18:24 - 25/12/2023

Η Νέα Ζηλανδία θα καταπολεμήσει τους τρανς αθλητές

Διαφημίσεις

Η Νέα Ζηλανδία θα σταματήσει να χρηματοδοτεί αθλητικές οργανώσεις που επιτρέπουν σε τρανσέξουαλ γυναίκες (δηλαδή βιολογικούς άνδρες) να αγωνίζονται εναντίον βιολογικών γυναικών, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 20 Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον ένας “ξύπνιος” αθλητικός οργανισμός έχει ήδη δεσμευτεί να αντισταθεί στην πολιτική αυτή.

Το να επιτρέπεται σε τρανς γυναίκες να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα “θέτει σε κίνδυνο τη δικαιοσύνη στους αγώνες και σε ορισμένες περιπτώσεις και την ασφάλεια”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άντι Φόστερ, εκπρόσωπος του κόμματος “Πρώτη Νέα Ζηλανδία”.

Ο Φόστερ διευκρίνισε ότι μια νέα πολιτική συμφωνία μεταξύ της ομάδας του και του εταίρου του στον συνασπισμό, του Εθνικού Κόμματος, θα “διασφαλίσει ότι οι δημόσια χρηματοδοτούμενοι αθλητικοί φορείς θα υποστηρίξουν τον δίκαιο ανταγωνισμό που δεν διακυβεύεται από κανόνες που σχετίζονται με το φύλο”.

Αν και διάφοροι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί έχουν ήδη απαγορεύσει στους βιολογικούς άνδρες να αγωνίζονται εναντίον γυναικών, οι νεανικοί και ερασιτεχνικοί αγώνες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας.

“Με το ράγκμπι, τον στίβο, την πυγμαχία, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η δύναμη, το βάρος και η ταχύτητα γίνονται πραγματικό ζήτημα”, εξήγησε. “Αν υπάρχει ένα έφηβο κορίτσι εναντίον ενός πρώην εφήβου, το παιδί σας θα τραυματιστεί”.

Ο Foster δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες θα εισαχθούν κάποια στιγμή πριν η κυβερνητική υπηρεσία αθλητισμού και αναψυχής διανείμει 9,3 εκατομμύρια NZ$ (5,82 εκατομμύρια δολάρια) σε χρηματοδότηση το επόμενο έτος. Οι ομάδες που αρνούνται να απαγορεύσουν στους βιολογικούς άνδρες τους αγώνες γυναικών δεν θα μπορέσουν να λάβουν καμία από τις χρηματοδοτήσεις, είπε.

“Αν [μια οργάνωση] πει “δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό”, αυτή είναι η επιλογή τους, αλλά δεν θα πρέπει στη συνέχεια να περιμένουν από τον φορολογούμενο να πει “είμαστε ευτυχείς να σας υποστηρίξουμε να κάνετε κάτι που θεωρούμε ανασφαλές και άδικο””, πρόσθεσε.

Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι οι τρανς γυναίκες διατηρούν ένα αθλητικό πλεονέκτημα έναντι των βιολογικών γυναικών ακόμη και μετά από δύο χρόνια λήψης γυναικείων ορμονών. Μέχρι πρόσφατα, οι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί συνήθως απαιτούσαν από τις “τρανσέξουαλ” γυναίκες να αποδείξουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους βρίσκονται εντός του φυσιολογικού εύρους για ενήλικες γυναίκες προτού τους επιτραπεί να αγωνιστούν, αλλά πολλοί -συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Στίβου και της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας- έχουν από τότε επιβάλει καθολικές απαγορεύσεις.

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης δεν επαρκούν για να “εξαλείψουν εντελώς τα οφέλη της τεστοστερόνης κατά την εφηβεία στους άνδρες”, δήλωσε νωρίτερα φέτος η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας, προσθέτοντας ότι οι “τρανσέξουαλ” γυναίκες απολαμβάνουν “εμβιομηχανικά πλεονεκτήματα” λόγω της ανδρικής οστικής τους δομής.

