10:20 - 22/12/2023

To Ισραήλ ειδοποιεί τον κόσμο: IDF έτοιμες για πόλεμο στο Λίβανο

Διαφημίσεις

Σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ σηματοδοτεί την πρόθεσή του να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση για την απομάκρυνση των δυνάμεων της Χεζμπολάχ από τα σύνορα με τον Λίβανο. Το ισραηλινό μήνυμα είναι πεντακάθαρο: Εάν οι διπλωματικές προσπάθειες αποτύχουν, η περιοχή θα βυθιστεί σε μια μεγάλη, εκτεταμένη σύγκρουση.

Ένας εκπρόσωπος των IDF δήλωσε στο Newsweek ότι οι πλευρές πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στον πόλεμο. Πρόσθεσε ότι ο στρατός ενισχύει την ετοιμότητά του για πιθανή στρατιωτική δράση. Οι ισραηλινές έφεδρες δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πολύωρες εβδομάδες εκπαίδευσης, εστιάζοντας σε διάφορα σενάρια μάχης εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ένα δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι οι IDF σχεδιάζουν ενεργά μια επίγεια επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ. Πρωταρχικός στόχος του Ισραήλ είναι να απωθήσει την τρομοκρατική ομάδα μακριά από τα σύνορα και πίσω στον ποταμό Litani.

Ένας ανώτερος ισραηλινός αξιωματικός προειδοποίησε ότι μια εκστρατεία των IDF στο Λίβανο θα ήταν πιο καταστροφική από ό,τι στη Γάζα. Εάν ξεσπάσει πόλεμος, η Χεζμπολάχ πιθανότατα θα ενεργοποιήσει ένα εκτεταμένο σχέδιο για την εκτόξευση πυραύλων και διασυνοριακών επιδρομών στο Ισραήλ.

Γαλλικές προειδοποιήσεις
Εν τω μεταξύ, η Γαλλία πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ αποδυναμώνεται, αυξάνοντας την πιθανότητα μιας ευρείας ισραηλινής επίθεσης σε περίπτωση κατάρρευσης των διπλωματικών προσπαθειών. Ανώτεροι Γάλλοι αξιωματούχοι μετέφεραν στα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης τη σοβαρότητα και την ετοιμότητα του Ισραήλ για στρατιωτική δράση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν προειδοποίησε τον Λίβανο ότι οι πραγματικότητες στην περιοχή έχουν αλλάξει από τις 7 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Benny Gantz δήλωσε στον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών ότι οι IDF προετοιμάζονται ενεργά για μια στρατιωτική επιχείρηση, ανέφερε το Kan News.

Το Ισραήλ απαιτεί τώρα από τη Χεζμπολάχ να μεταφέρει τις δυνάμεις της 10 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα για να αποτρέψει έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας. Μέχρι στιγμής, η Χεζμπολάχ έχει αρνηθεί να συμμορφωθεί. Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι προοπτικές μιας συμφωνίας είναι χαμηλές. Η εκτίμηση αυτή υποδηλώνει έναν μεσαίο έως υψηλό κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης εντός των επόμενων 3-6 εβδομάδων.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των εντάσεων, με το φάσμα μιας σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας να ελλοχεύει. Καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, οι επόμενες εβδομάδες θα αποδειχθούν κρίσιμες για να καθοριστεί αν η κατάσταση μπορεί να εκτονωθεί.

Εάν η διπλωματία αποτύχει, η μακροχρόνια εχθρότητα μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ θα ξεσπάσει σε μια πλήρη στρατιωτική σύγκρουση.

KATOXIKA NEA



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*