14:50 - 24/12/2023

Μελέτη δείχνει ότι το τζίντζερ είναι ένας ισχυρός φυσικός παράγοντας κατά της παχυσαρκίας

Διαφημίσεις

Η παχυσαρκία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που έχει απόλυτη ανάγκη από συγκεκριμένες λύσεις. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν το 50% των ενηλίκων είναι παχύσαρκοι. Η έκθεση 2023 State of Obesity Report του Trust for America’s Health, ενός μη κομματικού οργανισμού δημόσιας υγείας, αποκαλύπτει ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας είναι τα υψηλότερα μεταξύ των μαύρων και των Λατίνων ενηλίκων και ότι η παιδική παχυσαρκία βρίσκεται επίσης σε άνοδο. Τα στοιχεία από το 2017 έως το 2020 δείχνουν ότι σχεδόν το 20% των παιδιών στην Αμερική ηλικίας δύο έως 19 ετών είναι επίσης επικίνδυνα παχύσαρκα.

Η παχυσαρκία αποτελεί επείγουσα ανησυχία επειδή αυξάνει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη τύπου 2, οστεοαρθρίτιδα, λιπώδη ηπατική νόσο και ορισμένους τύπους καρκίνου. Από την άλλη πλευρά, η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι ακόμη και η μέτρια απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει την υγεία των παχύσαρκων ατόμων και να αποτρέψει καταστάσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία. (Σχετικά: Μελέτη συνδέει την παχυσαρκία και το λίπος της κοιλιάς στη μέση ηλικία με τη γνωστική γήρανση).

Ενώ διατίθενται συνταγογραφούμενα φάρμακα που προκαλούν απώλεια βάρους και αντιμετωπίζουν την παχυσαρκία, υπάρχουν ασφαλέστεροι, φυσικοί τρόποι για να χάσετε το περιττό βάρος. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να αναπτύξετε μια ρουτίνα άσκησης και να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα. Η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάψετε σωματικό λίπος και να χάσετε βάρος χωρίς να βασίζεστε σε φαρμακευτικές παρεμβάσεις που συνοδεύονται από δυσάρεστες παρενέργειες. (Σχετικά: Το φάρμακο Ozempic για την απώλεια βάρους άφησε τις γυναίκες να κάνουν εμετό για ΧΡΟΝΙΑ μετά τη διακοπή του: “Μακάρι να μην το είχα αγγίξει ποτέ”).

Ένα παράδειγμα τροφής που μπορείτε να φάτε για να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία είναι το τζίντζερ. Ένα καυστικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην ασιατική κουζίνα, το τζίντζερ (Zingiber officinale) έχει μακρά ιστορία χρήσης ως λαϊκό φάρμακο για μυϊκούς πόνους, πόνους, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, υπέρταση και δυσπεψία. Το τζίντζερ έχει επίσης βρεθεί ότι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντιδιαβητικές, αντιοξειδωτικές και αντιπαχυσαρκικές ιδιότητες.

Το εκχύλισμα τζίντζερ βρέθηκε ότι μειώνει το σωματικό λίπος και το βάρος σε παχύσαρκα άτομα
Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food Science and Biotechnology, Κορεάτες ερευνητές διερεύνησαν τις επιπτώσεις της συμπληρωματικής χορήγησης ενός αιθανολικού εκχυλίσματος τζίντζερ στον ατμό (SGE) στο σωματικό βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και τα επίπεδα σωματικού λίπους παχύσαρκων συμμετεχόντων. Στρατολόγησαν οκτώ άτομα και τα τοποθέτησαν τυχαία είτε στην ομάδα θεραπείας είτε στην ομάδα εικονικού φαρμάκου.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής 12 εβδομάδων, εκείνοι που λάμβαναν καθημερινά SGE έλαβαν οδηγίες να ακολουθήσουν τη συνήθη διατροφή τους και να μην λαμβάνουν άλλα συμπληρώματα διατροφής ή λειτουργικά τρόφιμα. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν τη συμμόρφωσή τους, καθώς και τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες ή αλλαγές στον τρόπο ζωής τους ή στις διατροφικές τους συνήθειες κατά τη λήψη του συμπληρώματος τζίντζερ.

Το SGE, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ένα προϊόν τζίντζερ του οποίου η περιεκτικότητα σε 6-shogaol έχει αυξηθεί με ατμό και εκχύλιση αιθανόλης. Η 6-σογκαόλη είναι ένα ενεργό συστατικό του τζίντζερ του οποίου τα οφέλη περιλαμβάνουν τη μείωση της φλεγμονής, την προστασία από το οξειδωτικό στρες και την καταπολέμηση του καρκίνου. Σε μια προηγούμενη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η SGE μπορεί να αντιστρέψει την αύξηση της ολικής χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας – της λεγόμενης κακής χοληστερόλης – που προκαλείται από μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Η SGE έδειξε επίσης ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες μειώνοντας τη συσσώρευση λιπιδίων στο ήπαρ.

Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα παχύσαρκα άτομα που έπαιρναν καθημερινά SGE είχαν σημαντικά χαμηλότερο μέσο σωματικό βάρος, ΔΜΣ και επίπεδα σωματικού λίπους στο τέλος της δοκιμής σε σχέση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Μόνο ένας συμμετέχων στην ομάδα SGE ανέφερε ανεπιθύμητο συμβάν, αν και οι ερευνητές έκριναν αργότερα ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν “με την SGE”.

Οι ερευνητές απέδωσαν τα αποτελέσματα της SGE κατά της παχυσαρκίας στην 6-σογκαόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την έκφραση των PPAR-y και C/EBPa, δύο πρωτεϊνών που παίζουν κρίσιμο ρόλο στη συσσώρευση του λιπώδους ιστού. Ο λιπώδης ιστός αποτελεί το υποδόριο λίπος και τις αποθήκες που συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία του σώματος των παχύσαρκων ατόμων. Η 6-σογαόλη στην SGE έχει επίσης βρεθεί ότι καταστέλλει την έκφραση γονιδίων που εμπλέκονται στη λιπογένεση (σχηματισμός λίπους) και την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματά τους, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο συνδυασμός τροποποιήσεων του υγιεινού τρόπου ζωής με τη συμπληρωματική χορήγηση SGE θα μπορούσε να αποτελέσει μια αποτελεσματική στρατηγική διαχείρισης του βάρους για τα άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. (Σχετικά: Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να χάσετε βάρος και να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας χωρίς νηστεία).

Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό φαρμακευτικό βότανο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως φάρμακο για μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων. Ως υπερτροφή, το τζίντζερ αποτελεί επίσης εξαιρετική πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες Β, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο, που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία.

Για περισσότερες ιστορίες σχετικά με φυσικούς παράγοντες κατά της παχυσαρκίας, όπως το τζίντζερ, επισκεφθείτε το FightObesity.news.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του τζίντζερ στην υγεία.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*