Μεταξύ των “τρανσέξουαλ” γυναικών που έχουν κυριαρχήσει επί των γυναικών ανταγωνιστριών τους είναι η Νεοζηλανδή αρσιβαρίστρια Laurel Hubbard – η οποία από ερασιτέχνης αρσιβαρίστρια με βαθμολογίες κάτω από τα διεθνή πρότυπα έγινε ολυμπιονίκης μετά τη μετάβαση – και η Anne Andres, μια Καναδή αρσιβαρίστρια που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών όταν σήκωσε συνολικά 200 κιλά περισσότερα από την πλησιέστερη γυναίκα αντίπαλό της σε ένα πρωτάθλημα της Καναδικής Ένωσης Άρσης Βαρών τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Παρά την προοπτική να χάσει τη χρηματοδότησή της, το Κρίκετ της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι “θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη συμμετοχικότητα και να φιλοξενεί τρανς γυναίκες στο γυναικείο κρίκετ”, ενώ ο Αθλητισμός της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι θα συμβουλεύει τους μεμονωμένους οργανισμούς να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα επιτρέψουν σε τρανς αθλητές και αθλήτριες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από περισσότερο από έναν μήνα, εννέα Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες υπέβαλαν κοινή επιστολή στην Εθνική Αθλητική Ένωση Κολεγίων (NCAA) ζητώντας από τον οργανισμό να “ξαναγράψει” την πολιτική του ώστε να απαγορεύει σε άτομα με σύγχυση φύλου να αγωνίζονται με το αντίθετο φύλο.

Μια ομάδα πολιτειακών ηγετών υπέβαλε το αίτημα στην Επιτροπή Αγωνιστικών Εγγυήσεων και Ιατρικών Πτυχών του Αθλητισμού (CSMAS) του NCAA, με επικεφαλής τη Ρεπουμπλικανή κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Kristi Noem. Η επιστολή ζητούσε την αλλαγή της πολιτικής του οργανισμού για τους διαφυλικούς αθλητές-μαθητές και απευθυνόταν στην επιτροπή “που είναι υπεύθυνη για την επανεξέταση αυτής της πολιτικής και τη σύσταση αλλαγών στο Διοικητικό Συμβούλιο του NCAA”.

Η ισχύουσα πολιτική επιτρέπει στον “εθνικό διοικητικό φορέα” ενός συγκεκριμένου αθλήματος να καθορίζει τη “συμμετοχή τρανσέξουαλ [sic] μαθητών-αθλητών”. Το Διοικητικό Συμβούλιο του NCAA συμπεριλήφθηκε επίσης στο μήνυμα λόγω της ευθύνης του εν λόγω οργάνου να έχει “αρχικά ψηφίσει” την πολιτική.

“Το NCAA έχει την ευκαιρία να εγγυηθεί ένα περιβάλλον όπου οι αθλήτριες του κολεγίου μπορούν να ευδοκιμήσουν χωρίς να ανησυχούν για τις ανισότητες”, αναφέρεται στην επιστολή. “Αλλά αυτή η πολιτική επιτρέπει στο NCAA να αποφύγει την ευθύνη για τη διασφάλιση της δικαιοσύνης στον κολεγιακό αθλητισμό – επομένως πρέπει να αλλάξει”.

Η επιστολή παραθέτει έρευνες για να υποστηρίξει την πραγματικότητα ότι “είναι θεμελιωδώς άδικο για έναν βιολογικό άνδρα να αγωνίζεται εναντίον μιας βιολογικής γυναίκας”, ανεξάρτητα από την αυτοαποκαλούμενη “ταυτότητα φύλου” ενός βιολογικού άνδρα. Επικαλούμενη στοιχεία από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, η επιστολή επεσήμανε ότι υπάρχει κατά μέσο όρο 10 τοις εκατό “διαφορά μεταξύ των ανδρών και των γυναικών με τις καλύτερες επιδόσεις στον αθλητικό ανταγωνισμό”.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει το μήνυμά της, η επιστολή περιλάμβανε ένα ανέκδοτο της πρώην κολυμβήτριας του NCAA που μετατράπηκε σε υπέρμαχο του γυναικείου αθλητισμού Riley Gaines, η οποία, παρά το γεγονός ότι ισοβάθμησε με τον Γουίλιαμ “Lia” Τόμας που είχε δηλώσει το φύλο του σε έναν αγώνα, δεν της αποδόθηκε η συνήθης τιμή αυτής της επίτευξης. Αντίθετα, το τρόπαιο απονεμήθηκε στον Τόμας αντί να μοιραστούν το βάθρο η Γκέινς και ο Τόμας.

Ο Gaines, ο οποίος ήρθε στο προσκήνιο αφού μίλησε για τις αδικίες που συνεπάγεται ο εξαναγκασμός των γυναικών να αγωνίζονται με βιολογικά αρσενικά, καταδίκασε την προτεινόμενη από την κυβέρνηση Biden νέα ερμηνεία του Τίτλου IX, ο οποίος τερμάτισε τις διακρίσεις λόγω φύλου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που λαμβάνουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Οι προτεινόμενες από τη διοίκηση Μπάιντεν επικαιροποιήσεις του νόμου θα εμπόδιζαν τα σχολεία να επιβάλλουν γενική απαγόρευση στους άνδρες να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους τουλάχιστον 20 πολιτειών που ήδη απαγορεύουν στους “τρανσέξουαλ” αθλητές να αγωνίζονται με το αντίθετο φύλο.

“Ποιος εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που προκαλείται στις αθλήτριες;” δήλωσε ο Gaines. “Επιτρέψτε μου να είμαι απόλυτα σαφής. Ένα σχολείο που εν γνώσει του επιτρέπει σε έναν άνδρα αθλητή να πάρει μια θέση σε μια γυναικεία ομάδα ή επιτρέπει σε έναν άνδρα αθλητή να αγωνιστεί σε έναν αγώνα γυναικών, στερεί από μια φοιτήτρια την αθλητική ευκαιρία”.

“Και αυτό είναι διάκριση λόγω φύλου και παραβιάζει τον Τίτλο ΙΧ, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να λένε οι νέοι κανονισμοί”, διευκρίνισε.

Ομοίως, οι προαναφερόμενοι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες επεσήμαναν ότι το ρεκόρ της χρυσής ολυμπιονίκη του στίβου Allyson Felix, το οποίο είναι κάτω από 50 δευτερόλεπτα, έχει καταρριφθεί από έφηβα αγόρια, γεγονός που δείχνει ακόμη περισσότερο ότι “τα ανδρικά και τα γυναικεία σώματα είναι βιολογικά διαφορετικά”.

“Αν συνεχίσετε τις λανθασμένες πολιτικές του NCAA, ιστορίες όπως αυτή της Ράιλι Γκέινς θα γίνουν όλο και πιο συχνές”, προειδοποιούσε η επιστολή. “Οι πολιτικές που επιτρέπουν σε άνδρες και γυναίκες να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον επικυρώνουν έναν μέσο άνδρα αθλητή να κλέβει την αναγνώριση από μια πραγματικά αξιόλογη αθλήτρια”.

Εξάλλου, η επιστολή ανέφερε ότι ο ρόλος της διασφάλισης της δικαιοσύνης στον γυναικείο αθλητισμό έπεσε στους κυβερνήτες των πολιτειών “λόγω της έλλειψης δράσης σε ομοσπονδιακό επίπεδο”.

“Ως κυβερνήτες των πολιτειών μας, είναι ευθύνη μας να φροντίζουμε τους ψηφοφόρους μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τη δικαιοσύνη του αθλητισμού στις πολιτείες μας. Τώρα, ήρθε η ώρα για το NCAA να κάνει το ίδιο και να λάβει την καλύτερη απόφαση για όλους τους αθλητές σας”.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*