14:48 - 21/12/2023

Αποκαλύπτοντας τα βάθη του φόβου: Κατανοώντας τις επιπτώσεις του στην ψυχική και σωματική ευεξία…και κατα επεκταση στην Ελευθερια!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο φόβος είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο συναίσθημα, μια έμφυτη αντίδραση που έχει σχεδιαστεί για να μας προστατεύει από τον κίνδυνο. Ωστόσο, όταν ο φόβος γίνεται διάχυτος ή χρόνιος, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά διάφορες πτυχές της ζωής μας, από την ψυχική υγεία έως τη σωματική ευεξία. Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει την πολύπλευρη φύση του φόβου, ρίχνοντας φως στις κρυφές επιπτώσεις του και στους τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται στη ζωή μας.

Κατανόηση του φόβου: μια ψυχολογική κατάδυση

Ο φόβος είναι ένα αρχέγονο συναίσθημα, που χρησιμεύει ως εξελικτικός μηχανισμός για να μας κρατάει ασφαλείς. Ωστόσο, όταν ο φόβος γίνεται υπερβολικός ή παράλογος, μπορεί να οδηγήσει σε αγχώδεις διαταραχές, φοβίες και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας. Έρευνες από κορυφαία πανεπιστήμια δείχνουν ότι ο χρόνιος φόβος μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, προκαλώντας την απελευθέρωση ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, η οποία, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία.

Ο κρυμμένος αντίκτυπος: Πώς ο φόβος διαμορφώνει τη συμπεριφορά

Ο φόβος μπορεί να είναι μια κρυφή δύναμη που επηρεάζει τη συμπεριφορά με πολλούς τρόπους. Μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή καταστάσεων ή εμπειριών που προκαλούν άγχος, περιορίζοντας την προσωπική ανάπτυξη και τις ευκαιρίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χρόνιος φόβος μπορεί να διαταράξει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, επηρεάζοντας τη λογική σκέψη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

Οι σωματικές εκδηλώσεις του φόβου: Επιπτώσεις στην υγεία

Οι επιπτώσεις του φόβου επεκτείνονται πέρα από το μυαλό, επηρεάζοντας και τη σωματική υγεία. Το χρόνιο στρες που προκαλείται από το φόβο μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τα άτομα πιο ευάλωτα σε ασθένειες. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι ο μακροχρόνιος φόβος μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων, γαστρεντερικών προβλημάτων και άλλων επιπλοκών για την υγεία.

Κρυφός φόβος: Η συγκάλυψη της συναισθηματικής αναταραχής

Μερικές φορές, τα άτομα κρύβουν επιδέξια τους φόβους τους, παρουσιάζοντας μια πρόσοψη ψυχραιμίας. Ωστόσο, αυτή η απόκρυψη μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική δυσφορία, που εκδηλώνεται ως κατάθλιψη, χρόνιο άγχος ή ακόμη και σωματικά συμπτώματα. Οι έρευνες υπογραμμίζουν τη συσχέτιση μεταξύ των καταπιεσμένων φόβων και της εμφάνισης ψυχοσωματικών διαταραχών.

Ξεπερνώντας τη λαβή του φόβου

Η αντιμετώπιση του φόβου απαιτεί την αναγνώριση της παρουσίας του και την υιοθέτηση στρατηγικών αντιμετώπισης. Τεχνικές όπως η ενσυνειδητότητα, η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία (CBT) και η θεραπεία έκθεσης έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στη διαχείριση του φόβου και του άγχους. Η ενασχόληση με την τακτική σωματική δραστηριότητα, η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η αναζήτηση υποστήριξης μέσω των κοινωνικών συνδέσεων διαδραματίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην ανακούφιση των επιπτώσεων του φόβου.

Αγκαλιάζοντας το φόβο ως μονοπάτι προς την ανάπτυξη

Ο φόβος, αν και συχνά γίνεται αντιληπτός αρνητικά, μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη όταν τον διαχειρίζεται κανείς αποτελεσματικά. Η αναγνώριση των φόβων, η κατανόηση των ριζών τους και η αναζήτηση κατάλληλων παρεμβάσεων μπορούν να ενδυναμώσουν τα άτομα να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους. Αγκαλιάζοντας το φόβο ως οδηγό και όχι ως εμπόδιο, τα άτομα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής με ανθεκτικότητα και αυτοπεποίθηση

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), εκτιμάται ότι περίπου το 10% έως 15% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να βιώνει συγκεκριμένες φοβίες σε κάποια στιγμή της ζωής του. Οι φοβίες αυτές μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινή τους ζωή, προκαλώντας αγωνία και παρεμπόδιση των φυσιολογικών δραστηριοτήτων τους.

