηροδρόμου και μικρού λεωφορείου επίσης σε αφύλακτη διάβαση, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους στην Τζακάρτα.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μεταλλουργική βιομηχανική εγκατάσταση στην Ουκρανία ως συμβολική εικόνα για τα πλήγματα στο χαλυβουργείοΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο χαλυβουργείο της χώρας μετά από τέσσερα ρωσικά πλήγματα

Σημαία του Πακιστάν ως συμβολική εικόνα για την κλιμάκωση στα σύνορα με το ΑφγανιστάνΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν – Αφγανιστάν: 10 αεροπορικά πλήγματα μέσα σε μία ημέρα – Καταρρέει η εύθραυστη ηρεμία στα σύνορα

Άποψη του Ριάντ ως συμβολική εικόνα για την κλιμάκωση με τους ΧούθιΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία σε συναγερμό: Τουρκία και Πακιστάν συζητούν στρατιωτική στήριξη απέναντι στους Χούθι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *