16:01 - 23/12/2023

Έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι πάνω από 570.000 άνθρωποι λιμοκτονούν στη Γάζα

Διαφημίσεις

Ένας στους τέσσερις Παλαιστίνιους που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας – πάνω από 570.000 άνθρωποι – λιμοκτονούν λόγω της ισραηλινής πολιορκίας, σύμφωνα με έκθεση που χρησιμοποιεί στοιχεία από τον ΟΗΕ και άλλες οργανώσεις αρωγής και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από την Ολοκληρωμένη Ταξινόμηση Φάσεων Επισιτιστικής Ασφάλειας (IPC), αναφέρει ότι η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα έχει “προκαλέσει καταστροφικά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας”.

Η IPC έχει μια πενταβάθμια κλίμακα για τον υποσιτισμό και η έκθεση εκτιμά ότι ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας αντιμετωπίζει τη φάση 3 ή υψηλότερη. Η Φάση 3 ορίζεται ως εξής: “Τα νοικοκυριά είτε έχουν ελλείψεις στην κατανάλωση τροφίμων που αντικατοπτρίζονται από υψηλό ή πάνω από το σύνηθες επίπεδο οξέος υποσιτισμού, είτε είναι οριακά σε θέση να καλύψουν τις ελάχιστες ανάγκες σε τρόφιμα, αλλά μόνο με την εξάντληση βασικών περιουσιακών στοιχείων διαβίωσης ή μέσω στρατηγικών αντιμετώπισης κρίσεων”.

Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στη Γάζα βρίσκεται στη Φάση 5, που σημαίνει συνθήκες καταστροφικού λιμού. Η Φάση 5 ορίζεται ως εξής: “Τα νοικοκυριά έχουν ακραία έλλειψη τροφίμων ή/και άλλων βασικών αναγκών ακόμη και μετά την πλήρη εφαρμογή στρατηγικών αντιμετώπισης. Η πείνα, ο θάνατος, η εξαθλίωση και τα εξαιρετικά κρίσιμα επίπεδα οξέος υποσιτισμού είναι εμφανή. Για να χαρακτηριστεί η περιοχή ως λιμός, πρέπει να υπάρχουν ακραία κρίσιμα επίπεδα οξέος υποσιτισμού και θνησιμότητας”.

Η έκθεση της IPC ήρθε μετά την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα πολέμου χρησιμοποιώντας την πείνα ως όπλο πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού της Γάζας. Το HRW δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις “εμποδίζουν σκόπιμα την παράδοση νερού, τροφίμων και καυσίμων, ενώ παρεμποδίζουν εσκεμμένα την ανθρωπιστική βοήθεια, προφανώς ισοπεδώνουν γεωργικές περιοχές και στερούν από τον άμαχο πληθυσμό αντικείμενα απαραίτητα για την επιβίωσή του”.

Όταν η επίθεση του Ισραήλ ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ ανακοίνωσε “πλήρη πολιορκία” στον ήδη αποκλεισμένο θύλακα και δήλωσε ότι το Ισραήλ πολεμά “ανθρώπινα ζώα” στη Γάζα, όπου ζουν πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά.

Πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ισραηλινή σφαγή, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 8.000 παιδιών. Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, πολλοί περισσότεροι μπορεί να πεθάνουν από την πείνα και τις ασθένειες που προκαλούνται από την πολιορκία.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*