16:11 - 18/12/2023

Είχατε «μείνει» στο 5G; Ξεχάστε το γιατί μόλις εμφάνισαν τις πρώτες τεχνολογίες για τα δίκτυα 6G και 7G!

Διαφημίσεις

Την στιγμή που ο σύγχρονος κόσμος προσπαθεί να προσαρμοστεί και να μάθει πώς να λειτουργεί στα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) παρουσιάζεται η τεχνολογία πάνω στην οποία θα βασιστούν τα δίκτυα 6G και 7G. Με δημοσίευση της στην επιθεώρηση «Nature» ερευνητική ομάδα παρουσιάζει μια πρώτη στο είδος της αρχιτεκτονική τσιπ που χρησιμοποιεί τόσο ηλεκτρονικά όσο και βασισμένα σε φωτονικές τεχνολογίες εξαρτήματα η οποία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την τεχνολογία 6G.

Η αρχιτεκτονική αυτή αφορά σε πρώτη φάση τσιπ επικοινωνιών που απαιτούνται για προηγμένα ραντάρ, δορυφορικά συστήματα, προηγμένα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) και ακόμη και μελλοντικές γενιές κινητής τεχνολογίας 6G και 7G. Με την ενσωμάτωση βασισμένων στο φως ή φωτονικών στοιχείων σε μια συμβατική ηλεκτρονική οι ερευνητές αύξησαν δραματικά το εύρος ζώνης ραδιοσυχνοτήτων (RF), ενώ επιδεικνύουν βελτιωμένη ακρίβεια σήματος σε υψηλές συχνότητες.

Κατασκεύασαν ένα λειτουργικό πρωτότυπο του τσιπ δικτύωσης ημιαγωγών, διαστάσεων 5 επί 5 χιλιοστά τοποθετώντας το σε ένα δίσκο πυριτίου και συνδέοντας τα ηλεκτρονικά και φωτονικά εξαρτήματα με τη μορφή μονάδων επεξεργασίας (chiplet) με τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο που συνδέονται τα τουβλάκια Lego.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι ερευνητές βελτίωσαν επίσης τον τρόπο με τον οποίο τα τσιπ φιλτράρουν τις πληροφορίες. Οι ασύρματοι πομποδέκτες στέλνουν δεδομένα και τα φίλτρα μικροκυμάτων που είναι ενσωματωμένα σε συμβατικά τσιπ αποκλείουν σήματα σε λάθος εύρος συχνοτήτων. Τα φωτονικά φίλτρα μικροκυμάτων εκτελούν την ίδια λειτουργία για σήματα που βασίζονται στο φως. Αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συνδυαστούν φωτονικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα και αποτελεσματικά φωτονικά φίλτρα μικροκυμάτων, σε ένα τσιπ.

Όμως, με ακριβή συντονισμό σε συγκεκριμένες συχνότητες σε υψηλότερες ζώνες, οι οποίες τείνουν να είναι γεμάτες, περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ρέουν μέσω του τσιπ με μεγαλύτερη ακρίβεια, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτό είναι σημαντικό για τις μελλοντικές ασύρματες τεχνολογίες που θα βασίζονται σε υψηλότερες συχνότητες. Αυτά έχουν μικρότερα μήκη κύματος και επομένως μπορούν να μεταφέρουν περισσότερη ενέργεια, η οποία ισοδυναμεί με υψηλότερο εύρος ζώνης για δεδομένα.

«Τα φωτονικά φίλτρα μικροκυμάτων διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στις σύγχρονες εφαρμογές επικοινωνίας και ραντάρ, προσφέροντας την ευελιξία να φιλτράρουν με ακρίβεια διαφορετικές συχνότητες, μειώνοντας τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και βελτιώνοντας την ποιότητα του σήματος» δήλωσε ο Μπεν Έγγλετον αντιπρόεδρος έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*