14:31 - 26/12/2023

Οικονομολόγος προβλέπει ότι το 2024 θα φέρει το “μεγαλύτερο κραχ της ζωής μας” στις αμερικανικές αγορές

Διαφημίσεις

Οι προβλέψεις για το τέλος του κόσμου είναι πολλές αυτές τις μέρες, αλλά ο Harry Dent της εταιρείας HS Dent Investment Management είναι αρκετά σίγουρος ότι το 2024 θα είναι τελικά η χρονιά που οι υπερδιογκωμένες αγορές φούσκας των Ηνωμένων Πολιτειών θα καταρρεύσουν.
Σύμφωνα με τον Dent, ο οποίος εμφανίστηκε στο Fox Business αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει τις προβλέψεις του για το 2024, η τρέλα της εκτύπωσης χρήματος που λαμβάνει χώρα από το 2009 θα έχει τελικά το τίμημά της όπως ποτέ άλλοτε στην ιστορία.

“Από το 2009, πρόκειται για 100% τεχνητή, πρωτοφανή εκτύπωση χρήματος και ελλείμματα: 27 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 15 χρόνια, για να είμαστε ακριβείς”, δήλωσε ο Dent. “Αυτό έχει ξεπεράσει κάθε όριο, είναι 100% τεχνητό, πράγμα που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση”.

“Νομίζω ότι το 2024 θα είναι η μεγαλύτερη χρονιά κραχ που θα δούμε στη ζωή μας. Πρέπει να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στις κεντρικές τράπεζες. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μάθημα που δεν νομίζω ότι θα ξαναδούμε ποτέ. Δεν νομίζω ότι θα ξαναδούμε ποτέ φούσκα για καμία από τις ζωές μας”.

(Σχετικό: “Οπότε, αν δεν υπάρχει μια φούσκα, τότε δεν θα πρέπει να το ξανακάνουμε: Για να γίνει η στέγαση πιο προσιτή για τους καθημερινούς Αμερικανούς, ορισμένοι Δημοκρατικοί θέλουν να απαγορεύσουν τα hedge funds από την αγορά κατοικίας, καθώς οι πλούσιοι χρησιμοποιούν τα σπίτια ως μετοχές, γεγονός που ανεβάζει τις τιμές και αυξάνει τους άστεγους).

Μεγάλη Ύφεση 2.0, ερχόμαστε
Η τρέχουσα φούσκα άρχισε πραγματικά να απογειώνεται στα τέλη του 2021, καθώς η “πανδημία” του κοροναϊού της Γουχάν (COVID-19) άρχισε να φτάνει στο τέλος της. Μόλις σκάσει αυτή η φούσκα, είναι πολύ πιθανό να επισκιάσει τη Μεγάλη Ύφεση.

“Τα πράγματα δεν πρόκειται να επανέλθουν στην κανονικότητα σε λίγα χρόνια”, εξήγησε ο Dent. “Μπορεί να μην ξαναδούμε ποτέ αυτά τα επίπεδα. Και αυτό το κραχ δεν πρόκειται να είναι μια διόρθωση. Θα είναι περισσότερο στο επίπεδο του ’29 με ’32. Και όποιος το έζησε αυτό, θα είχε πυροβολήσει τον χρηματιστή του”.

Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, ο Dent προβλέπει ότι το ευρύ κοινό θα είναι σε θέση να δει ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μέχρι τότε, ο Dent συνιστά στους ανθρώπους να αποσυρθούν από τις αγορές και να περιμένουν, διότι αυτό που πρόκειται να έρθει σύντομα θα είναι πολύ χειρότερο από μια απλή διόρθωση.

“Αν έχω δίκιο, θα είναι το μεγαλύτερο κραχ της ζωής μας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα συμβεί το 2024”, δήλωσε ο Dent. “Θα το δείτε να ξεκινά και να γίνεται πιο εμφανές από τον Μάιο”.

“Έτσι, αν απλά βγείτε έξω για έξι έως 12 μήνες και τα πράγματα παραμείνουν στην υψηλότερη αποτίμηση της ιστορίας, ίσως χάσετε λίγο περισσότερα [sic] κέρδη, αν κάνω λάθος. Αν έχω δίκιο, θα γλιτώσετε τεράστιες απώλειες και θα μπορέσετε να επανεπενδύσετε σε ένα ή ενάμιση χρόνο από τώρα σε απίστευτα χαμηλές τιμές και να μεγεθύνετε τα κέρδη σας ασύγκριτα”.

Το 2009, ο Dent έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “The Great Depression Ahead” (Η Μεγάλη Ύφεση Μπροστά) που προέβλεπε ένα σημαντικό κραχ της αγοράς, όπως λέει τώρα ότι θα ξεκινήσει το 2024. Πολλοί άλλοι αναλυτές έχουν κάνει παρόμοιες προβλέψεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Hussman Investment Trust, John Hussman, ο οποίος προέβλεψε με ακρίβεια το κραχ του 2008.

“Με βάση τις επικρατούσες αποτιμήσεις της αγοράς, εκτιμούμε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν φτωχές συνολικές αποδόσεις για τον S&P 500 τα επόμενα 10-12 χρόνια, ότι οι αποδόσεις της αγοράς μετοχών, σε σχέση με τα ομόλογα, είναι πιθανό να είναι από τις χειρότερες στην ιστορία και ότι μια απώλεια της αγοράς της τάξης του [μείον] 63% κατά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου θα ήταν σύμφωνη με τις επικρατούσες αποτιμήσεις και έναν αιώνα ιστορίας της αγοράς”, αναφέρεται ο Hussman.

Η Goldman Sachs, εν τω μεταξύ, προβλέπει νέα ιστορικά υψηλά για τις αγορές το επόμενο έτος. Οι προβλέψεις του τραπεζικού κολοσσού για το 2024 για τον S&P 500 είναι μια αύξηση κατά οκτώ τοις εκατό στις 5.100 μονάδες.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Καθε χρονο γινεται κραχ..

  2. AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 12/27/2023 @ 5:27 ΠΜ

    TO HΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ??????
    Ο Eugen Wilhelm Schwab ΗΤΑΝ ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑ

    https://pbs.twimg.com/media/GB0oclQWQAAvD79?format=jpg&name=medium

    Ο Klaus Martin Schwab γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1938 από τον Eugen Wilhelm Schwab και την Erika Epprecht [1] [2] στο Ravensburg .

    https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_hist=true#References

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*