10:18 - 20/12/2023

Τζούλιαν Ασάνζ:Αντιμετωπίζει κρίσιμη νομική μάχη τον Φεβρουάριο – Η έφεση κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ θα επανεξεταστεί

Διαφημίσεις

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αντιμετωπίζει κρίσιμη νομική μάχη τον Φεβρουάριο – Η έφεση κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ θα επανεξεταστεί

Τον Φεβρουάριο του 2023, το Εφετείο του Λονδίνου πρόκειται να εξετάσει την έφεση του Τζούλιαν Ασάνζ κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ. Οι υποστηρικτές του ιδρυτή του WikiLeaks τόνισαν χθες (19/12) ότι ο Ασάνζ αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για “κατασκοπεία” επειδή αποκάλυψε έναν εκτεταμένο όγκο εμπιστευτικών και απόρρητων εγγράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αν καταλήξει στις ΗΠΑ, ο Τζούλιαν Ασανζ, κινδυνεύει με θανατική ποινή

Η ακρόαση, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 και 21 Φεβρουαρίου, προβάλλεται ως η δυνητικά “τελευταία ευκαιρία” για τον Τζούλιαν Ασάνζ να αποτρέψει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις των υποστηρικτών του, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP.

Ένα διμελές εφετείο θα επανεκτιμήσει την απόφαση που εκδόθηκε από μονομελές δικαστήριο στις 6 Ιουνίου, το οποίο αρνήθηκε στον Ασάνζ τη δυνατότητα άσκησης έφεσης, όπως σημειώνουν οι υποστηρικτές του.

Δυνατότητα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το αποτέλεσμα της ακροαματικής διαδικασίας της έφεσης του Φεβρουαρίου θα καθορίσει αν ο Τζούλιαν Ασάνζ θα έχει πρόσθετες “οδούς” για να παρουσιάσει την υπόθεσή του στο βρετανικό δικαστικό σύστημα ή αν έχει “εξαντλήσει” όλες τις νομικές οδούς. Εάν κριθεί ότι “δεν έχει περαιτέρω προσφυγή” εντός του βρετανικού δικαστικού συστήματος, μπορεί να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης, εξήγησαν οι υποστηρικτές.

Ενώ το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) “παραμένει πιθανό”, τόνισαν οι υποστηρικτές.

Ο 52χρονος αντιμετωπίζει δίωξη στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή του στην αποκάλυψη πάνω από 700.000 εμπιστευτικών και απόρρητων εγγράφων σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ιδίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, από το 2010.

Μια καταδίκη θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση δεκαετιών.

Από τη σύλληψή του από τη βρετανική αστυνομία τον Απρίλιο του 2019, έπειτα από επτά χρόνια απομόνωσης στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία λόγω καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση (οι οποίες έκτοτε έχουν αποσυρθεί), ο Ασάνζ κρατείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Belmarsh στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Οι υποστηρικτές θεωρούν τον Αυστραλό υπέρμαχο της ελευθερίας του Τύπου και τον θεωρούν μάρτυρα για τον σκοπό αυτό.

Αν και η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε την έκδοσή του τον Ιούνιο του 2022, οι συνήγοροι του Ασάνζ έχουν ασκήσει έφεση.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*