Παρ’ όλα αυτά, πολλά άτομα μπορεί να μην αναζητήσουν θεραπεία ή διάγνωση για τις φοβίες τους, είτε λόγω ήπιων συμπτωμάτων, είτε επειδή ο φόβος τους δεν παρεμβαίνει σημαντικά στη ζωή τους, είτε λόγω έλλειψης επίγνωσης ότι ο έντονος φόβος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως διαγνώσιμη φοβία.

Ως εκ τούτου, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις σχετικά με τον επιπολασμό των φοβιών, ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που πάσχουν από φοβίες παγκοσμίως, είτε το γνωρίζουν είτε όχι, παραμένει δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι ο Φοβος σημερα ειναι ενα απο τα καλυτερα εργαλεια της Ελιτ ωστε να μπορει να διαχειριζεται της αποφασεις των ανθρωπων με καλυτερο και πιο αποτελεσματικο τροπο ..το ειδαμε προσφατα με το δραμα της υγειας !

Αν υπολογισουμε το αποτελεσμα του πειραματικου εμβολιασμου τοτε ευκολα κατανοουμε οτι το 70% του παγκοσμιου πλυθησμου πασχει απο τεχνιτο φοβο , πραγμα που σημαινει οτι ειναι πιο ευαλωτο σε καταστασεις πανικου και ομιχλης και ετοιμο να στερηθει με ευκολια καθε ελευθερια του για να αποφυγει εναν τεχνιτο φοβο ..! Τι θα γινοταν ομως αν μπορουσες να κανεις αυτο τον τεχνιτο φοβο να μην επηρεαζει τους μεγαλους αριθμους ! Θα μπορουσες τοτε να πεις οτι επεμβαινεις με αντιμετρα στον πολεμο κατα του ειδους ; Θα μπορουσε αυτο να ειναι μια απολυτη αντισταση κατα του ισως μεγαλυτερου οπλου της ελιτ;;

Δεν εκρυψα ποτε τιποτα , ειπα τι θα κανω και το κανω καθε μερα , αυτο που περιμενω απο ολους οσους εχουν την ευκαιρια να παρακολουθησουν της εξελιξεις του κοσμου μας μεσα απο την δικη μας οπτικη γωνια ειναι να ενωσουν το παζλ που ηδη εχει ειπωθει !

Το σημα πρεπει να πεσει , το σημα πρεπει να σταματησει , ταυτοχρονα ακομα ειμαστε μεσα στο δικο τους νερο οπου εισαι αναγκασμενος να αναπνεεις με βραγχια , εισαι αναγκασμενος να επικοινωνεις με μπουρμπουληθρες … μεχρι βεβαια να βγεις απο το νερο τους !

Υπαρχει εργαλειο να σταματησει τον ακρατο φοβο και να κανει τον συνανθρωπο μας πιο αποφασιστικο , να τον κανει ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ αποφαση κατω απο την πιεση φοβου !Για μενα αυτο ειναι κατι πολυ ουσιαστικο και χρησιμο για το τωρα και το ΑΥΡΙΟ!.. Πως θα το ονομαζες εσυ αυτο το εργαλειο ;;… Πως θα το επικοινωνουσες ;;…

Δεν μπορω να διδαξω στους ανθρωπους τα χρησιμα της εποχης τους , μπορω να κανω μονο οτι υποσχεθηκα , το σημα πρεπει να πεσει !

Stranger..

radionics.gr

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Stranger
Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γειά σας Stranger. Ωραίο θέμα. Ανέκαθεν επίκαιρο. Στο Τώρα.. Στην οριακή εποχή νευραλγικων αποφάσεων για το μέλλον αν δεν είσαι ήδη αποφασισμενος πως θα κοντρολάρει την Ελευθερία σου.. Η σε ποια καλύβα έστω θα σπεύσει όταν κ ω μη γενοιτο χρειαστεί Νομίζω ανακαλύπτεται μια μεγάλη μορφή θηριωδους καμία φορά Φόβου. Το να ελέγχει κάποιος το φόβο του πια είναι πολύτιμο. Και ίσως ποιο δύσκολο από ποτέ! Ιδομεν. Καλά Χριστούγεννα προς το παρόν. Ειρήνη στην Ψυχή. Γειά σας.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*